24 Mart 2012, Cumartesi 11:16:52

VİZELERİN KALKMASI ÜÇ ÜLKEYE DE YARADI

Türkiye ile Ukrayna arasındaki vizeyi kaldıran anlaşma ile Afgan hastaların Türkiye’de ücretsiz tedavi olmasına imkan sağlayan protokol yürürlüğe girdi.
  • afganistanda yetişen el kaideciler tr de terör estirsin hala afgan hastalara bak biz dert babasımıyız yaa ???
  • KADDAFİ UÇAKLARIN KOLTUKLARINI SÖKTÜ SİLAH GÖNDERDİ DE MÜSLÜMAN DİN KARDEŞİ TAYYİP NE YAPTI?? LİBYA YI BOMBALAYAN UÇAKLARIN TÜRKİYE DEN KALKMASINA İZİN VERDİ...DEMEK Kİ BAŞBAKAN DA İSLAM DÜŞMANI...YORUM YAPARKEN DÜŞÜN TAŞIN ÖYLE YAZ...
  • yeter artık, yok o ülke bize 500 yıl once soyle yardm etmiş boyle yardm etmiş. sen ülkende aç olan kaç kişiye yardm et in, sırada bekleyip bayılan kaç kişiyi özel hastaneye goturdun de insanlıktan bahsediyorsun? senin müslüman-müslüman olmayan ayrımı yapman senin ne kadar insan oldugunu belli etti.. evet kardesim, önce bu ülkenin insanı, belki sonra araplar afganlar.. afganlar yardım etmiş, araplar kaç kere satmiş.. bi de bilip konussan.. düşmanlıksa düşmanlık..
  • şurda topu topu 6 yorum yazılmış ama cidden insanlık ölmüş dedirten cinsten yorumlarından müslüman olmadığı ve islam düşmanı olduğu açıkça belli olan arkadaşlar bu ülke 2. dünya savaşında yunanistana ve bulgaristana gıda ve tıbbi yardım yaptı unutmayınızki bugün sorun yaşadığımız yahudilerin bir bölümü türk pasaportuyla hitlerin elinden kaçtı büyükelçimiz sayesinde ve unutmayınız ki kurtuluş savaşında beğenmediğiniz o müslüman ülkelerden pakistan bize yardım etti kıbrıs savaşında amerika tarafından katlettirilen kaddafi uçakların koltuklarını söküp silah gönderdi bize çanakkalede bugünkü o beğenmediğiniz afgan pakistanlı müslümanlarda şehit oldu ki siz şehitliğede inanmazsınız ya neyse ama yardıma muhtaç mazlumlara bu ülke insanı her zaman
  • sadece ukraynaya değil.venezuela kolombiya ve eski demir perde ülkelerinin tamamına kalksın...kalksın tabi yaa...ölmeden önce gerçek güzellik nedir görmek istiyorum bir vatandaş olarak...
  • Türkiye kendi hastalarini tedavi ettide afganlarmi kaldi simdi.. nekadar sacma.. bize ne bu Araplardan ya yeter artik.. sanki Türkiyede saglik sorunlari bitmis Araplar kaldi.. Ah ATATÜRK ah kimlerin eline biraktin bizi..
  • yine dünyanın en önemli 2 ülkesi, yine türk vatandaşını prestiji.. çok çok gurur duydum.. ukrayna ile vize kalkmış, aman ne iyi olmuş..
  • .. "Yahu Afganistan "adam" olsa idi öncelikle İslam Devleti olmazdı" sözünüzü esefle kınıyorum. İslam düşmanı gibi konuşmuşsunuz..
  • sen once bir tarihine bak bu afganlarin sana nasil yardimlari dokundugunu ogren sonra konus bilmeden konusmak kolay
  • Kardesim Afganistan'in bu hale gelmesinde onlarin sucu kadar Amerika ve Sovyetler'in Afganistan'i rekabet ve guc gosteri alani olarak algilamalari da var.Bu iki buyuk devlet arasindaki rekabet hep Afganistan uzerinden olmus,Ataturk gibi ulusal bir liderleri yoktu ki zavalli Afgan'lar ne yapsin? Unutma ki Kurtulus Savasi'ndan sonra bizi ilk taniyan devlet Afganistan'dir.Tarihten gelen bir dostlugumuz var ki bu herkesle olan bir dostluk degil.Asiri islam,taliban gibi onemli konularda dikkat edildikten sonra Saglik gibi alanlarda yardim etmenin onemli olduguna inaniyorum.Onyargili olmayalim.
Türkiye ayrıca Yeni Zelanda ile havayolları arasında rekabete dayalı uluslararası havacılık sistemini ilerletecek ve havayollarında yenilikçi ve rekabetçi hizmetleri geliştirecek.

