16 Aralık 2013, Pazartesi 10:06:07

VİZESİZ UÇUŞLAR İÇİN TARİHİ İMZA ATILIYOR

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında bugün vize muafiyetiyle ilgili tarihi bir imza atılacak. AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Naucodie: “Artık Türkiye’nin sınırları AB’nin sınırları oluyor”
  • Peki bu yazıda dikkatinizi çekmek isterim ki ! Türkiye ibaresi yer almaktadır. Türkiye bir CUMHURİYETTİR.
  • hepiniz tam sipersiniz..sesiniz çıkmıyor alaooo ????
  • Cok gezen biri olarak bu olaya cok sevindim.bu hukumetin buyuk bir basarisi oldugu icin geziciler her zamanki gibi camur atma derdinde. Vizeden dertleri yok. Zaten diger ulkeleri gorselerdi Turkiyenin ne denli guclu ve gelismis oldugunu gorebilirlerdi.
  • Gelen flaş haberler Türkiye'de bir dönemin kapanmakta olduğunu gösteriyor.
  • Sen Izmir'li olamazsin cunku orada senin kadar cahil insan yasamiyor. Vizeyi kim koyduysa o kaldirsin derdim ama onuda tayyipten baska yapacak kimse yok. Senin liderin adini bilmedigi yerde oy kullanmayi beceremedi bunu mu yapacak. 3 sene sonra bu is olunca emin colasan gibi aniracak yer ararsin sen. Ne kadar kompleks sahibiymisin be arkadas. Sen kuzey koreye git orasi tam sana gore bir memleket.
  • amma yalakalar var be !!! sen once seni yonetenlere neden bu ulkeye elin adami sadece kimligi ile giriyorken biz onlarin ulkesine soyularak,ezilerek,asagilanarak vize ile giriyoruz diye sorsana !!!!!!!!!! bu mu basari ? bu mu sozum ona buyuk,guclu turkiye'nin itibari????
  • ak lar yine okumadan bilmeden akmışlar. arkadaş bir okuyun araştırın gümrük nedir bilmiyorsunuz tayyibi savunuyorsunuz. hüloogggh!
  • Hemen davul zurna çalmaya başlandı ama bu iş öyle kolay değil. AB bizden önce vize muafiyeti verdiği Balkan ülkeleri Arnavutluk, Sırbistan, Karadağ ve Bosna Hersek’in vize muafiyetini 12 Eylül 2013’te askıya aldı. Bu ülkeler bizden çok önce vize muafiyeti hakkı kazanmış olmalarına rağmen şu an bunu kaybetmekle yüz yüzeler. Türkiye daha yolun çook başında.
  • arkadas ne kadar kompleksli insan varmis ya. vizeler kalkinca bu dediklerinizi nasil yiyeceksiniz cok merak ediyorum. adamlar ne dedigse yaptilar bunuda yapacaklar. sizin hayalleriniz onlarin yaptigina erisemez bile. her neyse kervan yuruyor,uruyen urusun.
  • Arkadaşlar, hani AB'ye üyelik müzakerelerinin başlatıldığı bir tarih vardı, kutlamak için gündüz vakti havai fişekler falan atılmıştı. O günden bugüne kaç yıl geçti hatırlayan var mı?

Türkiye vatandaşlarının yaklaşık üç yıl sonra Avrupa Birliği’ne vizesiz girebilmesinin yolunu açacak anlaşma bugün imzalanacak. Trabzon’da dün temaslarda bulunan AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Francoise Naucodie, sürecin faydalı olacağını ümit ettiğini ifade edrek, “Türkiye-AB arasındaki vize muafiyeti anlaşmasıyla bir anlamda Türkiye’nin sınırları AB’nin sınırları haline gelecek” dedi. Konuk müsteşar şöyle devam etti:

‘Olumlu sonuç alacağız’

“Bu anlaşma ile kaçak göç konusunda bir takım adımlar atılacak. Artık Türkiye’nin sınırları AB’nin sınırları oluyor. Alınacak önlemlerin yanı sıra mali yardım ve kapasite güçlendirmesi sağlanacaktır. Türkiye’nin sınırları çok kolay değil. Yol haritası ile vize muafiyeti ile ilerlenecek. Olumlu sonuçlar alacağız.”

Vize kolaylığı

İş adamlarına yönelik olarak vizenin de kolaylaştırılacağını, bu konuda AB ülkelerini teşvik etmek istediklerini söyleyen Naucodie, “Türkiye ve AB’yi olumlu etkileyecek” diye konuştu.

Tüm üyelerin onayı gerekmiyor

Türk vatandaşlarına yönelik vize muafiyeti sürecnin başlaması için en çok çaba gösteren isimlerden biri olan AB Komisyonu’nun içişlerinden sorumlu üyesi Cecilia Malmström, “Türkiye ile AB arasındaki ilişkileri yakınlaştırmak açısından gerçekten son derece önemli bir adım” dedi. Malmström, Türkiye’de zaman zaman tartışma konusu olan “kararın nasıl alınacağı” konusuna da açıklık getirerek, “Nihai karar için tüm üyelerin onayı gerekmeyecek, oylama nitelikli çoğunluk yöntemiyle yapılacak. Herkesin olumlu görüş bildirmesi gerekmiyor” dedi.

