30 Mayıs 2013, Perşembe 16:00:11

VORONEZH'TEN DALAMAN'A İLK SEFER YAPILDI

Rusya'nın Voronezh kentinden Dalaman'a ilk uçak seferi gerçekleştirildi. ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali çalışanları tarafından havalimanı içinde Rus turistler için bir de kokteyl düzenlendi.

Kokteylde konuşma yapan ATM Dalaman Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Rusya'nın Voronezh kentinden Dalaman'a ilk kez sefer düzenlendiğini söyledi.

Dalaman'a ağırlıklı olarak İngiliz turistlerin geldiğine işaret eden Güvenç, "Dalaman'a yılda yaklaşık 1 milyon İngiliz turist geliyor. İngiliz turistler, yüzde 70'lik oranla turizm pazarında önemli yere sahip. Uzun süredir turizm pazarının çeşitlendirilmesi amacıyla bir dizi çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında özellikle Rus ve Alman pazarına yöneldik" dedi.

Güvenç, yürütülen uzun soluklu çalışmalarla Rusya'dan bölgeye yapılan uçuş sayısının 14'e çıktığını ifade etti. Voronezh kentinin Rusya'nın güneyinde, yaklaşık 8,5 milyon kişinin yaşadığı bir bölgeye hitap ettiğini anlatan Güvenç, şöyle konuştu:

"Bu bölgede faaliyet gösteren Polet Airlines Havayolları ile 4 sene önce yaptığımız toplantıda bölgemize sefer düzenlenmesi arzumuzu dile getirmiştik. Nihayet uzun çalışmalardan sonra, özellikle büyük tur operatörleri Tez-Tour ve Odeon'un da katkılarıyla Dalaman'a ilk uçuş gerçekleştirildi. Temennimiz önümüzdeki dönemde bölgeden yapılan uçuş ve sefer yapılan kentlerin sayısında artış yaşanması."

VORONEZH'TEN DALAMAN'A İLK SEFER YAPILDI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000