29 Eylül 2011, Perşembe 12:45:15

VİZE TOPLANTISINDA İŞTE DETAYLAR...

AB ile Türkiye arasında vizelerin kaldırılması için ilk üst düzey toplantı yapıldı...
  • avrupa sırplara vizeyi kaldırırken üye bile değilken, turkiye muzakerelere başlamış,, ha avrupa birliği içinde şuana kadar müzakerelere başladığı halde vize kalkmayan bi tek turkiye,, uygula aynı vizeyi bak nasıl kaldırıyolar... nerde turist gorurseniz kazıklayın, acımayın, avrupa bize fazla artık....
  • Kolaylık istiyorlarsa vize ücretini kaldırsınlar yeter.
  • eğitim ve ekonomik düzeyi zayıf olan vatandaşlarımızın avrupa ya göç etme istekleri devam ettiği müddetçe vize asla kaldırılmaz..Gerçek budur.
  • Yahu zaten 1999'da Turkiye dunyanin 15.buyuk ekonomisiydi taa 80'lerden beri,sanki simdi 15.olmusuz gibi gosteriliyolar ya,vay be.... :) YORUMSUZ...
  • Ulan'a gelene kadar seviye zaten -10 ;)
  • arkadaşım ister beğen ister beğenme ama buradaki yorumlarda herkes kendi karekterini ve kişiliğini ifade edebilen yorumlar da yapabiliyor.Buradaki beğenmediğiniz yorumlar için ULAN gibi v.b... ifadeler kullanmasak iyi olur kendinizi bizlerden yüksekte hissedebilirsiniz ama o yazıyı yazınca maalesef seviye eksilere düşer , saygılı günler dilerim.
  • Ulan bir kere de takdir edin be! Ne yapılsa tü.. kaka..! Halk ışığı çoktan gördü ama siz zavallılar hala karanlıkta yaşıyorsunuz, hedef 2023, durmak yok yola devam...
  • Almanya'daki Türkleri görünce Türklüğümden utanıyorum. Yıllarca ipini koparan gitti oralara; her türlü düzenbazlık, hile, yalan... Adamlara hak vermek lazım, yoğurdu üfleyerek yiyorlar.
  • size katiliyorum kardesim bizi yine kandirdilar o tunelin ucundaki isik gorunmemistir bile ama oyle soyluyorlar belki tunelin ucundaki isigi gosteririz soylemis olabilirler 'diyelimki vizeler kalkti olasi degil ama oyle hayal edelim o zaman avrupa gumruk kapilarinda yine nedeni belli olmayan gerekcelerle yine ayni ucakla geri gonderecekler, birakalim su avrupa sevdasini allah askina.
  • Tünelin ucundaki ışığı görmüşler heyt. Karşıdan gelen trenin ışığı o. Bu arkadaşların alayı abd pasapotlu değilmi , yalandan kim ölmüş ...
AB Komisyonu’nun İçişlerinden Sorumlu Temsilcisi Cecilia Malsmtröm, AB’nin vizelerin kaldırılması konusunda yeni bir perspektif ortaya koyduğunu belirterek, “Vize alımının kolaylaştırılmasıyla başlayacağız” dedi.
 
AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu’nun Strasbourg’da gerçekleştirdiği toplantıya, Türkiye adına AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB adına ise AB Komisyonu’nun İçişlerinden Sorumlu Temsilcisi Cecilia Malsmtröm katıldı.
 
Vize alımının kolaylaştırmasıyla başlanacak
 
Malsmtröm, ilk kez “vizelerin tamamen kaldırılması için bir yol haritası” hazırlanacağını, bundan önce de Türk vatandaşlarının vize alımını kolaylaştırmak için yeni bir uygulama başlatılacağını söyledi.
 
Türkiye üzerinden kaçak olarak Avrupa'ya göçen yabancıların Türkiye tarafından geri alınmasını sağlayacak “geri iade anlaşmasının” imzalanmasının “olmazsa olmaz” şart olmaktan çıkarıldığını dile getiren Malmström, AB’nin vizelerin kaldırılması konusunda yeni bir perspektif ortaya koyduğunu, yeni bir başlangıç yaptığını belirtti. Malsmtröm, “Bir seyahat başlangıcındayız. Zaman alacak. Ancak bu süre zarfında işe vize alımının kolaylaştırılmasıyla başlayacağız” dedi.
 
