09 Temmuz 2010, Cuma 12:34:39

X-RAY TARTIŞMALARI BÜYÜYOR!

ABD ve İngiltere'de havaalanı güvenliğinde bir süre önce kullanılmaya başlayan vücudu çıplak gösteren X-ray cihazlarıyla ilgili tartışmalar sürüyor.
  • Cep telefonunun onbindebiri kadar güçle aynı işi yapanlar var... Habere konu olan cihazlar radyasyon "bacscatter/yansıtma" tekniği ile çalışan cihazlar.... Aynı işi saatte 450 kişi kapasitelerle cep telefonunun radyasyonunun 1/10000'i kadar sinyallerle yapan ABD Havalimanlarıda 300 ve Avrupa'da (Schippol havalimanı dahil) 300 adet üzerinde kullanımı olan son jenerasyon "aktif milidalga sistemleri".... X-ışın hiç kullanılmıyor... İnsan bedenini de ekrana yansıtmıyor...yani "edepli"... Temsili insan figürü üzerinde "plastik patalyıcı/nakit para/uyuşturucu" aynen görüntüde... Bilginize...
Bu cihazların bilinenden 20 kat daha fazla radyasyon yaydığı iddia ediliyor.

Colombia Üniversitesi Radyoloji Araştırmaları Merkezi Başkanı Dr. David Brenner, yüksek dozdaki radyasyonun da cilt kanserine yol açtığını hatırlattı.

Bu cihazlarla ilgili daha fazla test yapılmasının gerektiğini kaydeden Brenner, çocukların ve hamile kadınların yüksek risk grubunu oluşturduğunu söyledi.

Brenner, "Havaalanlarından yılda 800 milyon yolcu X-ray cihazıyla taranıyor. Bu cihazlar da radyasyon yayıyor ancak düşük oranda. Yolcuların bu cihazlarla tarandığını düşünürsek, çok fazla sayıda insan kanser olma riskiyle karşı karşıya kalacaktır." dedi.

Yeni cihazlar nasıl etkiliyor?

Yeni tip güvenlik cihazlarından geçerken alınan radyasyon vücutta kalıyor. Önceki cihazlar, hastanede röntgen çektirildiğinde kullanılan cihazlar gibi radyasyonu sadece bedenin içinden geçiriyordu. Işınlar ön taraftan vücuda girip bedenin arka kısmından dışarı çıkıyor ve havada kayboluyordu. Bu cihazlardaysa ışınlar bedenin içinden geçip kaybolmuyor. Bedene çarpıp içerde kalıyor, bir kısmı da geri dönüyor.
X-RAY TARTIŞMALARI BÜYÜYOR!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Cep telefonunun onbindebiri kadar güçle aynı işi yapanlar var... Habere konu olan cihazlar radyasyon "bacscatter/yansıtma" tekniği ile çalışan cihazlar.... Aynı işi saatte 450 kişi kapasitelerle cep telefonunun radyasyonunun 1/10000'i kadar sinyallerle yapan ABD Havalimanlarıda 300 ve Avrupa'da (Schippol havalimanı dahil) 300 adet üzerinde kullanımı olan son jenerasyon "aktif milidalga sistemleri".... X-ışın hiç kullanılmıyor... İnsan bedenini de ekrana yansıtmıyor...yani "edepli"... Temsili insan figürü üzerinde "plastik patalyıcı/nakit para/uyuşturucu" aynen görüntüde... Bilginize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000