BAKAN BAĞIŞ: ‘12 Eylül’ün bize attığı bir kazık’

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Eğemen Bağış, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Teşkilatı Hamm Bürosu’nun açılışına katıldı. Vizenin 12 Eylül rejiminin Türkiye’ye attığı çok kazık olduğunu ifade eden Bakan Bağış, “1963 Ankara Anlaşması vizesiz seyahati mümkün kılarken, darbeciler vizeye göz yummuşlardır. 30 yıl uğraştık bu kazığı çıkarttık. 28 AB ülkesi, AB Komisyonu’na vize muafiyet anlaşması yetkisi verdi. İnşallah 3-3.5 yıl içerisinde her Türk vatandaşı 28 Schengen ülkesine vizesiz seyahat edebilecek” diye konuştu. İmzalanacak geri kabul anlaşmasıyla, Avrupa’ya Türkiye üzerinden kaçak olarak girdiği kesin olarak belgelenenlerin Türkiye tarafından kabul edileceğini anlatan Bağış, bu anlaşmanın TBMM tarafından kabul edilmesinden 3 yıl sonra başlayacakğını söyledi. Bağış, “Bu sürede lojistik altyapıyı hazırlayacağız. Sınırların güvenliği için birim kuracağız” dedi.

VİZESİZ UÇUŞLAR İÇİN TARİHİ İMZA ATILIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Peki bu yazıda dikkatinizi çekmek isterim ki ! Türkiye ibaresi yer almaktadır. Türkiye bir CUMHURİYETTİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalakalar ~ 10 yıl önce
hepiniz tam sipersiniz..sesiniz çıkmıyor alaooo ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gezgin ~ 10 yıl önce
Cok gezen biri olarak bu olaya cok sevindim.bu hukumetin buyuk bir basarisi oldugu icin geziciler her zamanki gibi camur atma derdinde. Vizeden dertleri yok. Zaten diger ulkeleri gorselerdi Turkiyenin ne denli guclu ve gelismis oldugunu gorebilirlerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kerim can ~ 10 yıl önce
Gelen flaş haberler Türkiye'de bir dönemin kapanmakta olduğunu gösteriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Izmirli ~ 10 yıl önce
Sen Izmir'li olamazsin cunku orada senin kadar cahil insan yasamiyor. Vizeyi kim koyduysa o kaldirsin derdim ama onuda tayyipten baska yapacak kimse yok. Senin liderin adini bilmedigi yerde oy kullanmayi beceremedi bunu mu yapacak. 3 sene sonra bu is olunca emin colasan gibi aniracak yer ararsin sen. Ne kadar kompleks sahibiymisin be arkadas. Sen kuzey koreye git orasi tam sana gore bir memleket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sahte İzmirliye ~ 10 yıl önce
Ne oldu gerçekleri yazınca salya sümük köpürmeye başladınız? YAZDIKLARIMDA BİR YANLIŞ VARMI YELKENLERİ SUYA İNDİRİP GERİ KABUL ANLAŞMASINI KİM İMZALADI? Madem imzalayacaktınız bunca yıl neden beklediniz???? "Vizeyi kim koyduysa o kaldırsın " diyorsun vizeyi Avrupa Birliği koydu ,Almanya koydu Fransa koydu vs. vs. zaten kaldırırsa onlar kaldıracaklar oda tayyipin yüzü suyu hürmetine olmayacak ...Emin Çölaşandan ne kuyruk acın var anlatta bilelim.BENİ KUZEY KOREYE YOLLAMIŞSIN AMA BEN SANA Bİ KIYAK YAPIP SUUDİ ARBİSTANA YOLLAYAYIM ÜŞÜMEZSİN AMA BİRAZ ERİRSİN BARİ.. HA BİDE BAŞKASININ RUMUZU İLE YAZI YAZMA BİRAZ YARATICI OL EMEĞE SAYGI GÖSTER HADİ YALLAH
yalakalara!!! ~ 10 yıl önce
amma yalakalar var be !!! sen once seni yonetenlere neden bu ulkeye elin adami sadece kimligi ile giriyorken biz onlarin ulkesine soyularak,ezilerek,asagilanarak vize ile giriyoruz diye sorsana !!!!!!!!!! bu mu basari ? bu mu sozum ona buyuk,guclu turkiye'nin itibari????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ak lar ~ 10 yıl önce
ak lar yine okumadan bilmeden akmışlar. arkadaş bir okuyun araştırın gümrük nedir bilmiyorsunuz tayyibi savunuyorsunuz. hüloogggh!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aziz ~ 10 yıl önce
Hemen davul zurna çalmaya başlandı ama bu iş öyle kolay değil. AB bizden önce vize muafiyeti verdiği Balkan ülkeleri Arnavutluk, Sırbistan, Karadağ ve Bosna Hersek’in vize muafiyetini 12 Eylül 2013’te askıya aldı. Bu ülkeler bizden çok önce vize muafiyeti hakkı kazanmış olmalarına rağmen şu an bunu kaybetmekle yüz yüzeler. Türkiye daha yolun çook başında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sundurme ~ 10 yıl önce
arkadas ne kadar kompleksli insan varmis ya. vizeler kalkinca bu dediklerinizi nasil yiyeceksiniz cok merak ediyorum. adamlar ne dedigse yaptilar bunuda yapacaklar. sizin hayalleriniz onlarin yaptigina erisemez bile. her neyse kervan yuruyor,uruyen urusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izmirli ~ 10 yıl önce
burada kendini kervanın başı sananlar var.Bizde olur a 3-5 sene sonrs Avrupa parlementosu oylar kabul etmezlersa senin ne yiyeceğini çoook merak ediyoruz???
alptekin ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar, hani AB'ye üyelik müzakerelerinin başlatıldığı bir tarih vardı, kutlamak için gündüz vakti havai fişekler falan atılmıştı. O günden bugüne kaç yıl geçti hatırlayan var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000