12 Mart 2018, Pazartesi 15:15:58

Vizesiz seyahat başka bahara!

Türkiye ile AB arasında, 26 Mart'ta Varna'da gerçekleşecek olan zirve toplantısı, Türk vatandaşlarının Avrupa'ya vizesiz seyahat hayallerini de yeniden yeşertti. Ancak AB Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Christian Berger vizesiz seyahatin hemen gerçekleşmesinin mümkün olmayabileceği uyarısını yaptı.
  • Gümrük Birliği,AB'ye yapılan kıyaktır ve hemen kaldırılmalıdır.
  • Aleyhimize ne varsa yapan,koruyan,besleyen ülke vatandaşlarını kimlikle veya vizesiz niye ülkemize sokuyoruz,vergi vermeden gayrimenkul almalarına izin veriyoruz,ihaleleri onlara veriyoruz,icatlarını tonla para saçıp alıyor onlarla birbirimize hava atıyoruz,niye? Onların turistine,parasına,icadına muhtaç olduğumuz için. İyi,peki ülkemizi yönetenler neden ekonomimiz şöyle iyi böyle güzel diyorlar o zaman? Milleti kandırmak için mi? Biz onların ülkelerine kimlikle gidip gayrimenkul alabiliyor muyuz? Hayır. Öyleyse nerede eşitlik? Biz,farz edelim bu ülkeler aleyhine çalışan örgütlere yardım etsek onlar turistlerini bize yollar mı,bizimle ticaret yaparlar mı ? Tabii ki hayır. Peki biz niye ihaleleri onlara veriyoruz,icatlarını alıyoruz? Biz bu kadar mı onursuz,haysiyetsiz,herşeyi para olan milletiz? Vize de ayrı problem, vize alırken bütün özel,ailevi,ticari bilgilerimizi,parmak izimizi hatta göz retina örneğini bile veriyoruz,adamlar bunlarla kendilerine data base oluşturuyorlar hem konsolosluklara hem ortakları aracı kurumlara bir sürü de para ödüyoruz vize alamayınca o paraları geri de alamıyoruz. Biz kendi ülkemizde sahipsiz,kimsesiz kalmışız,hakkımızı arayan yok,bizi yönetenler ancak kendilerine,ailelerine ve eşraflarına ömürboyu diplomatik pasaport alma hakkı kanununu çıkarsınlar,kendi ülkesinde hakkı yenen,ezilen,horlanan,soyulan vatandaşlarını düşünen yok onlar yeter ki gelire göre en pahalı arabaya binip,benzin alıp,elektrik,doğalgaz,yiyecekleri tüketsinler,vergilerini ödesinler o vergilerle de devleti yönetenler lüks,şatafat,gösteriş dolu hayat yaşasınlar,necip milletimiz de bunlara oy vermeye devam etsinler !
  • 47 YILDIR SÜREGELEN ve NE OLACAĞI MEÇHUL BİR SÜREÇ HİÇ OLMAMIŞTI VE OLMAYACAK......
  • Ekonomi sayili ulkeler arasinda halbuki bjz yine diyelim kendimize turkun turkden baska dostu yoktur bizi kiskaniyolar bi kendimizi ezdirmeme ugrasi o dusman bu dusman ona kotu buna kotu yabanci dusmanligi yaratan bir medya yere cakilicaz haberimiz yok bu ulke disriya deli gibi goc veriyor ama tv izleyin hersey cok guzel ben artik Ataturk un bize emanet ettigi ulkede yasadigimi dusunmedigim icin gitme karari aldim kalipta mucadele edecek bisey kaldiginada inanmiyorum
  • eyy AB bizde size vize uygulayacz hatta yalvarsanızda vermeyecz istemiyoruz sizi
  • Az önce İsveç baskonsoluğuna vize başvurusunda bulundum. Daha kapıdan içeri girmeden sizi zindanı andıran bir kapıda dışarıda bekleterek karşılıyorlar! Bunun üstüne de yaklaşık 30-40 sayfadan oluşan bir ton gereksiz ve kişisel ailesel bilgilerimizi içeren dokümanı (ağaçları) yazık ediyoruz ve tabii ki 270 lira da yanında cabası. Sözde doğa ve yeşil sever Avrupa devletleri neden bunca boşa yere kağıtların yok olmasına izin veriyor bir de bu boyutundan baktınız mı arkadaşlar? Tonlarca vize başvurusu ve büyük bir rant kapısı.
  • Eee peki almanya pkk ya destek vermiyor mu yada Belçika himmm çelişkili !!!!!
  • Is bize mal satmaya gelince gelin hemen gumruk birligi anlasmasini imzalayin diyorlar ama is vizeye gelince seneler surer diyorlar. Buyukelci diplomatik bir dilden bosverin vizeyi biz size mal satalim yeter, gelin ticaret yapalim diyor.
  • Ne oldu , iktidarsız iktidar. ????
  • Hani miting alanlarinda atip tutuyoruz ya. Vize sebestligi karsiliginda avrupadaki butun pislik multecileri kosulsuz alacagiz diye anlasma yapmistik. Simdi almaktan vaz gectikmi. Yoksa onlar bizim kocamiz mi.

