31 Ocak 2012, Salı 11:23:03

YABANCI PİLOT METRES GİBİDİR

Airporthaber yazarı Korhan Oyman, son dönemde tartışılan pilotların dil sorununu ele aldı, çözüm önerileri sundu.
  • Ben yurtdisinda pilot oldum ve orada 5 yil bircok milletten pilotla uctuktan sonra son 5 yildir da turkiye'de ucuyorum. Turk pilotlarindan baska hicbir milletten pilotun ucuculugu ile ovundugunu duymadim, gormedim. Sonucta bu isin egitimini alip belli prosedurler uyguluyoruz, yillar icinde de bazi melekeler surekli yapildigindan dolayi gelisiyor ve disardan bir insanin imkansiz gordugu bir isi fazla bir caba gostermeden yapabilecek hale geliyoruz. Pilotlarin buyuk bir cogunlugu da asagi yukari ayni beceri de ucuyor. Nedir bu afra tafra...
  • şu kaptanların yorumlarına bakın nasılda basitsiniz midem bulandı, kına yakmalar filan igrencotesi insanlarsınız gercekten
  • bencede çok kalitesizleşmiş bu sektör adam üşenmemiş buraya gelmiş yok ben uçağı şöyle uçururum yok ben en iyi pilotum diye konusuyor, kalitesizligin göstergeleri işte... Yabancılar daha adam gibi adam bence onlarda böyle bir ego yok sizlerden bile üstün oldukları halde mütevazi insanlar..
  • Merhaba, tesadüfen bu siteye girdim ve bu yorumları okudum..İlke izlenmim Türkiye'de havacılık ile uğraşan asker-sivil farketmiyor ne kadar kalitesiz ve ucuz olduğu yönünde..Sivil-asker farketmiyor Türkiyede ben ingilizce biliyorum diyen insanlar çok alt seviyede konuşuyor neyin tartışması bu..?Gerçekten çok komik geldi..Ama gerçekten çok seviyesizmiş sizin bu sektörünüz..Allah sizinle çalışan kaliteli insanlara sabırlar versin..Yazık..
  • askercikleri temizlerseniz bu çirkeflikler son bulur
  • ne zavallısınız ya bunların askeri sivile düsman sivili kabin ekibine düsman kendi aralarında devreleri birbirlerine düsman topu yabancıya düsman, sizin Türklügünüze ediyim
  • ARKADAŞLAR, SAYIN UÇUŞ ÖĞRETMENLERİM (SİVİL VEYA ASKER KÖKENLİ), İNANIN ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDE YAZILANLARI OKUYORUM. VE İNANAMIYORUM. BİZLERİN SEVİYESİ GERÇEKTEN DE BU KADAR DÜŞÜK MÜ? TARTIŞMA ORTAMINDA BİLE BİRBİRİMİZİ YARALIYORUZ, İNCİTİYORUZ... GERÇEKTEN DE TARTIŞAMIYORUZ. BU HABERİN ALTINDA YAZMIŞ OLDUKLARIMIZ ASKER-SİVİL ÇATIŞMASI MI, YOKSA BİLGİLİ BİLGİSİZ ÇATIŞMASI MI? ASKERİN DE BİLGİLİSİ VAR SİVİLİN DE.... GERÇEKTEN DE NE DEĞERLER VAR İÇİMİZDE. AYNI ŞEKİLDE ASKERİN DE AZ BİLGİLİSİ VAR SİVİLİN DE....... UNUTMAYIN BİZ BİZE BENZERİZ. YAZILAN YAZILAR SİZLERİN SEVİYESİNİ ORTAYA SERİYOR, GERÇEKLERİ DEĞİL. BU GÜNE BAKMAKTA YARAR VAR. KALIN SAĞLICAKLA, BU ÜLKENİN KARDEŞLİĞE İHTİYACI VAR. BAZI ŞEYLERİ İÇİMİZDE ÇÖZELİM. TEŞEKKÜRLER.
  • öküzlerin başına yak diyen ! evet evet sen ,gel buraya da yakayım başına ohahahahahah ha muhahahahahhaaa
  • su anda thy bas pilotu ve ayni zamanda ucus isletme baskani olan Sn. Alpa sivil kokenli bir pilottur. kendisiyle gecen gunlerde ufak bir konusma imkanimiz oldu..inanin su yazilanlar bile gereksiz, 5-8 seneye gorecegiz olacaklari. saygilar..
  • dil yetersizligi yüzünden rezil olmuslar herkese simdide yok bizi cekemiyorlar yok bilmemne ne ozguven varmıs bunlarda ya bravo:)
Bugüne kadar Türkiye’deki pilotların dil sorununa ilişkin onlarca yazı yazıldı, tartışmalar yapıldı.

Ancak Airporthaber yazarı Korhan Oyman, belki de ilk kez bu konuda en doğru tespitleri yaptı, hem sorunu ortaya koydu hem de akılcı çözüm önerileri sundu.

