19 Şubat 2010, Cuma 08:34:01

VİZELER KALDIRILDI AMA...

Üçüncü ülkelerle vizelerin kaldırılması konusunda atılan adımların, AB tarafından ilerleyen dönemde Türkiye aleyhine kullanılabileceği belirtiliyor.
  • Avrupa birliğine girelim mi, girmeyelim mi? Bir referandum yapılsın da görelim.
  • savastan once irak ile ticaretimiz vardi ona darbe vurdular simdide komsularla olan ticaretimize darbe vuracaklar eger vize olsa onlarin bizi salladigi her yil bize zarar olacak adam almak isteseydi ab ye alirdi simdiye...
  • 11:50 deki arkadas bu kadar da koru korune baglanma akp ye. sen sanirim tum avrupayi TR deki gibi kapidan gecerken kontrol yapiyor saniyorsun :) tabi Ab ye girdiginde onlarin yaptigi gibi tam anlamiyla vizesiz gecis yerine coktan sozde vizesiz gecise razi olmussun. Buyrun Suriyeliler icin bize kontrol uygulayin diyelim.
  • AB ya tam üye olarak kabul edilirse Türkiye ile tüm Schengfenler arasında gümrük ve kontrolu pasaport sorgusu kalakacaktır. Yani Türkiye ye Cilvegözün den giriş yapmış olan bir Suriye li elini kolunu sallıyarak Yunanistan a giriş yapabilecektir. Adamların endişesi ondan....
  • Eminim bunu kimse hesap etmedi. Çünkü mevcut yönetimin burnun ucunu bile görebildiğine dair şüphelerim var. Bu kadar amaçsızlığa yönelik işler yapılamaz. Tam bir gereksiz işler müdürlüğü. Memnun falan değiliz efendim.
  • Bunlar bizim kendi uydurduğumuz varsayımlar. Hatayı şunu anlamayarak yapıyoruz; biz schengen vizesi vermek istemiyoruzki schengen bölgesine vizesiz giriş yapmak istiyoruz. Yani Türkiye ile yunanistan arasında serbest geçişli bir gümrük kapısı olmayacak. Yine giriş kontrolü yapılacak ancak vize gerekli olmayacak. Yani suriye vatandaşı o kapıya gittiğinde vizesi yok ise geri çevirilecek. Onun ülkemize vizesiz girmiş olması AB yi bağlamayacak. Bu farkı anlarsak bu gereksiz tartışmalarıda yapmamıza gerek kalmaz. Schengen vizesi vermek ile vermek ile vizeden muaf olmak farklı şeyler.
  • ŞU ANDA Kİ MEVCUT KOŞULLAR İLE KABUL EDİYORLAR İSE KABUL ETSİNLER. ETMİYORLARSA DA BİZ HALİMİZDEN MEMNUNUZ....

Referans'ın haberine göre; Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’ın (TEPAV) yayınladığı bir değerlendirme notunda, AB’in vize uyguladığı Suriye, Libya, Lübnan gibi ülkelerle Türkiye arasında karşılıklı kalkan vizeleri ek gerekçe olarak kullanabileceği belirtildi.

Çalışmada bu adımların orta vadede Türkiye’in Schengen vize sistemine katılmasının önünde ciddi bir engel oluşturabileceği ifade edildi.
 
Samimiyet tartışması

TEPAV AB Enstitüsü Direktörü Nilgün Arısan Eralp’in “Türkiye’in vize politikası: AB’de serbest dolaşma talebinden vaz mı geçildi?” başlıklı değerlendirme notunda, Türkiye’nin üyeliğe kadar Schengen’e hazırlık taahhüdü olduğuna dikkat çekildi, konuya ilişkin geri kabul anlaşması etki değerlendirmesi, entegre sınır yönetimi eylem planı ve biyometrik pasaporta geçiş çalışmalarının sürdüğü hatırlatıldı. Geçen yıldan bu yana bölge ülkeleriyle liberal hale getirilen vize politikasının bu bağlamda değerlendirilmesi gerektiği vurgulanan çalışmada, aksi halde uygulamanın Türkiye’nin AB üyeliği hedefinin samimiyetinin sorgulanmasına neden olacağı uyarısı yapıldı.
 