Türkiye ile Ukrayna arasındaki vizeyi kaldıran anlaşma ile Afgan hastaların Türkiye’de ücretsiz tedavi olmasına imkan sağlayan protokol yürürlüğe girdi. Türkiye ayrıca Yeni Zelanda ile havayolları arasında rekabete dayalı uluslararası havacılık sistemini ilerletecek ve havayollarında yenilikçi ve rekabetçi hizmetleri geliştirecek.

Resmi Gazete’de milletlerarası andlaşmalara ilişkin kararlar yayımlandı. Buna göre, 31 Temmuz 2010 tarihinde St. Petersburg’da imzalanan “Samsun (Türkiye Cumhuriyeti) ve Kavkaz (Rusya Federasyonu) Limanları Üzerinden, Demiryolu Feribotuyla Uluslararası Karma Taşımacılık Yöntemiyle Yüklerin, Vagonların ve Konteynerlerin Taşınmasına İlişkin Kurallar” ve “Samsun ve Kavkaz Limanları Üzerinden Demiryolu Feribotu ile Uluslararası Karma Taşımacılık Hattı İşletim Kurulu Statüsü”nün onaylanması Bakanlar Kurulu’nca 20 Şubat 2012 tarihinde kararlaştırıldı. Anlaşma, Samsun ve Kavkaz limanları üzerinden, demiryolu feribotuyla uluslar arası karma taşımacılık yöntemiyle yüklerin taşınması sırasında taşımacılar, göndericiler ve alıcımlar arasında meydana gelen ilişleri düzenleyecek.

YENİ ZELANDA İLE HAVA GÜVENLİĞİ DEVREDE

4 Mart 2010 tarihinde Ankara’da imzalanan “Türkiye ile Yeni Zelanda Hükümeti Arasında Hava Hizmetlerine Dair Anlaşma”nın onaylanması Bakanlar Kurulu’nca 10 Şubat tarihinde kararlaştırıldı. Buna göre, Türkiye ile Yeni Zelanda, 7 Aralık 1944 yılında Şikago’da imzaya açılmış olan Uluslararası Sivil Havacılık Sözleşmesinin ve Uluslararası Hava Hizmetleri Transit Anlaşmasının tarafları olarak, havayolları arasında rekabete dayalı uluslararası havacılık sistemini ilerletmek ve havayollarını yenilikçi ve rekabetçi hizmetler geliştirmek ve uygulamak için teşvik edecek. Hava araçlarının güvenliğine karşı yapılan, kişi ve mülkiyetleri tehlikeye atan, hava taşımacılığını olumsuz etkileyen ve sivil havacılığın emniyeti konusunda halkın güvenini zedeleyen hareket ve tehlikeler konusundaki ciddi endişelerini teyit ederek ve uluslararası hava taşımacılığında en üst seviyede emniyet ve güvenliği sağlanacak.

UKRAYNA’YA VİZESİZ ZİYARET ANLAŞMASI YÜRÜRLÜKTE

6 Aralık 1999 tarihinde Saraybosna’da imzalanan “Türkiye ile Bosna-Hersek Bakanlar Kurulu Arasında Kültür Merkezlerinin Kuruluşu ve İşleyişi Hakkında Protokol”ün onaylanması Bakanlar Kurulu’nca 14 Şubat 2012 tarihinde kararlaştırıldı. 6 Ekim 2009 tarihinde İstanbul’da imzalanan “Türkiye ile Finlandiya Cumhuriyeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması” Bakanlar Kurulu tarafından Dışişleri Bakanlığı’nın yazısı üzerine 17 Şubat 2012 tarihinde kararlaştırıldı. “Türkiye ve Ukrayna Bakanlar Kurulu Arasında Teknik ve Mali İşbirliğine İlişkin 14 Kasım 2002 Tarihli Anlaşma Uyarınca, Sözkonusu Anlaşmanın İkinci Maddesi Çerçevesinde Uygulanacak 2011 Yılı Projelerinin Tesciline İlişkin Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Ukrayna Bakanlar Kurulu Arasında Mutabakat Zaptı” yürürlükte. “Türkiye ile Ukrayna Bakanlar Kurulu Arasında Vatandaşların Karşılıklı Seyahatlerine İlişkin Usullere Dair Anlaşma”nın onaylanma Bakanlar Kurulu tarafından 17 Şubat 2012 tarihinde karar verildi. Anlaşma hükümlerine göre, her iki devletin vatandaşları geçerli seyahat belgelerine dayanarak, kesintisiz kalış süreleri giriş yaptıkları tarihten itibaren 30 günü aşmamak kaydıyla, vizesiz olarak diğer taraf devletin ülkesine girecek, topraklarından çıkacak, transit geçecek.