Türkiye ile AB arasında, 26 Mart'ta Varna'da gerçekleşecek olan zirve toplantısı, Türk vatandaşlarının Avrupa'ya vizesiz seyahat hayallerini de yeniden yeşertti. Ancak AB Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Christian Berger vizesiz seyahatin hemen gerçekleşmesinin mümkün olmayabileceği uyarısını yaptı. Berger, terörle mücadele konusunda ise PKK'nın ''AB terör listesinde olduğunu' vurguladı, 'Eğer bir örgüt terör listesinde alınıyorsa bu örgütle bağlı her husus da terörle bağlantılı kabul edilmeli. Bu, örgütün bayrağını ve düzenlediği gösterili de içerir." dedi.

Büyükelçi Berger, Türkiye ile AB arasında, halen müzakere edilmekte olan gümrük birliği anlaşmasının gerçekleşmesi halinde, Türkiye’nin yılda 12 milyar Euro kar edeceğini, bunun da gayrisafi yurtiçi hasılanın yüzde 1.2’sine denk geleceğinini söyledi.

Berger’in açıklamaları,Eskişehir Ticaret Odası başkanı Metin Güler’in onuruna verdiği öğle yemeğinde gerçekleşti.

Güler yemekte üç konu gündeme getirdi;

-AB’nin vize serbestisini bir önce hayata geçirilmesini istedi.
-Türkiye’deki Suriyelilere AB yardımının devam etmesini istedi.
-FETÖ, PKK, PYD Terör örgütlerine Avrupa ülkelerinin desteğinin kesilmesini talep etti.
AB Büyükelçisi Berger bu taleplere karşılık şu mesajları verdi;

VİZE SERBESTİSİ

Bir kaç hafta önce AB'ye Türk hükümeti vize serbestisi konusunda bir sunum yaptı. Bunlar Hukuki açıdan karmaşık konular. Şu anda bu öneriler Brüksel’de inceleniyor. Umarım yakın zamanda bu analizlerin sonucunu duyarız. Bu teknik süreci takip eden siyasi bir süreç var. AB komisyonu Türkiye’nin vize serbestisinin tüm şartlarını yerine getirdiğine karar verse bile, hem AB üyesi ülkelerin hem Avrupa parlamentosunun bunu onaylaması gerekiyor. Ben daha önce başka ülkelerle yapılan vize muafiyeti görüşmelerinde çalışmıştım. Teknik ve onay süreci birkaç yıl sürmüştü. En basit ticaret anlaşmasının önce üye devletler ve sonra Avrupa Parlamentosunca onaylanması bile bir kaç yıl sürebiliyor. Tabi AB ülkeleri ve parlamentonun bunu öncelik olarak belirlemesi halinde işlerin biraz hızlanması söz konusu olabilir.

TÜRKİYE GÜMRÜK BİRLİĞİ GÜNCELLEMESİNDEN KAR EDER

Gümrük Birliği üyelik açısından önemli bir konu. Kapsamının genişlemesi şu anda gündemde.

