05 Mayıs 2010, Çarşamba 08:09:49

Yamaç paraşütçüsü yaşam mücadelesini kaybetti!

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki Babadağ'dan 10 gün önce yamaç paraşütüyle atlayış yapmaya hazırlanırken ters esen rüzgarın kayalıklara sürüklemesi sonucu ağır yaralanan 38 yaşındaki ümit Kök'ün beyin ölümü gerçekleşti.
  • çok genç yaşta hayatını kaybeden havacı arkadaşımıza allahtan rahmet dilerim...ve yapmış olduğu organ bağışıyla da mekanının cennet olacağına yürekten inanıyorum... keşke yorum yapan arkadaşlar biraz daha duyarlı ve insanca olsalar...
  • yamaşüte güven olmaz.. her sene haberler, çakılan yamaşütcülerle doluyor, o yüzden akıllı işe değil heves etmeyin derim.

Yakınlarının onayıyla ümit Kök'ten alınan organlar 4 kişiye can verdi.10 gün önce, yamaç paraşütü ile single (tekli) atlayış gerçekleştirmek için Babadağ'a çıkan ümit Kök, henüz havalanamadan ters esen rüzgarın sürüklemesi nedeniyle kayalıklara düştü. Ulusal bir televizyon kanalında teknik yönetmen olarak görev yapan ümit Kök, Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Daha sonra sevk edildiği Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Yoğun Bakım ünitesi'nde tedaviye alınan Kök'ün beyin ölümü gerçekleşince yakınları tüm organlarını bağışladı.ümit Kök'ün böbreklerinden biri, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde Doç. Dr. Alihan Gürkan ve ekibi tarafından 25 yaşındaki Hatice Beydemir'e nakledildi. Yaklaşık 1.5 saat süren ameliyat sonrasında servise alınan Hatice Beydemir'in sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Gürkan, hastanın Denizli'de oturduğunu ve 1999'dan bu yana kronik böbrek hastası olduğunu söyledi.

Böbreklerden diğeri ise Antalya'daki Özel Medical Park Hastanesi'nde tespit edilecek bir hastaya, Prof. Dr. Alper Demirbaş ve ekibi tarafından nakledilecek.ümit Kök'ün bağışlanan kalbi ise durumu çok kritik bir hastaya nakledilmek üzere Ankara Başkent Üniversitesi'nden özel bir uçakla gelen Prof.Dr. Atilla Sezgin'e teslim edildi. Bağışlanan karaciğer de Gaziantep üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yatan bir hastaya nakledilmek üzere İstanbul aktarmalı uçak ile Gaziantep'e götürüldü.

(Milliyet)

Yamaç paraşütçüsü yaşam mücadelesini kaybetti!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
çok genç yaşta hayatını kaybeden havacı arkadaşımıza allahtan rahmet dilerim...ve yapmış olduğu organ bağışıyla da mekanının cennet olacağına yürekten inanıyorum... keşke yorum yapan arkadaşlar biraz daha duyarlı ve insanca olsalar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yamaşüte güven olmaz.. her sene haberler, çakılan yamaşütcülerle doluyor, o yüzden akıllı işe değil heves etmeyin derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000