02 Aralık 2008, Salı 15:11:03

Yakıt fiyatları düşüşe devam ediyor

Uluslararası piyasalarda ABD ham petrolünün varil fiyatı 48 dolara yaklaştı. Petrol fiyatı bir ara son 3 yılın en düşük seviyesine geriledi.
  • Unuttuğumuz başka bir şey var ki o da Havacılıkta bütün masrafların Eur ve Usd olduğu. Yani bizim devlet hava meydanları işletmesi bile iç hatlardaki vergileri Eur olarak alıyor. Tüm diğer konma-konaklama ve yer hizmetleri ayrıca uçaktaki yemek ya da kek bile usd/eur birimden satılıyor. Yani döviz artınca biletlere de otomatik olarak yansıması normal. Şirketler iç hatlardaki satışını piramit dedikleri bir yöntemle satıyor. Üstelik o bilet fiyatlarında KDV ve Alan vergisi vs var. İç hatta uçulan yakıta bile KDV uygulanıyor.
  • 60 liraya uçuyosun daha ne istiyosun? Paran yoksa trene bin en fazla 20 lira.
  • geçen kış sezonundaki promosyon biletleri ile bu kış arasında %50-60 fark var.şu anda pegasus un meşhur "0" tl lik biletleri için 54 ytl ödüyorsun.geçen sene bu 30-35 ytl idi
  • Değerli Arkadaşım, belki petrol fiyatlarının düşüşü ve çıkışı hususunda haklı olabilirsiniz, ancak sezonda 30 YTL ye temin etmiş olduğunuz bilet %1-2 lik promosyon koltuklardan biridir zannediyorum. Otobüs fitmalarının bile 40 Ytl nin altında sefer gerçekleştirmediği şu günlerde, böyle bir beklentiye girmek bence hiç doğru olmaz... Saygılarımla,
  • Bilet fiyatlarına bi bakın...Yakıt fiyatı düşmüş neyime?Geçen yıl kış sezonunda pegasus ile 30 liraya uçtuğum yere şimdi 60 liraya uçuyorum.Sitede 0 ytl yazıyordu her ikisindede.Petrolün varili 93 dolarken ben 30 liraya gidiyordum tüm vergiler dahil.Şimdi 47 dolar oldu petrol 60 liraya gidiyorum.Malesef ülkemizde zamlar çok çabuk yapılıyor da indirimler biraz zor oluyor..

ABD ham petrolünün varil fiyatı ocak ayı teslimi 71 sent azalarak 48,57 dolar oldu. Petrolün varil fiyatı bir ara 47,36 dolara inerek 2005 yılından bu yana en düşük seviyesini gördü.

Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da 54 sent düşerek 47,43 dolar oldu.

Piyasa uzmanları ABD ve diğer ülkelerden gelen ekonomiye ilişkin verilerin tüketimin zayıfladığını göstermesinin petrol tüketimini olumsuz yönde etkilediğini, bunun da petrol fiyatlarında düşüşe yol açtığını söylediler.

Yakıt fiyatları düşüşe devam ediyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

EKRANOPLAN ~ 15 yıl önce
Unuttuğumuz başka bir şey var ki o da Havacılıkta bütün masrafların Eur ve Usd olduğu. Yani bizim devlet hava meydanları işletmesi bile iç hatlardaki vergileri Eur olarak alıyor. Tüm diğer konma-konaklama ve yer hizmetleri ayrıca uçaktaki yemek ya da kek bile usd/eur birimden satılıyor. Yani döviz artınca biletlere de otomatik olarak yansıması normal. Şirketler iç hatlardaki satışını piramit dedikleri bir yöntemle satıyor. Üstelik o bilet fiyatlarında KDV ve Alan vergisi vs var. İç hatta uçulan yakıta bile KDV uygulanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yavruFLY ~ 15 yıl önce
60 liraya uçuyosun daha ne istiyosun? Paran yoksa trene bin en fazla 20 lira.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğrucu davut ~ 15 yıl önce
geçen kış sezonundaki promosyon biletleri ile bu kış arasında %50-60 fark var.şu anda pegasus un meşhur "0" tl lik biletleri için 54 ytl ödüyorsun.geçen sene bu 30-35 ytl idi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FLY' A ~ 15 yıl önce
Değerli Arkadaşım, belki petrol fiyatlarının düşüşü ve çıkışı hususunda haklı olabilirsiniz, ancak sezonda 30 YTL ye temin etmiş olduğunuz bilet %1-2 lik promosyon koltuklardan biridir zannediyorum. Otobüs fitmalarının bile 40 Ytl nin altında sefer gerçekleştirmediği şu günlerde, böyle bir beklentiye girmek bence hiç doğru olmaz... Saygılarımla,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FLY ~ 15 yıl önce
Bilet fiyatlarına bi bakın...Yakıt fiyatı düşmüş neyime?Geçen yıl kış sezonunda pegasus ile 30 liraya uçtuğum yere şimdi 60 liraya uçuyorum.Sitede 0 ytl yazıyordu her ikisindede.Petrolün varili 93 dolarken ben 30 liraya gidiyordum tüm vergiler dahil.Şimdi 47 dolar oldu petrol 60 liraya gidiyorum.Malesef ülkemizde zamlar çok çabuk yapılıyor da indirimler biraz zor oluyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000