Avrupa komisyonu bu konuda üye ülkelerden Türkiye ile müzakere yetkisini tanınması için teklifte bulundu. Gümrük birliği güncellemesi ie tarım ürünleri için de serbest dolaşım gelecek. Bunun içeriğine dair değerlendirme, her iki taraf için önemli kar sağlayacağı yolunda. Hesaplamalara göre bu gerçekleşirse Türkiye’nin gayri safi yurtiçi hasılası yüzde 1.2 oranında artacak. Bu da yıllık 12 milyar Euro artış anlamına geliyor. Milyara çıkacak… Bu konu Avrupa Birliği için de avantaj sağlayacak.

TERÖRLE MÜCADELE

Vize serbestisi kapsamında görüşülen konulardan biri de terörle mücadele.

Yetkili Türk makamlarının terörle mücadelesini sekteye uğratmak istemiyoruz. Ama Türkiye’nin pratikte belli standartlara uyması gerekiyor. PKK, AB terör listesinde yer alıyor. Geçtiğimiz haftalarda bu kanunların tüm devletlere uyuması için harekete geçildi.

Eğer bir örgüt terör listesinde alınıyorsa, bu örgütle bağlı her hususun da alınması anlamına geliyor. Bu, terör örgütünün bayrağını ve gösterisini de içerir.

Bu bahsettiğimiz konuların hepsi 26 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AB yetkilileri arasında Varna'da yapılacak liderler toplantısında ele alınacak. (Sözcü)

Vizesiz seyahat başka bahara!