Yabancı pilotlardan, sivil ve askeri kökenli Türk pilotlara, uçuş okullarından havayolu şirketlerine kadar bir çok kesime eleştiri ve tavsiyelerini sıralayan Oyman, pilotların lisan sorununun mutlaka çözülmenmesi gerektiğini kısıtlı İngilizce bilgisi ile pilotluk mesleğinin yapılamayacağını öne sürdü.

İşte Korhan Oyman’ın çarpıcı örnekler ve öneriler sunduğu o yazısı:



YABANCI PİLOT METRES GİBİDİR

Yorumlar Tüm Yorumlar (143)

Misafir ~ 12 yıl önce
Ben yurtdisinda pilot oldum ve orada 5 yil bircok milletten pilotla uctuktan sonra son 5 yildir da turkiye'de ucuyorum. Turk pilotlarindan baska hicbir milletten pilotun ucuculugu ile ovundugunu duymadim, gormedim. Sonucta bu isin egitimini alip belli prosedurler uyguluyoruz, yillar icinde de bazi melekeler surekli yapildigindan dolayi gelisiyor ve disardan bir insanin imkansiz gordugu bir isi fazla bir caba gostermeden yapabilecek hale geliyoruz. Pilotlarin buyuk bir cogunlugu da asagi yukari ayni beceri de ucuyor. Nedir bu afra tafra...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
şu kaptanların yorumlarına bakın nasılda basitsiniz midem bulandı, kına yakmalar filan igrencotesi insanlarsınız gercekten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bencede çok kalitesizleşmiş bu sektör adam üşenmemiş buraya gelmiş yok ben uçağı şöyle uçururum yok ben en iyi pilotum diye konusuyor, kalitesizligin göstergeleri işte... Yabancılar daha adam gibi adam bence onlarda böyle bir ego yok sizlerden bile üstün oldukları halde mütevazi insanlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Merhaba, tesadüfen bu siteye girdim ve bu yorumları okudum..İlke izlenmim Türkiye'de havacılık ile uğraşan asker-sivil farketmiyor ne kadar kalitesiz ve ucuz olduğu yönünde..Sivil-asker farketmiyor Türkiyede ben ingilizce biliyorum diyen insanlar çok alt seviyede konuşuyor neyin tartışması bu..?Gerçekten çok komik geldi..Ama gerçekten çok seviyesizmiş sizin bu sektörünüz..Allah sizinle çalışan kaliteli insanlara sabırlar versin..Yazık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
askercikleri temizlerseniz bu çirkeflikler son bulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ne zavallısınız ya bunların askeri sivile düsman sivili kabin ekibine düsman kendi aralarında devreleri birbirlerine düsman topu yabancıya düsman, sizin Türklügünüze ediyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ARKADAŞLAR, SAYIN UÇUŞ ÖĞRETMENLERİM (SİVİL VEYA ASKER KÖKENLİ), İNANIN ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDE YAZILANLARI OKUYORUM. VE İNANAMIYORUM. BİZLERİN SEVİYESİ GERÇEKTEN DE BU KADAR DÜŞÜK MÜ? TARTIŞMA ORTAMINDA BİLE BİRBİRİMİZİ YARALIYORUZ, İNCİTİYORUZ... GERÇEKTEN DE TARTIŞAMIYORUZ. BU HABERİN ALTINDA YAZMIŞ OLDUKLARIMIZ ASKER-SİVİL ÇATIŞMASI MI, YOKSA BİLGİLİ BİLGİSİZ ÇATIŞMASI MI? ASKERİN DE BİLGİLİSİ VAR SİVİLİN DE.... GERÇEKTEN DE NE DEĞERLER VAR İÇİMİZDE. AYNI ŞEKİLDE ASKERİN DE AZ BİLGİLİSİ VAR SİVİLİN DE....... UNUTMAYIN BİZ BİZE BENZERİZ. YAZILAN YAZILAR SİZLERİN SEVİYESİNİ ORTAYA SERİYOR, GERÇEKLERİ DEĞİL. BU GÜNE BAKMAKTA YARAR VAR. KALIN SAĞLICAKLA, BU ÜLKENİN KARDEŞLİĞE İHTİYACI VAR. BAZI ŞEYLERİ İÇİMİZDE ÇÖZELİM. TEŞEKKÜRLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
öküzlerin başına yak diyen ! evet evet sen ,gel buraya da yakayım başına ohahahahahah ha muhahahahahhaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
su anda thy bas pilotu ve ayni zamanda ucus isletme baskani olan Sn. Alpa sivil kokenli bir pilottur. kendisiyle gecen gunlerde ufak bir konusma imkanimiz oldu..inanin su yazilanlar bile gereksiz, 5-8 seneye gorecegiz olacaklari. saygilar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dil yetersizligi yüzünden rezil olmuslar herkese simdide yok bizi cekemiyorlar yok bilmemne ne ozguven varmıs bunlarda ya bravo:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000