Meslek gruplarına süresiz vize imkanı
 
Cecilia Malmström, vizelerin kolaylaştırılması ile ilgili uygulamayı 5 maddeyle açıkladı. Sonbaharda başlatılması planlanan uygulamaya göre, AB uzun süreli vizeler verecek, vizeler çok girişli olacak, vize alım süresi kısalacak, vize için istenen belgeler asgariye inecek ve belli kategorideki meslek gruplarına çok uzun süreli ya da süresiz vize verilmesi sağlanacak.
 
Bağış: “Tünelin ucundaki ışığı gördük”
 
AB Bakanı Egemen Bağış ise AB’nin bu yaklaşımını “tünelin ucundaki ışık” olarak değerlendirdi. Bağış, Türkiye’nin AB ile müzakere eden ve vize muafiyetinden yararlanmayan tek ülke olduğunu belirterek, “İsteğimiz, bu ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve diğer aday ülkelerle aynı muameleyi görmemizdir” diye konuştu.
 
Vizelerin kaldırılması halinde, Türkiye’den Avrupa’ya yönelik bir göçün yaşanacağını düşünmenin büyük bir hata olduğunu anlatan Bağış, tam tersi; artık Avrupa’dan Türkiye’ye göç yaşandığını, son yıllarda Almanya;dan Türkiye'ye dönen Türklerin sayının 30 bini geçtiğini söyledi. 
 
Türkiye’nin, dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinin başında geldiğini, Avrupa’nın 6, dünyanın ise 15'inci ekonomisine sahip bir ülke olduğunu ifade eden Bağış, “Avrupa Adalet Divanı'nın ve bir çok Avrupa ülkesindeki mahkemelerin kararı, Türklere vize uygulanamayacağı yönündedir. AB ülkeleri kendi ülkelerinin mahkemelerinin verdiği kararlara uymuyor. Hukuka uyulmuyor. Vizesiz seyahat hakkımızdır” dedi. (cnntürk)
 
VİZE TOPLANTISINDA İŞTE DETAYLAR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 13 yıl önce
avrupa sırplara vizeyi kaldırırken üye bile değilken, turkiye muzakerelere başlamış,, ha avrupa birliği içinde şuana kadar müzakerelere başladığı halde vize kalkmayan bi tek turkiye,, uygula aynı vizeyi bak nasıl kaldırıyolar... nerde turist gorurseniz kazıklayın, acımayın, avrupa bize fazla artık....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kolaylık istiyorlarsa vize ücretini kaldırsınlar yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
eğitim ve ekonomik düzeyi zayıf olan vatandaşlarımızın avrupa ya göç etme istekleri devam ettiği müddetçe vize asla kaldırılmaz..Gerçek budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yahu zaten 1999'da Turkiye dunyanin 15.buyuk ekonomisiydi taa 80'lerden beri,sanki simdi 15.olmusuz gibi gosteriliyolar ya,vay be.... :) YORUMSUZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ulan'a gelene kadar seviye zaten -10 ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşım ister beğen ister beğenme ama buradaki yorumlarda herkes kendi karekterini ve kişiliğini ifade edebilen yorumlar da yapabiliyor.Buradaki beğenmediğiniz yorumlar için ULAN gibi v.b... ifadeler kullanmasak iyi olur kendinizi bizlerden yüksekte hissedebilirsiniz ama o yazıyı yazınca maalesef seviye eksilere düşer , saygılı günler dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ulan bir kere de takdir edin be! Ne yapılsa tü.. kaka..! Halk ışığı çoktan gördü ama siz zavallılar hala karanlıkta yaşıyorsunuz, hedef 2023, durmak yok yola devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Almanya'daki Türkleri görünce Türklüğümden utanıyorum. Yıllarca ipini koparan gitti oralara; her türlü düzenbazlık, hile, yalan... Adamlara hak vermek lazım, yoğurdu üfleyerek yiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
size katiliyorum kardesim bizi yine kandirdilar o tunelin ucundaki isik gorunmemistir bile ama oyle soyluyorlar belki tunelin ucundaki isigi gosteririz soylemis olabilirler 'diyelimki vizeler kalkti olasi degil ama oyle hayal edelim o zaman avrupa gumruk kapilarinda yine nedeni belli olmayan gerekcelerle yine ayni ucakla geri gonderecekler, birakalim su avrupa sevdasini allah askina.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tünelin ucundaki ışığı görmüşler heyt. Karşıdan gelen trenin ışığı o. Bu arkadaşların alayı abd pasapotlu değilmi , yalandan kim ölmüş ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000