01 Haziran 2010, Salı 08:11:39

Volkandan sonra fırtına da uçak seferlerini vurdu!

Orta Amerika’yı volkandan sonra tropik fırtına vurdu. Guatemala, El Salvador ve Honduras’ı etkileyen Agatha fırtınasında 131 kişi öldü. Uçak seferleri olumsuz yönde etkileniyor.
  • Eden bulur amerika. eden bulur. öksüzlerin ahı yerde kalmaz. senden büyük yaradan var sen bunu unutmuşsun.

Tropik fırtınalar mevsiminin başladığı Orta Amerika’da ‘Agatha’nın etkilediği Guatemala, El Salvador ve Honduras’da ölenlerin sayısı 131’e yükseldi. Guatemala’nın Chimaltenango Bölge Valisi Erick De Leon, kendi bölgesinde fırtına nedeniyle 50 kişinin öldüğünü, hükümet kaynaklarının daha önceki haberlerinde bu ölümlerin yer almadığını söyledi. Hükümet yetkilileri, 74 bin kişiden fazla insanın fırtına nedeniyle daha güvenli bölgelere gitmek üzere evlerini terk ettiğini bildirirken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Fırtınanın getirdiği yoğun yağışların birkaç gün daha sürmesinin beklendiği kaydedilirken, bölgede yollar çöktü, iletişim ve ulaşım güçlükle sağlanıyor.

13 BİN KİŞİ GÜVENLİ BÖLGEDE

Tropik fırtınaların ilk hedefi olan Guatemala’da, 3 gün önce Pacaya volkanın faaliyete geçmesiyle çevredeki köyler boşaltılmış, bölgeye uçak seferleri durdurulmuştu. Tropik fırtınanın getirdiği yağışların volkanın püskürttüğü külleri yere indirmesiyle bölgedeki sorunun daha da büyüyebileceği ifade ediliyor. Fırtına yüzünden El Salvador 8 bin Honduras’ta 5 bin kişi güvenli bölgelere tahliye edildi.
 

Volkandan sonra fırtına da uçak seferlerini vurdu!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Eden bulur amerika. eden bulur. öksüzlerin ahı yerde kalmaz. senden büyük yaradan var sen bunu unutmuşsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000