05 Haziran 2008, Perşembe 11:49:02

YAKIT KRİZİNE ÇARE

Havacılık sektörü artan petrol fiyatlarıyla krize sürüklenirken, akaryakıttan tasarruf sağlayacak bir cihaz bulundu. EKO66 isimli cihazın mucidi ise, Yozgatlı çiftçi bir ailenin oğlu olan Talat Mollaoğlu.
  • Aynı işi yapan ve yakıt deposu, hava filtresi ile radyatöre takılan cihaz dünyanın birçok ülkesinde Mtech adında bir şirketce satılmakta. Sayın Mollaoğlu devlet değil, özel finansman ile bu işi başarır. Fakat Türkiye'de değil, biz yatırımcı insan değiliz. Yapacağı sadece yurtdışında bir fuara katılamk. gerisi gelir.
  • Arkadaşlar iyi güzelde böylebir sistemin sadece devlette yetkili birisinin sözüyle uçaklarda kullanılamıyacağını herhalde herkez biliyordur.
  • Hemen tescil ettirmeli ve hatta ihraç bile etmeliler.
  • türkiyede imkan verildiği zaman insanlarn neler yapabileceğini herkes biliyor bi devletin başındaki insanlar bilmiyor buyrun işte adam yapmış hiç zaman kaybetmeden bunun seri üretimi yapılsa türkiye ekonomisine ve alım gücüne nekadar katkı sağlar hesaplansın. havacılı sektörü de bu fırsatı değerlendirmeli ve tabiki devlet olarak destek verilirse bu olur neyse... TEBRİKLER
  • boyle akıllı insanlara. saygı duyuyurm. devletimizden acil destek hem de her türlü teşvik bekliyrz. bu fırsatı da kaçırısak yazıklar olsun...

Akaryakıt tüketiminde yüzde 10 ila 30’a varan tasarruf sağlayabilen EKO66’nın bu yıl içersinde uçaklarda ve kombilerde de kullanılabilecek. “Cihazın, LPG, dizel ve benzinli bütün motor tiplerinde kullanılabiliyor. Araçların büyüklüğü de önemli değil. Arabadan tekneye, otobüsten gemiye, traktörden kepçe ve vince kadar bütün taşıtların motoruna takılabiliyor.” diyen Mollaoğlu bu yılın 10’uncu ayında uçaklarda da kullanılması için yüksek makamda bulunan bir devlet adamının kendisine söz verdiğini söyledi.

Nasıl Çalışır?

Talat MollaoğluCihazın akaryakıt tüketiminde yüzde 10 ile 30 arasında tasarruf sağlaması, Türkiye’nin bir yılda akaryakıta vereceği paranın yüzde 10 ila 30 arasında azalacağı anlamına geliyor. Ayrıca, cihazın kullanımının yaygınlaşması, uzmanlarca 50-60 yıl sonra biteceği bildirilen fosil yakıtlarının ömrünü de uzatacak. Bunun yanında EKO66, akaryakıt tasarrufundan daha da önemli ve acil çözülmesi gereken küresel ısınmaya da araçların havaya saldıkları egzoz zehrini azaltarak çözüm sunuyor. Egzoz gazını sıfıra yakın şekilde temizleyen bu cihaz,  yakıt deposundan gelen hortumla motora giriş yerindeki mesafenin tam ortasına monte ediliyor. Kontak anahtarı çevrildiği anda devreye giriyor. Bundan sonra motor iç bünyeden başlamak üzere magnetize oluyor. Motor içinde birikmiş olan tüm kurum, egzoz borusundan dışarı çıkmaya başlıyor. Bu süreç motorun iç bölümündeki kurumlar temizleninceye kadar devam ediyor. Cihaz, yakıtın (hidrokarbon moleküllerinin yanma verimini yükseltip, yanma esnasında yanmayı gerçekleştiren oksijenle-hidrokarbon (benzin-mazot-LPG) moleküllerin motor içinde, egzoz gazında yanmayan çiğ yakıtın tamamının yanmasını sağlıyor. Böylece bütün sıvı ve gaz yakan motor ve kazan sistemlerinde yüzde 20-25, benzinde yüzde 25, gazda yüzde 30-35 oranında ve dizel ve fuel oilde yüzde 35 tasarruf sağlıyor.

Seri üretime geçmek için devlet destek versin

Mollaoğlu devletin icadına ilgisini şöyle anlattı: “2007’de Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüştük, beni dinledikten sonra Enerji Bakanı Hilmi Güler’e gönderdi. Daha sonra talimat üzerine AK Partili Atilla Başoğlu ve Mehmet Sekmen, cihazın takılı olduğu binek otomobili bir süre kullandı. Aracın 100 kilometrede 2,04 litre daha az benzin tükettiğini milletvekilleri de imza atarak tutanağa bağladı ve Enerji Bakanı Hilmi Güler’e sunduk. Fabrika kurarak seri üretime geçmek için devletten destek bekliyoruz.”

Cihazın bütün dünyada ve Türkiye’de treyler, tırlar, kamu kuruluşları, turizm şirketleri tarafından kullanılmaya başlandığını söyleyen Mollaoğlu, “Eko66’nın sahtesini yapmak için çok uğraşıyorlar. Ancak ürün monte edildiği yerden kesildiği anda kendi kendini imha ettiği için bunu başaramıyorlar.” dedi. Mollaoğlu ayrıca, cihazın patentini Türkiye dışında kimseye vermeyeceğini de belirtti.

YAKIT KRİZİNE ÇARE

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Cenap ~ 16 yıl önce
Aynı işi yapan ve yakıt deposu, hava filtresi ile radyatöre takılan cihaz dünyanın birçok ülkesinde Mtech adında bir şirketce satılmakta. Sayın Mollaoğlu devlet değil, özel finansman ile bu işi başarır. Fakat Türkiye'de değil, biz yatırımcı insan değiliz. Yapacağı sadece yurtdışında bir fuara katılamk. gerisi gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tayyar ~ 16 yıl önce
Arkadaşlar iyi güzelde böylebir sistemin sadece devlette yetkili birisinin sözüyle uçaklarda kullanılamıyacağını herhalde herkez biliyordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Hemen tescil ettirmeli ve hatta ihraç bile etmeliler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FLİES0044 ~ 16 yıl önce
türkiyede imkan verildiği zaman insanlarn neler yapabileceğini herkes biliyor bi devletin başındaki insanlar bilmiyor buyrun işte adam yapmış hiç zaman kaybetmeden bunun seri üretimi yapılsa türkiye ekonomisine ve alım gücüne nekadar katkı sağlar hesaplansın. havacılı sektörü de bu fırsatı değerlendirmeli ve tabiki devlet olarak destek verilirse bu olur neyse... TEBRİKLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal olsun ~ 16 yıl önce
boyle akıllı insanlara. saygı duyuyurm. devletimizden acil destek hem de her türlü teşvik bekliyrz. bu fırsatı da kaçırısak yazıklar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000