AFGAN HASTALAR TÜRKİYE’DE ÜCRETSİZ TEDAVİ GÖRECEK

23 Kasım 2011 tarihinde Kabil’de imzalanan “Türkiye ile Afganistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık Alanında İşbirliğine Dair Anlaşmaya Ek Afgan Hastaların Türkiye’de Ücretsiz Tedavisine İlişkin Protokol” Dışişleri Bakanlığı’nın yazısı üzerine, 20 Şubat 2012 tarihinde kararlaştırıldı. “Türkiye Cumhuriyeti ile Hırvatistan Cumhuriyeti Arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması Ortak Komitesinin Serbest Ticaret Anlaşmasına Ek "Menşeli Ürünler" Kavramının Tanımı ve İdari İşbirliği Yöntemlerine İlişkin Protokol III’ün Değiştirilmesi Hakkındaki 1/2011 Sayılı Kararı” onaylanarak 27 Şubat 2012 tarihinde yürürlüğe girdi
VİZELERİN KALKMASI ÜÇ ÜLKEYE DE YARADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 12 yıl önce
afganistanda yetişen el kaideciler tr de terör estirsin hala afgan hastalara bak biz dert babasımıyız yaa ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
KADDAFİ UÇAKLARIN KOLTUKLARINI SÖKTÜ SİLAH GÖNDERDİ DE MÜSLÜMAN DİN KARDEŞİ TAYYİP NE YAPTI?? LİBYA YI BOMBALAYAN UÇAKLARIN TÜRKİYE DEN KALKMASINA İZİN VERDİ...DEMEK Kİ BAŞBAKAN DA İSLAM DÜŞMANI...YORUM YAPARKEN DÜŞÜN TAŞIN ÖYLE YAZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yeter artık, yok o ülke bize 500 yıl once soyle yardm etmiş boyle yardm etmiş. sen ülkende aç olan kaç kişiye yardm et in, sırada bekleyip bayılan kaç kişiyi özel hastaneye goturdun de insanlıktan bahsediyorsun? senin müslüman-müslüman olmayan ayrımı yapman senin ne kadar insan oldugunu belli etti.. evet kardesim, önce bu ülkenin insanı, belki sonra araplar afganlar.. afganlar yardım etmiş, araplar kaç kere satmiş.. bi de bilip konussan.. düşmanlıksa düşmanlık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
şurda topu topu 6 yorum yazılmış ama cidden insanlık ölmüş dedirten cinsten yorumlarından müslüman olmadığı ve islam düşmanı olduğu açıkça belli olan arkadaşlar bu ülke 2. dünya savaşında yunanistana ve bulgaristana gıda ve tıbbi yardım yaptı unutmayınızki bugün sorun yaşadığımız yahudilerin bir bölümü türk pasaportuyla hitlerin elinden kaçtı büyükelçimiz sayesinde ve unutmayınız ki kurtuluş savaşında beğenmediğiniz o müslüman ülkelerden pakistan bize yardım etti kıbrıs savaşında amerika tarafından katlettirilen kaddafi uçakların koltuklarını söküp silah gönderdi bize çanakkalede bugünkü o beğenmediğiniz afgan pakistanlı müslümanlarda şehit oldu ki siz şehitliğede inanmazsınız ya neyse ama yardıma muhtaç mazlumlara bu ülke insanı her zaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sadece ukraynaya değil.venezuela kolombiya ve eski demir perde ülkelerinin tamamına kalksın...kalksın tabi yaa...ölmeden önce gerçek güzellik nedir görmek istiyorum bir vatandaş olarak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türkiye kendi hastalarini tedavi ettide afganlarmi kaldi simdi.. nekadar sacma.. bize ne bu Araplardan ya yeter artik.. sanki Türkiyede saglik sorunlari bitmis Araplar kaldi.. Ah ATATÜRK ah kimlerin eline biraktin bizi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yine dünyanın en önemli 2 ülkesi, yine türk vatandaşını prestiji.. çok çok gurur duydum.. ukrayna ile vize kalkmış, aman ne iyi olmuş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
.. "Yahu Afganistan "adam" olsa idi öncelikle İslam Devleti olmazdı" sözünüzü esefle kınıyorum. İslam düşmanı gibi konuşmuşsunuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sen once bir tarihine bak bu afganlarin sana nasil yardimlari dokundugunu ogren sonra konus bilmeden konusmak kolay

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kardesim Afganistan'in bu hale gelmesinde onlarin sucu kadar Amerika ve Sovyetler'in Afganistan'i rekabet ve guc gosteri alani olarak algilamalari da var.Bu iki buyuk devlet arasindaki rekabet hep Afganistan uzerinden olmus,Ataturk gibi ulusal bir liderleri yoktu ki zavalli Afgan'lar ne yapsin? Unutma ki Kurtulus Savasi'ndan sonra bizi ilk taniyan devlet Afganistan'dir.Tarihten gelen bir dostlugumuz var ki bu herkesle olan bir dostluk degil.Asiri islam,taliban gibi onemli konularda dikkat edildikten sonra Saglik gibi alanlarda yardim etmenin onemli olduguna inaniyorum.Onyargili olmayalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000