01 Ekim 2012, Pazartesi 08:15:26

"VİZELERİ KALDIRALIM"

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, ''Aramızdaki bağlar direkt olsun. Vizesiz gidip gelebilelim. Gümrük vergisi adı altında iş dünyasını sıkıntıya sokan şeyler olmasın'' dedi...
  • yernde bir karar olur.burad mısır ile vizelerin kalkmasını beğenmeyen arkadaşlara sorarım:kalmasa mı daha iyi olur du? bence küçümsenecek bir yanı yok..bu devirde mısır ile vizelerin olması bile hata.yılın her ayı binlerce türk turist gidiyor mısır'a ..aynı zamanda thy dünya üzerindeki uçus sayısı çok yüksek olduğu için bunu mısır halkı değerlendirmeli bu şekilde.
  • artık din ayrımı diye birşey yok. kara murat filmlerini izleyip gaza gelmeyin. ab bizi müslüman oldugumuz için değil 3. dünya ülkesi olup ekonomisi yerlerde olan bir ülke olduğumuz için almıyor. Ben olsam ben de kaldırmam vizeyi türkiyeyle . halkının kültür ve ekonomik seviyesi yerlerde bir ülkeyi ben de kabul etmem. 10 milyon işsiz var bu ülkede ayık olun
  • 13:32:44, DOSTUM, AB İÇİN VİZE KALKMIYORSA BU ÜLKEYİ YÖNETENLERİN SUÇU DEĞİL BENİM SUÇUM. BENİM DE DEĞİLSE İSMETİN (İNÖNÜ) ONUN DA DEĞİLSE ATATÜRKÜNDÜR. AMA KESİNLİKLE ÜLKEYİ 10 SENEDEN BERİ TEK PARTİ OLARAK YÖNETENLERİN DEĞİLDİR. BU ARADA TÜRKİYE (AKP LİLER) BARZANİ İLE GURUR DUYUYOR, BİZDE AKP LİLERLE. SEVGİ İLE KAL.
  • 12:05, bizi yönetenlerin ne suçu var bu durumdan? batı denen yobaz topluluk hastalık derecesinde müslüman karşıtı. biz ağzımızla kuş tutsak bile vize sorunu her zaman karşımıza çıkacak. vizesiz gidememekten çok üzüldüğün ülkeler neden halen bosna'yı ab'de davet etmediler?
  • THY MISIRIN TURİZM HARİKALARINA UÇMAYA BAŞLIYOR...THY UÇUŞLARININ BAŞLAMASI ŞEREFİNE HEMEN VİZELER KALDIRILSIN.TÜRK VATANDAŞLARINA ZAMANINDA OSMANLININ EYALETİ OLAN MISIR IN ÖNÜNDE VİZE SIRASINA BEKLEMEK HİÇ AMA HİÇ YAKIŞMIYOR...
  • ANCAK BÖYLE 3.DÜNYA ÜLKELERİ İLE VİZELERİ KALDIRABİLİRSİNİZ..KALDIRSANIZA ABD,KANADA,İNGİLTERE,AB ÜLKELERİ İLE VİZELERİ...TABİİ YAPABİLİRSENİZ..ÖYLE ESİP GÜRLEMEYLE OLMUYOR BU İŞLER...ALMAN,İTALYAN,FRANSIZ,YUNAN,İSVİÇRELİ SADECE KİMLİKLERİ İLE GELİYOR ÜLKEMİZE UTANIN EY BİZİ YÖNETENLER..BİZ HEM DÜNYA PARA VERİYORUZ HEM HORLANIYORUZ HEM VİZE ALAMIYORUZ KARŞILIĞINDA!!!!!
  • Misir turistik bir yer halkimiza guzellik olur. Misirda cok eski bir tarih var, piramidler dunya harikasi. Ticaretten pek umudum yok :)

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB), Türk-Mısır İş Forumu'nda Türk ve Mısırlı işadamlarına hitap eden Cumhurbaşkanı Mursi, kardeş ülke olarak nitelendirdiği Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu, kalbinin sevgi ve takdirle dolu olduğunu ve Türkiye'yi ''ikinci ülkeleri'' olarak kabul ettiklerini ifade etti.

