07 Kasım 2011, Pazartesi 07:55:51

YAKIT PAHALANDI, BİLETLERE ZAM KAPIDA

Rusya'da uçak biletlerine yeni zamlar kapıda. Hava yolu şirketleri uçak yakıtının pahalanmasıyla bilet fiyatlarında yeniden zamma hazırlanıyor. Talebin arzı geçmesi sonucu, sene başından bu yana Rusya'da uçak yakıtı yaklaşık yüzde 26 oranında pahalandı. İşte ayrıntılar...
  • sanki ucuzdu da bahane bunlar...
Vedomosti gazetesinin haberine göre, son günlerde Moskova'da Şeremetyevo Havaalanı'nda uçak yakıtı yüzde 22, Vnukova'da yüzde 20, Domodedovo'da yüzde 7 pahalandı. Bu, sene başından bu yana yaşanan en yüksek zam oldu. Geçtiğimiz ocak ayından bu yana ülkede uçak zammı ortalama yüzde 26 pahalandı.

Moskova havaalanlarındaki yakıt açığının yanı sıra, St.Petersburg'da da uçak yakıtına olan talep, arzın 25 kat üzerine çıktı. Hava yolu şirketlerinin yakında bilet fiyatlarına ortalama 20-30 dolar zam yapmaya hazırlandığı belirtiliyor.

Rusya'da geçtiğimiz aylarda Başbakan Putin’in Rusya kamu rezervlerinden Moskova havaalanlarına yakıt aktarması gündeme gelmişti. Yakıt vergisi zammının yürürlüğe girmesi sonrası hava yolu şirketleri bilet fiyatlarında zamma gitmiş, tur operatörleri de fiyatları artırmıştı.

(Türkrus)
YAKIT PAHALANDI, BİLETLERE ZAM KAPIDA

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
sanki ucuzdu da bahane bunlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000