07 Eylül 2010, Salı 07:45:34

Yamaç paraşütü kaderlerini değiştirdi

Çankırı Yamaç Paraşütü ve Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Tahsin Tekin, 2011 Yamaç Paraşütü Dünya Kupası yarışlarının bir ayağının Bayramören'de yapılacağını hatırlatarak, yamaç paraşütünün ilçenin kaderini değiştirdiğini söyledi.

Tekin, geçtiğimiz hafta içerisinde yerli ve yabancı 30 pilotun Bayramören'e yamaç paraşütü yapmaya geldiğini belirtti. Bayramören'in, hafta sonları, dağ sporlarında vazgeçilmez yerlerden biri haline gelmeye başladığını ifade eden Tekin, şunları kaydetti:

“Bayramören, doğal güzellikleri dolayısıyla kısa bir sürede birçok spor dalında ön plana çıkacak, önümüzdeki süreçte hafta sonları için gözde yerlerden biri haline gelecektir. Yamaç paraşütü ilçenin kaderini değiştirdi. Düne kadar kimsenin tanımadığı bu ilçede Yamaç Paraşütü ile bir canlılık yaşanmaya başladı. 2011 yılında Dünya Kupası'nın bir ayağı ilçede yapılacak. Diğer spor dallarında da ilçe ön plana çıkmaya başlayacak, bu çok sevindirici bir durum.”

Geçen hafta sonu Bayramören'e gelen sporcuların 880 nüfuslu bir ilçeye önemli katkılar sağladığını bildiren Tekin, “30 sporcu ilçeye gelerek güzel bir hafta sonu geçirdi. İlçede bir canlılık yaşandı. İlçe ekonomisine katkı sağladılar. Bu Bayramören ve Çankırı ekonomisi için önemli. Kısa sürede yaşanan bu gelişme ilerde büyüyerek devam edecek. Bayramören diğer spor dallarında da yavaş yavaş adından söz ettiren bir ilçe olacak” diye konuştu.

2011 yılında yapılacak Yamaç Paraşütü Dünya Kupası hazırlıklarının da devam ettiğini kaydeden Tekin, “Özellikle alt yapı olmak üzere hazırlıklarımız sürüyor. 2011 yılında Bayramören'de büyük bir şölen yaşanması için eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Alt yapıdaki sıkıntıları ortadan kaldırmak için girişimlerimiz devam ediyor” dedi.
 

Yamaç paraşütü kaderlerini değiştirdi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000