19 Mayıs 2011, Perşembe 17:44:46

YAKIT İKMAL UÇAĞI KORKUTTU

Amerikan Ordusuna ait yakıt ikmal uçağı kalkış sırasında alev aldı.
  • Kimsenin ölmemiş olması sevindirici. Ama daha tehlikeli uçuşlar da mevcut. KC135R 90 ton civarında yakıt alıyor. Mesela büyük gövdeli uçaklar 180ton yakıt alırken bir de içerisine 300 civarında insan da koyarsanız daha tehlikeli olduğunu görebilirsiniz.
  • Fılmdekı ucaksa bu omega air'ın uçağı KC135R değil, 707'den bozma bir uçak.Sivil bir şirket yakıt ikmal işine bakıyorlar.İtalyanlar sattı bu uçakları onlara 17 Mayıstad a da 767 leri bunların yerine uçurmaya başladı.Motorları kuvvetli olmadığı için her kalkışları kritik oluyor zaten,iyi kurtarmışlar.
  • Tanker uçağının kullanılması'nın diğer uçaklardan çok farkı olmasa gerek. Belki diğer boeing serilerine göre daha demode olabilirler. Fakat arkadaki yakıt pompasına kumanda etmek zor olsa gerek. Allah tanker ekiplerini ve tüm ordumuzu korusun
  • kalkış filan yok, "rejected take-off" yapmış zaten. Şansları varmış, hem kendileri için hem de çevreleri için. Yakıt dolu!
  • en zor pilotluk bu ucan yakıt tanklerlerını kullananmak olmalı...
Amerikan Ordusuna ait Boeing tarafından üretilen ve Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde de bulunan KC135 tipi uçak Point Magu Ordu Hava İstasyonu'ndan kalkış yaptığı sırada alev aldı.

California'da yaşanan ve savaş uçaklarına gökyüzünde yakıt ikmalinde kullanılan KC135'in kalkış esnasında yanma nedeni henüz bilinmezken, uçakta bulunan üç mürettebatın olaydan yara almadan kurtulduğu ifade edildi.

KC 135 hakkında: Boeing KC-135 Stratotanker, Boeing firması tarafından üretilen, ve havada yakıt ikmali yapan uçaktır. Bir F-16'nın deposunu havada en fazla üç dakika içinde doldurabilir. Bu uçakları Türkiye dışında Amerika ve İsrail de kullanmaktadır, üretimi durdurulmuştur.

İŞTE DEV UÇAĞIN YANDIĞI O DAKİKALAR

YAKIT İKMAL UÇAĞI KORKUTTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Kimsenin ölmemiş olması sevindirici. Ama daha tehlikeli uçuşlar da mevcut. KC135R 90 ton civarında yakıt alıyor. Mesela büyük gövdeli uçaklar 180ton yakıt alırken bir de içerisine 300 civarında insan da koyarsanız daha tehlikeli olduğunu görebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Fılmdekı ucaksa bu omega air'ın uçağı KC135R değil, 707'den bozma bir uçak.Sivil bir şirket yakıt ikmal işine bakıyorlar.İtalyanlar sattı bu uçakları onlara 17 Mayıstad a da 767 leri bunların yerine uçurmaya başladı.Motorları kuvvetli olmadığı için her kalkışları kritik oluyor zaten,iyi kurtarmışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tanker uçağının kullanılması'nın diğer uçaklardan çok farkı olmasa gerek. Belki diğer boeing serilerine göre daha demode olabilirler. Fakat arkadaki yakıt pompasına kumanda etmek zor olsa gerek. Allah tanker ekiplerini ve tüm ordumuzu korusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kalkış filan yok, "rejected take-off" yapmış zaten. Şansları varmış, hem kendileri için hem de çevreleri için. Yakıt dolu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
en zor pilotluk bu ucan yakıt tanklerlerını kullananmak olmalı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000