08 Ekim 2017, Pazar 09:04:41

Yamaç paraşütçülerinin mekanı tabiat parkı oluyor

Yamaç paraşütü meraklılarının 4-5 yıldır mesken tuttuğu bin 200 metre yükseklikteki Hasan Dağı'nın tabiat parkı olması için çalışmalar başlatıldı.
  • Uzungöl inşaat parkı gibi olmasnda

Bilecik’in Gölpazarı ilçe sınırları içerisinde bulunan Hasan Dağı tabiat parkı oluyor.

Yamaç paraşütü meraklılarının 4-5 yıldır mesken tuttuğu bin 200 metre yükseklikteki Hasan Dağı'nın tabiat parkı olması için çalışmalar başlatıldı. Gölpazarı Kaymakamı Kadir Duman, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bilecik Şube Müdürü Nezir Ayhan, Türk Hava Kurumu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi Yamaç Paraşütü Öğretmeni Mevlüt Hoyraz ile beraberindekiler Hasan Dağı'nda incelemeler yaptı. Doğa severler ve yamaç paraşütü tutkunlarının buluşacağı bir tabiat parkı yapabilmek adına gerekli girişimlere devam belirtildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Tabiat Parkı statüsüne girmesi için yerinde inceleme yapan heyet, Hasan Dağı'nda gerekli altyapı ve üst yapıların yapılması planladılar.

Öte yandan Hasan Dağı'nın önümüzdeki dönemlerde Uluslararası Yamaç Paraşütü Yarışmalarına ve Festivallere ev sahipliği yapması için çalışmalar başlatılacağı bildirildi.

Yamaç paraşütçülerinin mekanı tabiat parkı oluyor

Yorumlar

.. ~ 6 yıl önce
Uzungöl inşaat parkı gibi olmasnda

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000