19 Ağustos 2008, Salı 11:04:01

Yakıt fiyatlarında son durum

Uluslararası piyasalarda ABD ham petrolünün varil fiyatı Meksika Körfezi’nde azalan fırtına tehdidinin arz kaygılarını gidermesiyle 112 doların altına indi.
  • Arkadasima katiliyorum.Dünyadaki petrol rezervelerinin bitecegi dogru ancak dünyada petrolün bitmesi imkansiz.Bir bölgedeki petrol azala bilir yada bite bilir ancak ayni bölgenin farkli bir noktasindan tekrar petrol cikarila bilinir.Bu ayni dünyadaki topragin yasiyan canlilar sayesinde birikmesi gibi petrolde sürekli olusmaktadir.Yani arkadasimizin dedigi gibi hedef cebimiz bu yapilanlar bir gün düyanin sonunu getire bilir.isiz ve parasiz bir insan mutlaka birgün parasi olanin canina kast eder ve fakirin mutsuzlugu zengine mutluluk getirmez.Karni tok aslan bile durduk yere saldirmaz ancak ac ise vay halinize,ölücegini bilse de size saldiracaktir cünkü actir.Buradan zenginlere seslenmek gerekir ! Dünyayi oldugundan daha cok fakirlestirmeyelim,Paramiz ile parasizligi da elestirmeyelim,Daha mutlu ve Daha Güzel Yarinlar icin insanlik icin Akillansin Bu Dünya.
  • Yorumunuz... DÜNYADA PETROL'ÜN BİTECEĞİ YOK!!!BUNLAR DÜZMECE VE SADECE ÇALIŞANIN CEBİNDEN ALINACAK PARANIN HESAPLARI...ABD SİYASETİ BU ŞEKİLDE YÖNLENDİRİYOR VE OLAN BİZLERE OLUYOR. YUNANİSTAN'DAN İRLANDAYA KADAR BENZİN LİTRE FİYATI 1.10-1.29 EURO ARASINDA GÜNLÜK OLARAK PETROL FİYATLARININ DÜNYA PİYASASINA GÖRE DEĞİŞİYOR! UMARIZ TÜRKİYEDEDE BU DÜZEYE ÇEKİLEREK AB ÜLKELERİYLE AYNI STANDARDA OTURUR.ZATEN TÜRKİYENİN KALKINMAKTA OLAN BİR ÜLKE OLMASI AÇISINDAN İŞSİZLİK,SANAYİLEŞME,TARIM ALANLARINI KULLANABİLME VE BİR ÇOK SEKTÖRDE SIKINTILIYKEN, BAŞTA HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN REKABETİ AÇISINDANDA TÜRKİYEDE PETROL FİYATLARINDA BİR DÜZENLEME YAPILMASI GEREKİR!!!!

ABD'de ham petrolün varil fiyatı 97 sent gerileyerek, 111,90 dolara düştü. Böylece petrol fiyatları uzun bir aradan sonra en düşük seviyesini gördü. Temmuz ayında 147 dolara kadar çıkan ABD ham petrolü, o günden bu yana yaklaşık yüzde 24 değer kaybetti.

Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da 89 sent azalışla 111,05 dolar oldu.

Bu arada piyasa uzmanları, petrolün varil fiyatının 100 dolara gerilemesi yönünde güçlü destek bulunduğunu, gelecek ay petrolün varil fiyatının 105 dolar olmasının şaşırtıcı olmayacağını söylüyorlar.

 

Yakıt fiyatlarında son durum

Yorumlar

Pilot ~ 16 yıl önce
Arkadasima katiliyorum.Dünyadaki petrol rezervelerinin bitecegi dogru ancak dünyada petrolün bitmesi imkansiz.Bir bölgedeki petrol azala bilir yada bite bilir ancak ayni bölgenin farkli bir noktasindan tekrar petrol cikarila bilinir.Bu ayni dünyadaki topragin yasiyan canlilar sayesinde birikmesi gibi petrolde sürekli olusmaktadir.Yani arkadasimizin dedigi gibi hedef cebimiz bu yapilanlar bir gün düyanin sonunu getire bilir.isiz ve parasiz bir insan mutlaka birgün parasi olanin canina kast eder ve fakirin mutsuzlugu zengine mutluluk getirmez.Karni tok aslan bile durduk yere saldirmaz ancak ac ise vay halinize,ölücegini bilse de size saldiracaktir cünkü actir.Buradan zenginlere seslenmek gerekir ! Dünyayi oldugundan daha cok fakirlestirmeyelim,Paramiz ile parasizligi da elestirmeyelim,Daha mutlu ve Daha Güzel Yarinlar icin insanlik icin Akillansin Bu Dünya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz TOLGA ~ 16 yıl önce
Yorumunuz... DÜNYADA PETROL'ÜN BİTECEĞİ YOK!!!BUNLAR DÜZMECE VE SADECE ÇALIŞANIN CEBİNDEN ALINACAK PARANIN HESAPLARI...ABD SİYASETİ BU ŞEKİLDE YÖNLENDİRİYOR VE OLAN BİZLERE OLUYOR. YUNANİSTAN'DAN İRLANDAYA KADAR BENZİN LİTRE FİYATI 1.10-1.29 EURO ARASINDA GÜNLÜK OLARAK PETROL FİYATLARININ DÜNYA PİYASASINA GÖRE DEĞİŞİYOR! UMARIZ TÜRKİYEDEDE BU DÜZEYE ÇEKİLEREK AB ÜLKELERİYLE AYNI STANDARDA OTURUR.ZATEN TÜRKİYENİN KALKINMAKTA OLAN BİR ÜLKE OLMASI AÇISINDAN İŞSİZLİK,SANAYİLEŞME,TARIM ALANLARINI KULLANABİLME VE BİR ÇOK SEKTÖRDE SIKINTILIYKEN, BAŞTA HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN REKABETİ AÇISINDANDA TÜRKİYEDE PETROL FİYATLARINDA BİR DÜZENLEME YAPILMASI GEREKİR!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000