Önemli temaslarda bulunduklarını belirten Mursi, Türkiye ile aynı hedef ve stratejileri paylaştıklarını, iki kardeş ülke arasında çok sayıda benzerlik bulunduğunu, rekabet yerine işbirliğinin hüküm sürdüğünü söyledi.Mısır Cumhurbaşkanı, katıldığı Ak Parti 4. Olağan Genel Kongresi'nde kalkınma alanında atılan adımlarla ilgili bilgi sahibi olduğunu belirterek ''Çok memnun oldum. Ak Parti liderliğinde Türkiye büyük atılım ve sıçramalar gerçekleştirdi ve bunlar Türkiye içinde kalmadı, bölge ülkelerine de örnek oldu'' değerlendirmesinde bulundu.

Ülkesindeki devrim sürecine değinen Mursi, Mısır halkının gelecek nesiller için yeni bir adım attığını ve kendi başkanını kendisinin seçtiğini belirterek, Mısır'da silahlı kuvvetlerin seçilmiş olan cumhurbaşkanına yetkileri teslim ettiğini ve o günden itibaren sivil yönetimin başladığını kaydetti.

"İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ"

Özel sektörün temsilcilerinin, işbirliği yaptığı sürece gerçekleşmeyecek hayal olmadığını ifade eden Mursi, Türkiye ile Mısır arasında tarihin derinliklerine ulaşan ilişkiler olduğunu vurguladı.

Mursi, ''Biz işbirliğine hazırız. Bizim görevimiz iş dünyasının önüne çıkan engelleri kaldırmaktır. Karşılıklı ticareti desteklememiz gerekiyor'' dedi.Kardeş ülke vatandaşlarının rahatlıkla gidip gelmesi gerektiğine dikkati çeken Mursi, ''Birbirimizi daha iyi tanımamız lazım ki daha fazla işbirliği yapabilelim. Aramızdaki bağlar direkt olsun. Vizesiz gidip gelebilelim. Gümrük vergisi adı altında iş dünyasını sıkıntıya sokan şeyler olmasın'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu hedefleri onayladığını dile getiren Mursi, denizcilik alanındaki ihtiyaca binaen gerekli çalışmaların yapılacağını, işbirliğine hazır olduklarını, karayolu ulaşımında da işbirliği anlaşmaları yapılması gerektiğini bildirdi.

Mursi, özgür iradeye sahip olan ülkelerin gerekli olan araçları da temin etmesi gerektiğini belirterek, ''Karayolu anlaşmaları için Suriye'de durumun düzelmesini beklemeyelim. Olumlu bir örnek sergileyeceğiz ki diğer ülkeler de bunu görüp imrensinler'' görüşünü belirtti.

"KORKMAYIN"

Forumda imzalanan, Mısırlı firma Industrial Development Group (IDG) ile Türk firma Elif Plastik arasındaki 160 milyon dolarlık işbirliği anlaşmasını hatırlatan Mısır Cumhurbaşkanı, ''Allah mübarek etsin. Bunlar önemli yatırım alanları. Mısır pazarı 90 milyonu bulan büyük bir pazardır. Yatırımılar garantilidir ve getirisi diğer ülkelere göre çok fazladır. Çünkü üretim maliyeti çok düşüktür. Birlikte üretebilir, pazarlayabilir ve ihraç edebiliriz. Korkmayın yatırımlarınız bir kuruş dahi zarar görmez. Devletin garantisi altındadır'' ifadesini kulandı.İş dünyasına güvendiklerini vurgulayan Mursi, Mısırlı işadamlarına da Türkiye'de yatırım yapma çağrısında bulundu.

Mısır'da iş dünyasına önem veren ve mesai mefhumu olmayan bir hükümet olduğunu, özel sektörün de üzerine düşeni yaparak ihracat yönelik üretim yapılması gerektiğini belirterek, ''Otomobille yetinmeyelim, sanayi üretimi yapacaksak uçak da üretmeliyiz. Buna ihtiyacımız var. Niyetimiz samimi ve doğru ise sonucu da Bereketli olacaktır'' dedi.

SURİYE VE FİLİSTİN

Forumda, Mısır Türkiye ilişkilerinden, istikrardan ve sosyal adaletten bahsedildiğini hatırlatan Mursi sözlerine şöyle devam etti:''Hiçbir yönetici bunlardan vazgeçemez. Suriye'de çocukların öldürülmesi bizleri üzüyor. Asla görmezlikten gelemeyiz. Kan akmasına dur dememiz lazım. Kardeş halkların ve yönetimlerinin bununla ilgilenmesi gerekiyor.

