24 Şubat 2010, Çarşamba 07:19:18

X-Ray kullanımı çoğalıyor

Charles de Gaulle, üç aylık deneme süresince yeni bir güvenlik teknolojisini test edecek.
  • Cernobil faciasindan sonra, "sagligi tehdit eden bir durum yok" demislerdi. Gercegi hepimiz biliyoruz.
  • Guvenlik endisesini anliyorum. Her ulke (belki de bazi ulkeler demeliyim) kendini, vatandaslarini korumak ister. Anlamadigim ise, bizi boyle cirilciplak gosteren x-ray cihazlarindan daha iyi bir cozum yok mudur? Durum buysa, herkes mayo ile halihazirda kulandigimiz dedektorlerden gecsin. %99.99 dedektor uyari vermez. Elin guvenlik gorevlisini mi eglendirecegiz ciplak goruntumuzle?

Paris–Fransa, ABD bağlantılı yolcular için Paris Charles de Gaulle havaalanında tam vücut güvenlik tarayıcısı kullanımına başladı.

25 Aralık'ta Detroit bağlantılı bir uçuş sırasında bir yolcunun iç çamaşırına sakladığı patlayıcıları ateşlemeye teşebbüs etmesinin ardından ortaya çıkan güvenlik endişeleri, üç aylık tarayıcı deneme kararının alınmasında etkili oldu. Tarayıcı, elbiselerin altına gizlenmiş olan nesnelerin belirlenmesine yardımcı oluyor.

Pazartesi günü tarayıcının kurulmasından sonra gönüllü olan yolcular arasında çeşitli tepkiler ortaya çıktı. Bazıları Miami'de yaşayan 47 yaşındaki Michael Rammel gibi tarayıcının kullanışlı ve hızlı olduğunu söylerken bazı yolcular, tarayıcının olası zararlı etkilerinden endişe duyuyor.

Fransız Sivil Havacılık Otoritesi Genel Müdürü Patrick Gandil, tarayıcının herhangi bir zararlı etkiye yol açmadığını belirtti.

X-Ray kullanımı çoğalıyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Cernobil faciasindan sonra, "sagligi tehdit eden bir durum yok" demislerdi. Gercegi hepimiz biliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Guvenlik endisesini anliyorum. Her ulke (belki de bazi ulkeler demeliyim) kendini, vatandaslarini korumak ister. Anlamadigim ise, bizi boyle cirilciplak gosteren x-ray cihazlarindan daha iyi bir cozum yok mudur? Durum buysa, herkes mayo ile halihazirda kulandigimiz dedektorlerden gecsin. %99.99 dedektor uyari vermez. Elin guvenlik gorevlisini mi eglendirecegiz ciplak goruntumuzle?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000