23 Ekim 2012, Salı 15:49:27

YALPALAYA YALPALAYA HAVALANDI

Rusya'nın Sibirya'ya yakın bir noktasında bulunan küçük bir havaalanında, eriyen karların göle çevirdiği pistten kalkış yapan pervaneli bir uçağın kalkışı nefesleri kesti.
  • Bir Rus olsaydim, irkimin boylesine bir ucak teknolojisi uretebildigiyle mi gurur duyardim yoksa urettigimiz ucagin boylesine zor kosullarda bile ucabildigiyle mi gurur duyardim, bilemedim :) Ben en iyisi, milyon dolarlar verip alacagimiz chinhook'larla, siz bizim gelistirme ortagimizsiniz diye yutturulup milyon dolarlar yatirilan Airbus A400m'lerle, milyon dolarlik F35'lerle gurur duyayim. Yazik bize, cok yazik.
  • F.U.I(flying under Influence of ALCOHOL) bu adamlar. Uçmuşlar yani.
  • O kadar performans hesabını boşuna yapıyormuşuz...
  • . IHA yi bile ucaramayan bir milletiz ! CUMHURIYET BAYRAMIMIZI KUTLAYAMAYAN BIR BIR MILLETIZ. PKK LIDERININ ONUNDE KOPEKLER GIBI EGILEN BIR MILLETIZ ! Adam ERKEKCE KALKMIS!!! BIZ MILLET OLARAK OTURALIM YERIMIZDE !
  • Rus uçaklarının neden çatır çatır düştüklerini daha iyi anladım şimdi.
  • havacılığı çok bilmeyen biri olarak biri bu kalkışı açıklayabilirmi yani aynı kalışı türkiyede yada başka bir avrupa ülkesinde olsa izin verilirmiydi kaptan çıldırmış olmalı çok riske bir durum mu bu havacılıkta ??? saygılarımla
  • bukadar ölumune kalkma istegi neden ki?
  • Kalksin bakalim Boeing veya Airbus o pistte yiyorsa.
  • Havacılığı ikiye ayırmak lazım. Dünya havacılığı ve Rus havacılığı...

Rus uçağının sıradışı kalkış anı saniye saniye kameralara yansıdı.

KALKIŞ SANİYE SANİYE KAMERADA

Rusya Federasyonu'nun Sibirya'ya yakın bir bölgesinde bulunan İrkutskaya eyaletine bağlı Bodaybo kasabasındaki küçük bir havaalanından havalanan AN 24 tipi Rus yapımı pervaneli uçağın sıradışı kalkışı kameralara yansıdı.

YALPALAYA YALPALAYA KALKTI

Angara Nehri kıyısındaki kasabada kar yağışı altında gerçekleştiği görülen karkış sırasında pilotun uçağı kaldırabilmek için olağanüstü bir çaba sarfettiği görülüyor. Uzun süre eriyen karların oluşturduğu suları yara yara ilerleyen uçağın pistte ilerlerken yalpaladığı kameralara yansıyor. Uçak uzun uğraşlar sonunda pistin sonuna yaklaşıldığı noktada havalanmayı başarıyor.

YALPALAYA YALPALAYA HAVALANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Gurur duymak ~ 11 yıl önce
Bir Rus olsaydim, irkimin boylesine bir ucak teknolojisi uretebildigiyle mi gurur duyardim yoksa urettigimiz ucagin boylesine zor kosullarda bile ucabildigiyle mi gurur duyardim, bilemedim :) Ben en iyisi, milyon dolarlar verip alacagimiz chinhook'larla, siz bizim gelistirme ortagimizsiniz diye yutturulup milyon dolarlar yatirilan Airbus A400m'lerle, milyon dolarlik F35'lerle gurur duyayim. Yazik bize, cok yazik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AEROSOLE ~ 11 yıl önce
F.U.I(flying under Influence of ALCOHOL) bu adamlar. Uçmuşlar yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Performans ~ 11 yıl önce
O kadar performans hesabını boşuna yapıyormuşuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
. IHA yi bile ucaramayan bir milletiz ! CUMHURIYET BAYRAMIMIZI KUTLAYAMAYAN BIR BIR MILLETIZ. PKK LIDERININ ONUNDE KOPEKLER GIBI EGILEN BIR MILLETIZ ! Adam ERKEKCE KALKMIS!!! BIZ MILLET OLARAK OTURALIM YERIMIZDE !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
konuşmak ~ 11 yıl önce
çok komik geliyor bana bazı yorumlar 2000 yılına kadar ne iha vardı nede bu şekilde teşebbüsler.siz çocuk doğsun hemen 18 yaşına gelsin istiyorsun.bu bir milletin emekleme aşaması iha lardaki başarı ilerde görülecek.atak projesi olsun tank gemi bunlar emekleme aşaması ve ilk aşamada teknoloji transferi yapılara bu projeler gerçekleştiriliyor en azından birileri bir şeyler yapmaya çalışıyor.bu gibi siyasi yorumlar artık komik olmaya başladı 2000 yılından öncede biliyoruz bu ülkenin halini eleştirecek bir çok konu olabilir.ama yerli sanayiye yapılan arge'ye yapılan eleştiriler gercekten çok komik kaçar
Arke ~ 11 yıl önce
Rus uçaklarının neden çatır çatır düştüklerini daha iyi anladım şimdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
havacılığı çok bilmeyen biri olarak biri bu kalkışı açıklayabilirmi yani aynı kalışı türkiyede yada başka bir avrupa ülkesinde olsa izin verilirmiydi kaptan çıldırmış olmalı çok riske bir durum mu bu havacılıkta ??? saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
Kesin birşey söylenemez fakat göründüğü kadarıyla pist zemini kalkışa elverişli değil, burda karar uçak sahibi şirkete kalıyor, riski göze almış ve kalkmaya karar vermiş. kışın benzer durumlar bizde de oluyor, fakat dhmi pistlerin temizliğini ihmal etmiyor ve şirketlerimizde tehlikeli bir durum varsa riske girmiyor.
neden? ~ 11 yıl önce
bukadar ölumune kalkma istegi neden ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Kalksin bakalim Boeing veya Airbus o pistte yiyorsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leman ~ 11 yıl önce
kesinlikle boeing ya da airbus oradan kalkamaz !
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
benim babam senin babanı döver çocukları.:)
mertcan ~ 11 yıl önce
airbus ile boeing normalien kalkarken bile kazalar yaşanıyor bunu düşünemiyorum
evet... ~ 11 yıl önce
Havacılığı ikiye ayırmak lazım. Dünya havacılığı ve Rus havacılığı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
:D

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000