28 Temmuz 2011, Perşembe 08:10:28

Vücudundaki 13 demir çiviyle uçtu

23 yıllık savaş pilotu Savaş Kıroğlu, paraşütle uçarken geçirdiği kazalar sonucu vücudunun çeşitli yerlerine takılan 13 demir çiviye rağmen üstün performans sergiledi.
Çankırı'nın Bayramören İlçesi'nde yapılan Yamaç Paraşütü Dünya Kupası'na katılan 60 yaşındaki 23 yıllık pilot Savaş Kıroğlu, bileğindeki ve omuzundaki kırıklar nedeniyle takılan 13 demir çiviye rağmen üstün performans sergiledi.
 
Dünya'nın 41 ülkesinden 130 yamaç paraşütü pilotunun katıldığı şampiyonada yer alan Kıroğlu, daha önce paraşütle uçarken geçirdiği kazalar sonucu vücudunun çeşitli yerlerine takılan 13 demir çiviye rağmen gösterdiği performans diğer yarışmacılara örnek oldu.

Yamaç paraşütünü 23 yıldır yaptığını kaydeden Kıroğlu, 'Bu iş çok güzel ve heyecan verici. Aşağı yukarı 5 bine yakın gencimiz yamaç paraşütü yapıyor. Ben içlerinde 60 yaşında babaları gibi kaldım" şeklinde konuştu.

İlk zamanlar deneme yanılma yolu ile uçtuğu için çeşitli kazalar geçirdiğini anlatan Kıroğlu, ''Şimdiki gibi değil. Çocuklar bizden birçok şey öğreniyor, kaza şansları çok az. Yurt dışında uçtuğumuzda ağaçlarda asılı kaldık, kiliselerin tepelerine takıldık. Her şerde kaza yaptığım için neredeyse Avrupa'da bana yasak çıkaracaklardı. Kazalar iyi güzel de kalıcı yaralar bırakmazsa. Yoksa denize düşmelerimiz, ağaçlarda günlerce asılı kalmalarımız, köpeklerin saldırısına kadar herşeye rastladık. Kalıcı kazalar oluştu. Bileğimde 2 tane, omuzumda 11 tane çivi var. Bu tip şeyler oluyor. Ufak tefekleri saymıyoruz. Bu yarışma yüzünden tabii ki hepsi oldu. 60 yaşında yaşıtlarım gibi oturursak hiçbir şey olmayacaktı. Ama bu çocuklarla mücadele etmek için bazen ufak tefek fireler vermeye başladık.''

Bayramören ilçesinin çok güzel ve yamaç paraşütünün en güzel yapıldığı yerlerden biri olduğunu dile getiren Kıroğlu, şöyle devam etti:

''Yörenin insanı da pırıl pırıl, bize yardım da ediyorlar. Pilotlar memnun, buradaki gibi ilgi ve güzel hava çok iyi. Bu dünya yarışmasının 3. ayağı. Diğer iki ayağında bir hafta boyunca yarışmacılar birer gün uçabildiler. Ama burada bir haftada 5 gün uçabiliriz. Dünyanın en iyi pilotları burada. Ben ilk 100 de olsam büyük başarı. Şimdilik ilk 90 dayım. Amacımız Türk pilotlarının ilk 50 sporcu arasında yer alması. Bu iş o kadar kolay bir iş değil. Buradaki yarışmacılar yılda 200 ile 250 saat arası uçuyorlar. Bizim içimizde en fazla uçan gencimiz 70 ile 80 saat uçuyor. Burada gerçekten 130 tane aslan yürekli genç var. Bu çok zor bir spor, emek isteyen bir spor. Ben 23 yıldır bu işteyim son 13 senesi yarışa biliyorum. Ancak bunların seviyesine gelebildim. Bu insanlar buralara çok çalışmayla geldi.''

(Haberler.com)
Vücudundaki 13 demir çiviyle uçtu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000