14 Aralık 2009, Pazartesi 07:00:18

Vizesiz ülkelere Tacikistan da eklendi

Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile Tacikistan Cumhuriyeti hükümeti arasında hizmet ve hususi pasaport hamilleri için vizenin karşılıklı olarak kaldırılmasına dair anlaşma imzalanarak resmi gazetede yayınlandı...
  • Kandırmaca başlıklı yazıya aynen katılıyorum. Hükümet ve Dışişleri Suriye, Ürdün, Tacikistan, Libya gibi ülkelere vizeyi kaldırmayı bir maharet zannediyor ama bunlar maalesef lafta kalan icraatlar. Kağıt üzerinde vizeler kaldırıldı ama uygulama olarak değişen hala bir şey yok. Ancak bu ülke vatandaşları çoktan elini kolunu sllayarak ülkemize girmeye başladı bile. Hükümet verdiği tavizlerin sonucuna katlanacak ve halk gereken cevabı 2011 de verecektir.
  • Allahım ne müthiş bir haber. Artık ölsem de gam yemem. Bugünleri de mi görecekti bu bedenim. Sana şükürler olsun yarabbim. Ülke olarak bu cuma günü şükür namazı kılmalıyız...
  • Hani bu hükümet savcılık belgesi ve ikametgah ilmuhaberinide kaldırmıştı ya madem bu belgeler kalktıysa adliyeler ve muhtarlıklar neden dolup taşıyor.
  • Daha geçenlerde Libya ile vize anlaşması yapıldığına dair gazete sayfalarında Başbakan ve Kaddafi Efendinin boy boy fotoğrafları ve karşılıklı methiyeleri yazıldı çizildi ama Libya hala sınırda Türk vatandaşlarına çile çektiriyor. Bırakın vizesiz girmeyi vizesi olan vatandaşlarımız dahi Tripoli havaalanında 3. sınıf vatandaş muamalesi görüyor. Bizzat vizemin bulunduğu eski ve de yeni almış pasaportum olmasına rağmen Tripoli havalimanında polisler girişime izin vermedi. Gerekçe olarak ta yeni pasaportumda nüfus bilgilerimin arapça tercümesi olmamasını gösterdiler. Ama Libya uşakları ülkemize elini ve kolunu sallaya sallaya giriyor. Türkiye karşılıklı anlaşmanın gereğini hemen yerine getirirken neden Libyalılar bunu yapmıyor.
  • Güne baslarken duydugum en güzel haberlerden biri bu. Olmasi gereken, ama biraz gec kalinmis bir karar... Türkce konusan tüm ülkeler ile vizenin kaldirilmasi dilegi ile ...

Türkiye ile Tacikistan arasında imzalanan "Hizmet ve Hususi Pasaport Hamilleri için Vizenin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma"nın onaylanması hakkındaki karar, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Anlaşma, iki ülke arasındaki dostane ilişkileri ve işbirliğini geliştirme çerçevesinde, her iki ülkenin hizmet ve hususi pasaport hamili vatandaşların seyahatlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Vizesiz ülkelere Tacikistan da eklendi

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Kandırmaca başlıklı yazıya aynen katılıyorum. Hükümet ve Dışişleri Suriye, Ürdün, Tacikistan, Libya gibi ülkelere vizeyi kaldırmayı bir maharet zannediyor ama bunlar maalesef lafta kalan icraatlar. Kağıt üzerinde vizeler kaldırıldı ama uygulama olarak değişen hala bir şey yok. Ancak bu ülke vatandaşları çoktan elini kolunu sllayarak ülkemize girmeye başladı bile. Hükümet verdiği tavizlerin sonucuna katlanacak ve halk gereken cevabı 2011 de verecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Allahım ne müthiş bir haber. Artık ölsem de gam yemem. Bugünleri de mi görecekti bu bedenim. Sana şükürler olsun yarabbim. Ülke olarak bu cuma günü şükür namazı kılmalıyız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hani bu hükümet savcılık belgesi ve ikametgah ilmuhaberinide kaldırmıştı ya madem bu belgeler kalktıysa adliyeler ve muhtarlıklar neden dolup taşıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Daha geçenlerde Libya ile vize anlaşması yapıldığına dair gazete sayfalarında Başbakan ve Kaddafi Efendinin boy boy fotoğrafları ve karşılıklı methiyeleri yazıldı çizildi ama Libya hala sınırda Türk vatandaşlarına çile çektiriyor. Bırakın vizesiz girmeyi vizesi olan vatandaşlarımız dahi Tripoli havaalanında 3. sınıf vatandaş muamalesi görüyor. Bizzat vizemin bulunduğu eski ve de yeni almış pasaportum olmasına rağmen Tripoli havalimanında polisler girişime izin vermedi. Gerekçe olarak ta yeni pasaportumda nüfus bilgilerimin arapça tercümesi olmamasını gösterdiler. Ama Libya uşakları ülkemize elini ve kolunu sallaya sallaya giriyor. Türkiye karşılıklı anlaşmanın gereğini hemen yerine getirirken neden Libyalılar bunu yapmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Güne baslarken duydugum en güzel haberlerden biri bu. Olmasi gereken, ama biraz gec kalinmis bir karar... Türkce konusan tüm ülkeler ile vizenin kaldirilmasi dilegi ile ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000