Mısır, Türkiye, Suudi Arabistan, Körfez ülkeleri ve diğer dünya ülkelerinin, Suriye'deki vahşete dur demesi gerekiyor.''Ortadoğu'nun nükleer silahlardan arınmış olması gerektiğine dikkati çeken Mursi, Filistin halkının meşru haklarına ulaşması gerektiğini, bunun dışında çözüm olmadığını, bölge ülkelerine düşünce ve politika dikte edilmesinin yanlış olduğunu sözlerine ekledi.

"VİZELERİ KALDIRALIM"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

doğru karar ~ 11 yıl önce
yernde bir karar olur.burad mısır ile vizelerin kalkmasını beğenmeyen arkadaşlara sorarım:kalmasa mı daha iyi olur du? bence küçümsenecek bir yanı yok..bu devirde mısır ile vizelerin olması bile hata.yılın her ayı binlerce türk turist gidiyor mısır'a ..aynı zamanda thy dünya üzerindeki uçus sayısı çok yüksek olduğu için bunu mısır halkı değerlendirmeli bu şekilde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi ordan ~ 11 yıl önce
artık din ayrımı diye birşey yok. kara murat filmlerini izleyip gaza gelmeyin. ab bizi müslüman oldugumuz için değil 3. dünya ülkesi olup ekonomisi yerlerde olan bir ülke olduğumuz için almıyor. Ben olsam ben de kaldırmam vizeyi türkiyeyle . halkının kültür ve ekonomik seviyesi yerlerde bir ülkeyi ben de kabul etmem. 10 milyon işsiz var bu ülkede ayık olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PROMETHEUS ~ 11 yıl önce
13:32:44, DOSTUM, AB İÇİN VİZE KALKMIYORSA BU ÜLKEYİ YÖNETENLERİN SUÇU DEĞİL BENİM SUÇUM. BENİM DE DEĞİLSE İSMETİN (İNÖNÜ) ONUN DA DEĞİLSE ATATÜRKÜNDÜR. AMA KESİNLİKLE ÜLKEYİ 10 SENEDEN BERİ TEK PARTİ OLARAK YÖNETENLERİN DEĞİLDİR. BU ARADA TÜRKİYE (AKP LİLER) BARZANİ İLE GURUR DUYUYOR, BİZDE AKP LİLERLE. SEVGİ İLE KAL.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
12:05, bizi yönetenlerin ne suçu var bu durumdan? batı denen yobaz topluluk hastalık derecesinde müslüman karşıtı. biz ağzımızla kuş tutsak bile vize sorunu her zaman karşımıza çıkacak. vizesiz gidememekten çok üzüldüğün ülkeler neden halen bosna'yı ab'de davet etmediler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VİZELER HEMEN KALDIRILSIN ~ 11 yıl önce
THY MISIRIN TURİZM HARİKALARINA UÇMAYA BAŞLIYOR...THY UÇUŞLARININ BAŞLAMASI ŞEREFİNE HEMEN VİZELER KALDIRILSIN.TÜRK VATANDAŞLARINA ZAMANINDA OSMANLININ EYALETİ OLAN MISIR IN ÖNÜNDE VİZE SIRASINA BEKLEMEK HİÇ AMA HİÇ YAKIŞMIYOR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANCAK ~ 11 yıl önce
ANCAK BÖYLE 3.DÜNYA ÜLKELERİ İLE VİZELERİ KALDIRABİLİRSİNİZ..KALDIRSANIZA ABD,KANADA,İNGİLTERE,AB ÜLKELERİ İLE VİZELERİ...TABİİ YAPABİLİRSENİZ..ÖYLE ESİP GÜRLEMEYLE OLMUYOR BU İŞLER...ALMAN,İTALYAN,FRANSIZ,YUNAN,İSVİÇRELİ SADECE KİMLİKLERİ İLE GELİYOR ÜLKEMİZE UTANIN EY BİZİ YÖNETENLER..BİZ HEM DÜNYA PARA VERİYORUZ HEM HORLANIYORUZ HEM VİZE ALAMIYORUZ KARŞILIĞINDA!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guzel olur ~ 11 yıl önce
Misir turistik bir yer halkimiza guzellik olur. Misirda cok eski bir tarih var, piramidler dunya harikasi. Ticaretten pek umudum yok :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000