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

Doğan ~ 6 yıl önce
Gümrük Birliği,AB'ye yapılan kıyaktır ve hemen kaldırılmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 6 yıl önce
Aleyhimize ne varsa yapan,koruyan,besleyen ülke vatandaşlarını kimlikle veya vizesiz niye ülkemize sokuyoruz,vergi vermeden gayrimenkul almalarına izin veriyoruz,ihaleleri onlara veriyoruz,icatlarını tonla para saçıp alıyor onlarla birbirimize hava atıyoruz,niye? Onların turistine,parasına,icadına muhtaç olduğumuz için. İyi,peki ülkemizi yönetenler neden ekonomimiz şöyle iyi böyle güzel diyorlar o zaman? Milleti kandırmak için mi? Biz onların ülkelerine kimlikle gidip gayrimenkul alabiliyor muyuz? Hayır. Öyleyse nerede eşitlik? Biz,farz edelim bu ülkeler aleyhine çalışan örgütlere yardım etsek onlar turistlerini bize yollar mı,bizimle ticaret yaparlar mı ? Tabii ki hayır. Peki biz niye ihaleleri onlara veriyoruz,icatlarını alıyoruz? Biz bu kadar mı onursuz,haysiyetsiz,herşeyi para olan milletiz? Vize de ayrı problem, vize alırken bütün özel,ailevi,ticari bilgilerimizi,parmak izimizi hatta göz retina örneğini bile veriyoruz,adamlar bunlarla kendilerine data base oluşturuyorlar hem konsolosluklara hem ortakları aracı kurumlara bir sürü de para ödüyoruz vize alamayınca o paraları geri de alamıyoruz. Biz kendi ülkemizde sahipsiz,kimsesiz kalmışız,hakkımızı arayan yok,bizi yönetenler ancak kendilerine,ailelerine ve eşraflarına ömürboyu diplomatik pasaport alma hakkı kanununu çıkarsınlar,kendi ülkesinde hakkı yenen,ezilen,horlanan,soyulan vatandaşlarını düşünen yok onlar yeter ki gelire göre en pahalı arabaya binip,benzin alıp,elektrik,doğalgaz,yiyecekleri tüketsinler,vergilerini ödesinler o vergilerle de devleti yönetenler lüks,şatafat,gösteriş dolu hayat yaşasınlar,necip milletimiz de bunlara oy vermeye devam etsinler !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İP ve UN ~ 6 yıl önce
47 YILDIR SÜREGELEN ve NE OLACAĞI MEÇHUL BİR SÜREÇ HİÇ OLMAMIŞTI VE OLMAYACAK......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaman ~ 6 yıl önce
Ekonomi sayili ulkeler arasinda halbuki bjz yine diyelim kendimize turkun turkden baska dostu yoktur bizi kiskaniyolar bi kendimizi ezdirmeme ugrasi o dusman bu dusman ona kotu buna kotu yabanci dusmanligi yaratan bir medya yere cakilicaz haberimiz yok bu ulke disriya deli gibi goc veriyor ama tv izleyin hersey cok guzel ben artik Ataturk un bize emanet ettigi ulkede yasadigimi dusunmedigim icin gitme karari aldim kalipta mucadele edecek bisey kaldiginada inanmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eyyy ~ 6 yıl önce
eyy AB bizde size vize uygulayacz hatta yalvarsanızda vermeyecz istemiyoruz sizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kolay ~ 6 yıl önce
Mallarını alma. Çok basit
Teknik ~ 6 yıl önce
Az önce İsveç baskonsoluğuna vize başvurusunda bulundum. Daha kapıdan içeri girmeden sizi zindanı andıran bir kapıda dışarıda bekleterek karşılıyorlar! Bunun üstüne de yaklaşık 30-40 sayfadan oluşan bir ton gereksiz ve kişisel ailesel bilgilerimizi içeren dokümanı (ağaçları) yazık ediyoruz ve tabii ki 270 lira da yanında cabası. Sözde doğa ve yeşil sever Avrupa devletleri neden bunca boşa yere kağıtların yok olmasına izin veriyor bir de bu boyutundan baktınız mı arkadaşlar? Tonlarca vize başvurusu ve büyük bir rant kapısı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Basit ~ 6 yıl önce
Sevgili abim Seni kendi ülkelerinde genel anlamda görmek istemedikleri için. Bu tarz ülkelere Türkiye gibi ülkelerden gidenler genelde kaldıkları için adamlar bakıyorlar, geldiğinde kalıcakmısın ülkende işin gücün varmı ulaşım için cebinde paran varmı seni potansiyel bir asalak olarak görüyorlar yani Türkçesi şu Sen bir suriyeliye nasıl bakıyorsan onlar da sana öyle bakıyor. ( kişiden kişiye değişsene çoğunluğun görüşü aynıdır bu konuda )
Basit ~ 6 yıl önce
Sevgili abim Seni kendi ülkelerinde genel anlamda görmek istemedikleri için. Bu tarz ülkelere Türkiye gibi ülkelerden gidenler genelde kaldıkları için adamlar bakıyorlar, geldiğinde kalıcakmısın ülkende işin gücün varmı ulaşım için cebinde paran varmı seni potansiyel bir asalak olarak görüyorlar yani Türkçesi şu Sen bir suriyeliye nasıl bakıyorsan onlar da sana öyle bakıyor. ( kişiden kişiye değişsene çoğunluğun görüşü aynıdır bu konuda )
Fake ~ 6 yıl önce
Vize başvuruları konsolosluğa değil onları temsilen yetkilendirilmiş özel şirketlere yapılıyor,birçoğu Harbiye ve Şişli'de.
Teknik ~ 6 yıl önce
Fake'e; Az biraz internet sayfalarını aç da öğren be kardeşim! Gir bir İsveç başkonsolosluğu websayfasına da gör kendin de başvuruların direk konsolosluklara veya elçiliklere de yapılabildiğini öğren. Aracı kurumları da mı besleyelim? Aklı olan böyle yapar.
Sleep drifter ~ 6 yıl önce
Eee peki almanya pkk ya destek vermiyor mu yada Belçika himmm çelişkili !!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gumruk Birligi ~ 6 yıl önce
Is bize mal satmaya gelince gelin hemen gumruk birligi anlasmasini imzalayin diyorlar ama is vizeye gelince seneler surer diyorlar. Buyukelci diplomatik bir dilden bosverin vizeyi biz size mal satalim yeter, gelin ticaret yapalim diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AKEPE ~ 6 yıl önce
Ne oldu , iktidarsız iktidar. ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KABADAYILAR NEREDE ~ 6 yıl önce
Hani miting alanlarinda atip tutuyoruz ya. Vize sebestligi karsiliginda avrupadaki butun pislik multecileri kosulsuz alacagiz diye anlasma yapmistik. Simdi almaktan vaz gectikmi. Yoksa onlar bizim kocamiz mi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000