03 Ağustos 2012, Cuma 11:50:06

VİZESİZ SEYAHATTEN MEMNUNLAR

Ağustos’tan itibaren iki ülke vatandaşları 180 gün içinde toplam 90 günü aşmamak kaydıyla 30 günlüğüne vizesiz ziyaret gerçekleştirebiliyorlar.
  • bunlar iyi haberler de ya kimlikleri ile ulkemize gelen avrupalilar ne olacak ? biz binbir zorlukla,binbir evrak hazirlayarak ,soyularak, vizeyle onlarin ulkelerine giderken onlar sanki kendi ulkelerinin icinde geziyormuscasina sadece kimlikleriyle geliyorlarsa bunun tek sorumlusu bu ulkeyi yonetenlerdir!!!! esitlik istiyoruz !!!!

22 Aralık 2011 tarihinde Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ukrayna Bakanlar Kurulu Arasında Vatandaşların Karşılıklı Seyahatine İlişkin Usullere Dair Anlaşma imzalanmıştı.

Dün yürürlüğe giren anlaşma kapsamında ilk Türk vatandaşları da Ukrayna’nın Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin Başkent’i Akmescit’e vizesiz olarak gelmeye başladı.

Sabah saatlerinde İstanbul’dan Akmescit’e  gelen yolcular vizesiz seyahat etmenin kendileri için çok büyük bir rahatlık olduğunu ve pasaport kontrolünde hiç bir sorunla karşılaşılmadığını söylediler.

Vize muafiyetinden yararlanarak Ukrayna’ya giriş yapan Murat Akkaya gümrüksüz olarak seyahat etmenin çok rahat olduğunu, daha önceleri vize istendiğini ve vize alabilmek için birçok zahmetli yoldan geçtiklerini dile getirdi. Ayrıca pasaport kontrolü yapan polislerin ve gümrük memurlarının yardımcı olduklarını, hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını, vizesiz seyahat kolaylağının diğer ülkelerle de sağlanması gerektiğini söyledi.

1 Ağustos 2012’den itibaren Ukrayna’ya yapılacak turistik seyahatlerde vizeyle birlikte gidiş-dönüş uçak bileti, otel rezarvasyon belgesi (voucher) gibi belgeler istenmeyecek.

Bununla birlikte pasaport kontrolü yapan polisler gerekli gördükleri hallerde hiçbir sebep göstermeksizin ziyaretçileri ülkeye sokamama hakkınada sahipler. (qha.com)

VİZESİZ SEYAHATTEN MEMNUNLAR

Yorumlar

iyi de... ~ 12 yıl önce
bunlar iyi haberler de ya kimlikleri ile ulkemize gelen avrupalilar ne olacak ? biz binbir zorlukla,binbir evrak hazirlayarak ,soyularak, vizeyle onlarin ulkelerine giderken onlar sanki kendi ulkelerinin icinde geziyormuscasina sadece kimlikleriyle geliyorlarsa bunun tek sorumlusu bu ulkeyi yonetenlerdir!!!! esitlik istiyoruz !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000