02 Temmuz 2011, Cumartesi 08:12:10

VOLTAIR 2035'TE GÖKYÜZÜNDE

Paris Havacılık Fuarı'nda tanıtılan ve elektrikle çalışan tek uçak olma özelliği ile sıyrılan VoltAir uçak üreticilerinin dikkatini çekti.
  • Volvosu subarusu aglanacak halimizi ti ye alir, adamlar hayalde olsa 10 larca sene sonrasinin planlamasini yapar. Sen ne yaparsin ? Kendine koydugun takma isim " NICKNAME " bile yabancidan alinti. Keske %100 Turk mali bir ucagin planlamasi yapilsa da 24 degil 30 yil beklesek. Uretim onemli uretim. gerisi hikaye adamlar oyle ya da boyle birseyler hayal ediyorlar sonrada yapiyorlar sen daha yerli araban bile yokken dalga gecemezsin.
  • Volvocuğum Allah sana uzun ömür versin de gör İnşallah... Subaru Impreza :))
  • İyi ki 25 sene değil de 24 sene. Nasıl bir tahmindir bu yaa? 20-30 yıl deseniz neyse. Sabırsızlıkla bekleyeceğim o 24 seneyi! --Volvo--
Uçağın burun kısmında bulunan 2 adet Li-ion batarya, uçağın arka kısmında bulunan ve ters yönde dönen 2 pervaneye yön verecek. Böylelikle günümüzün uçaklarından daha sessiz ve temiz çalışması bekleniyor. Ayrıca bataryaların değiştirilmesi daha kolay olduğu için havaalanlarında uzun süre kalması da gerekmeyecek.

Uçak üreticisi EADS'in dikkatini çekmeyi başaran VoltAir, uzun bir yatırım ve tasarım sürecine başlamak üzere olabilir. Ancak bu yeni sistemde en önemli rol oynayan parçalar yüksek ısılı süper iletkenler olduğu için ve bu teknoloji de henüz emekleme aşamasında olduğu için en iyimser tahminle VoltAir'i havada görmek için yaklaşık 24 sene beklememiz gerekiyor.
VOLTAIR 2035'TE GÖKYÜZÜNDE

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Volvosu subarusu aglanacak halimizi ti ye alir, adamlar hayalde olsa 10 larca sene sonrasinin planlamasini yapar. Sen ne yaparsin ? Kendine koydugun takma isim " NICKNAME " bile yabancidan alinti. Keske %100 Turk mali bir ucagin planlamasi yapilsa da 24 degil 30 yil beklesek. Uretim onemli uretim. gerisi hikaye adamlar oyle ya da boyle birseyler hayal ediyorlar sonrada yapiyorlar sen daha yerli araban bile yokken dalga gecemezsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Volvocuğum Allah sana uzun ömür versin de gör İnşallah... Subaru Impreza :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İyi ki 25 sene değil de 24 sene. Nasıl bir tahmindir bu yaa? 20-30 yıl deseniz neyse. Sabırsızlıkla bekleyeceğim o 24 seneyi! --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000