09 Ağustos 2010, Pazartesi 10:33:44

X-RAY ALMANYA'DA

Almanya'da uçak binişlerinde yolcuları kontrol etmek için geliştirilen X-ray cihazları Eylül ayında denenmeye başlanıyor.
  • Havalimanında bu tür cihazların kullanılması etik açıdan uygun değildir... Havalimanı güvenliği önemliyse insanların özel yaşamları da (vücutları) kendileri için önemli sırdır... Başkasının görmesi gerekmez...
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Federal İçişler Bakanı Thomas de Maiziere (CDU), insanları çıplak gösterdiği için tartışma konusu olan güvenlik amaçlı vücut tarama cihazların ilk olarak Hamburg Havalimanı'nda uygulamaya sokulacağını söyledi.
 
Federal Polis'in siparişi verilen cihazları tamamen kontrol ettirdiğini belirten İçişler Bakanı, tereddüte gerek olmadığını, cihazların gerçek anlamda çıplak vücut resimleri sergilemediğini söyledi. Ayrıca ortaya çıkan tarama sonuçlarının kontrol bittikten sonra derhal silineceği güvencesini veren bakan, diğer yandan test amaçlı uygulama boyunca kişinin onayı olmadan kontrol yapılmayacağını da hatırlattı.
 
Söz konusu x-ray cihazlarının iki saniye içinde tüm bedeni tarayıp, yabancı cisimleri ortaya çıkardığı, insan sağlığı için ise herhangi bir tehdit unsuru bulunmadığı ifade edildi.

(Hürriyet.de)
X-RAY ALMANYA'DA

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Havalimanında bu tür cihazların kullanılması etik açıdan uygun değildir... Havalimanı güvenliği önemliyse insanların özel yaşamları da (vücutları) kendileri için önemli sırdır... Başkasının görmesi gerekmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000