28 Ocak 2011, Cuma 08:26:56

Vizelerin kalkması pazarı canlandıracak

Rusya ile Türkiye arasındaki vizelerin yaz aylarına doğru kalkacak olması turizm sektöründe bu pazara yönelik beklentileri daha da iyimser hale getirdi.
  • rusya turizm pazarında hiç bir etkisi olmayan pronto turun saçma sapan yorumları.herşey dahil sistemi olduğu sürece ruslat hep türkiyede tatillerini yapacak.kalktığı andan itibaren ne gelen olur nede giden
  • Birileri istediği kadar kapısında bekletsin dursun,vizeleri kaldırmasın.Dünya sadece onlardan ibaret değil ırmak yolunu bulur ve ondan kazanılanlar avuçalrı kaşındırır.

Pronto Tur Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, Rusya'dan Türkiye'ye turist sayısında yüzde 50, Türkiye'den Rusya'ya turist sayısında da yüzde 30'lara varan oranlarda artış öngörüldüğünü söyledi.

Özkar, "Pronto tur olarak zaten St Petersburg ve Volga Nehri üzerinde düzenlediğimiz turlar vardı. Özellikle Balkanların ardından, vizesiz ülke konsepti gelişmeye başladı. Sadece vizesiz ülkeleri araştıran insan sayısı çok fazla. Bu yıl Rusya'ya gerçekleştirilen tur satışlarında da geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 büyüme bekliyoruz. Şu an için en büyük sıkıntı vize zaten. Biz yılda 3 bin kişi götürüyoruz Rusya'ya, bu rakamı 4 bine çıkarmayı planlıyoruz. Volga turlarında 10 kamara alıyorduk şimdi geminin yarısını almayı planlıyoruz. Daha çok satılacak ürünlere odaklanmak gerekiyor. Bizden yüzde 30 artış olursa oradan yüzde 50 ilgi bekliyoruz. Önümüzdeki haftalarda potansiyelin daha net ortaya çıkabileceğini düşünüyoruz. Şu anda çok ciddi rezervasyon yağışı olmuyor ama gelen arama sayılarında yüzde 10'luk bir artış var."dedi.

ETS Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, "Rusların bu tarafa girişini kolaylaştıracağı için turizm açısından ciddi hareketlilik yaratacak. Toplam turizm gelirlerinde en az yüzde 5 artı getirecektir. Bir de Mısır ve Tunus'ta yaşanan olaylar da önemli, buralar Antalya'nın rakip bölgeleri. Oradan da bu tarafa doğru bir akış olabileceğini düşünüyorum. Zaten Avrupalılar önlemlerini almaya başladılar. Bazı uçakların yönünü o taraftan bu taraf doğru çevirmeye başladılar. Rusya'dan da aynı şekilde bu tarafa bir akış olacak. Türkiye'den Rusya'ya doğru akış aynı oranda olmayacaktır. Rusya'da st Petersburg bölgesinin çok tutulacağını düşünüyorum. Bu bölgede talebin artacağını, turların artacağını düşünüyorum. Antalya ve Bodrum da yine Ruslar için öncelikli bölgeler olacak."dedi.

Vizelerin kalkması pazarı canlandıracak

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
rusya turizm pazarında hiç bir etkisi olmayan pronto turun saçma sapan yorumları.herşey dahil sistemi olduğu sürece ruslat hep türkiyede tatillerini yapacak.kalktığı andan itibaren ne gelen olur nede giden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Birileri istediği kadar kapısında bekletsin dursun,vizeleri kaldırmasın.Dünya sadece onlardan ibaret değil ırmak yolunu bulur ve ondan kazanılanlar avuçalrı kaşındırır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000