Davalar sürüyor

Vizesiz Avrupa Derneği’nin kurucularından işadamı Murat Saraylı ise üçüncü ülkelerle kaldırılan vizeler konusu ile Türk vatandaşlarının AB’deki hakları sorununun birbirinden ayrılması gerektiğini belirtti.

Schengen’e giriş tartışmalarının da bugünün konusu olmadığını vurgulayan Saraylı, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'ye vize konusunda uygulanan “hukuksuzluğu” kaldırmasını beklediklerini ifade etti. Saraylı, Avrupa Toplulukları Adalet Divanı (ATAD) kararlarına işaret ederek, “Artık AB'nin Türkiye’ye uyguladığı vize hukuki mi, değil mi tartışması bitti. Şimdi gündemde, bu hukuksuzluğun ne kadar süreceği var” dedi.

ATAD’ın son olarak yeni bir davayı daha karara bağladığını söyleyen Saraylı, ancak dava konusu ülkelerin bu kararları sadece davaya muhatap kişiyle sınırlı tuttuğundan yakındı. Sırada tazminat davaları süreci olduğundan bahseden Saraylı, zaman yitirilmeden gerekli müracaatların yapılması gerektiğini anlattı.
Son olarak Katar’ın vizeyi kaldırmasıyla Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebildiği ülke sayısı 58'e yükselmişti.

VİZELER KALDIRILDI AMA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Avrupa birliğine girelim mi, girmeyelim mi? Bir referandum yapılsın da görelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
savastan once irak ile ticaretimiz vardi ona darbe vurdular simdide komsularla olan ticaretimize darbe vuracaklar eger vize olsa onlarin bizi salladigi her yil bize zarar olacak adam almak isteseydi ab ye alirdi simdiye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
11:50 deki arkadas bu kadar da koru korune baglanma akp ye. sen sanirim tum avrupayi TR deki gibi kapidan gecerken kontrol yapiyor saniyorsun :) tabi Ab ye girdiginde onlarin yaptigi gibi tam anlamiyla vizesiz gecis yerine coktan sozde vizesiz gecise razi olmussun. Buyrun Suriyeliler icin bize kontrol uygulayin diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AB ya tam üye olarak kabul edilirse Türkiye ile tüm Schengfenler arasında gümrük ve kontrolu pasaport sorgusu kalakacaktır. Yani Türkiye ye Cilvegözün den giriş yapmış olan bir Suriye li elini kolunu sallıyarak Yunanistan a giriş yapabilecektir. Adamların endişesi ondan....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eminim bunu kimse hesap etmedi. Çünkü mevcut yönetimin burnun ucunu bile görebildiğine dair şüphelerim var. Bu kadar amaçsızlığa yönelik işler yapılamaz. Tam bir gereksiz işler müdürlüğü. Memnun falan değiliz efendim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bunlar bizim kendi uydurduğumuz varsayımlar. Hatayı şunu anlamayarak yapıyoruz; biz schengen vizesi vermek istemiyoruzki schengen bölgesine vizesiz giriş yapmak istiyoruz. Yani Türkiye ile yunanistan arasında serbest geçişli bir gümrük kapısı olmayacak. Yine giriş kontrolü yapılacak ancak vize gerekli olmayacak. Yani suriye vatandaşı o kapıya gittiğinde vizesi yok ise geri çevirilecek. Onun ülkemize vizesiz girmiş olması AB yi bağlamayacak. Bu farkı anlarsak bu gereksiz tartışmalarıda yapmamıza gerek kalmaz. Schengen vizesi vermek ile vermek ile vizeden muaf olmak farklı şeyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ŞU ANDA Kİ MEVCUT KOŞULLAR İLE KABUL EDİYORLAR İSE KABUL ETSİNLER. ETMİYORLARSA DA BİZ HALİMİZDEN MEMNUNUZ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000