18 Temmuz 2008, Cuma 10:26:08

"Ya havaalanı genişletilsin ya da yenisi yapılsın!"

Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED), Adana Havalimanı'nın kapasitesinin artırılmasını, Mersin'e bir havaalanı kurulacaksa Erdemli ilçesine bağlı Kumkuyu beldesinde ve turizme yönelik olarak yapılmasını istedi.
  • Bir günde sadece THY nin yolcu sayısı 1500 civarı..Birde diğer firmaları düşünün.Günlük yaklaşık 3000 yolcuya hizmet veren bir havaalanına şuanki görüntü hiç yakışmıyor.Acilen büyütülmesi gerekli...
  • adana havalimani mersin arasinda neden hizli tren hatti yapilmiyor yolcular 15-20 dakikada mersine varirlar
  • Adana Şakirpaşa Çok güzel ve emniyetli bir meydandır.Orayı bırakıp gidip sisin,pusun içine dağların dibine meydan yapacaksın.İnşallah siz ne diyorsunuz diyen birisi çıkar.
  • sadece şunu söylemek istiyorum yılın 365 günü problemsiz olarak her türlü hava koşulunda rahat iniş ve kalkış yapılabilen Türkiye de kaç Havalimanı var sorarım. bu nedenle bökge uçuş bakımından çok elverişli sadece gerekli sermaye ile genişletilmesi yeterlidir...
  • Adana varken ne gereği var paraları toprağa gömmeye.Erdemli Kumkuyu falan büyük fantezi Adana hv.alanını 100 km daha öteye atacaksınız.Mersinden Adanaya gitmek Kadıköyden Sabiha Gökçene gitmekten daha kolay ve rahat.Uçaklar dolduracak yerli ve yabancı bir potansiyelde yok. O bölgeye bir havaalanı yeter.Daha hesaplı bir yatırım ile Adana çiçek gibi olur.
  • Güzel Adanamiza bu havaalani yakismiyor.. cervreye asiri gurultü ve rahatsizlik veriyor..karatas tam isabet

DASİFED'in Olağan Yönetim Kurulu toplantısı, Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) ev sahipliğinde yapıldı. Başkan Süleyman Onatça'nın yönetiminde gerçekleşen toplantıda, ana gündem maddesini Adana ve Mersin arasında son günlerde yeniden tartışma nedeni olan havaalanı konusu oluşturdu.

DASİFED Başkanı Süleyman Onatça, yöntem olarak Adana Havalimanı'nın kapasitesinin artırılması ve Mersin yolcularının ulaşımının rahatlatılması için havaalanına otoyol bağlantısı yapılmasından yana olduklarını söyledi. Onatça, Mersin'e eğer bir havaalanı kurulacaksa bunun Erdemli ilçesine bağlı Kumkuyu beldesinde, turizm hareketliliğine yönelik ve altyapısı buna uygun olarak yapılmasını istedi. Onatça, "Böylece hem Adana hava ulaşımında rahatlar, hem de Mersin'in turizmden kaynaklanan ihtiyacı giderilmiş olur." dedi.

DASİFED Yönetim Kurulu toplantısındaki bir diğer gündem konusu, Suriye'nin, Ürdün'e ihracat yapan Türk TIR'larına transit geçiş sırasında mazot cezası uygulaması oldu. Daha ucuz olduğu için Ürdün'den mazot alan TIR'lara Suriye'nin bir süredir 400 Dolar ceza uygulaması ve bunun maliyetlere yansımasının ihracatçıyı zor durumda bıraktığını belirten Süleyman Onatça, konuya bir an önce Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın el atmasını talep etti.

Programda, Çukurova Kalkınma Ajansı'na genel sekreter atanmamış olmasına da yer verildi. Uzun süredir bölgenin beklediği Çukurova Kalkınma Ajansı'na vakit kaybettirildiğini vurgulayan Onatça, "Artık Çukurova Kalkınma Ajansı'na uygun, nitelikli ve bölgeyi bilen genel sekreterin belli olup çalışmalara başlanması gerekiyor. Bölgemizin zaman kaybetme lüksü yok." diye konuştu.

DASİFED yönetimi ayrıca Hatay'ın İskenderun ilçesine yeni sanayi alanları açılması için girişimde bulunma kararı aldı.

"Ya havaalanı genişletilsin ya da yenisi yapılsın!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

THY ~ 16 yıl önce
Bir günde sadece THY nin yolcu sayısı 1500 civarı..Birde diğer firmaları düşünün.Günlük yaklaşık 3000 yolcuya hizmet veren bir havaalanına şuanki görüntü hiç yakışmıyor.Acilen büyütülmesi gerekli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
frankfurt ~ 16 yıl önce
adana havalimani mersin arasinda neden hizli tren hatti yapilmiyor yolcular 15-20 dakikada mersine varirlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demirkuş ~ 16 yıl önce
Adana Şakirpaşa Çok güzel ve emniyetli bir meydandır.Orayı bırakıp gidip sisin,pusun içine dağların dibine meydan yapacaksın.İnşallah siz ne diyorsunuz diyen birisi çıkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ae ~ 16 yıl önce
sadece şunu söylemek istiyorum yılın 365 günü problemsiz olarak her türlü hava koşulunda rahat iniş ve kalkış yapılabilen Türkiye de kaç Havalimanı var sorarım. bu nedenle bökge uçuş bakımından çok elverişli sadece gerekli sermaye ile genişletilmesi yeterlidir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apron kedisi ~ 16 yıl önce
Adana varken ne gereği var paraları toprağa gömmeye.Erdemli Kumkuyu falan büyük fantezi Adana hv.alanını 100 km daha öteye atacaksınız.Mersinden Adanaya gitmek Kadıköyden Sabiha Gökçene gitmekten daha kolay ve rahat.Uçaklar dolduracak yerli ve yabancı bir potansiyelde yok. O bölgeye bir havaalanı yeter.Daha hesaplı bir yatırım ile Adana çiçek gibi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
melih ~ 16 yıl önce
Güzel Adanamiza bu havaalani yakismiyor.. cervreye asiri gurultü ve rahatsizlik veriyor..karatas tam isabet

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000