01 Temmuz 2016, Cuma 08:45:57

Vize serbestisinde yeni toplantı kararı

AB ve Türkiye, vize serbestisi şartlarından Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik konusunu sonuçlandırmak için yeni toplantı yapacak.
  • alti ustu 50 euro verip almanyaya gidip gelinebilecek buyuk kisitlamalar olacak tabi bu dedigim 5 sene icerisinde olursa oda belki cunku su siralar ulkemiz malesef pakistandan farksiz dunyanin gozunde, eskidendi o gunler bukadar abartmayin avrupaya isteyen gidiyor,kacak gitmek isteyende bir sekilde gidiyor zaten,koskoca amerikaya sahte evrakla giden sayisiz arkadasim var... yani uzun lafin kisasi vizenin kalkmasi buyuk bir olay deyil...
  • deadline gecti dune kadar sureci vardi noldu? turkler icin vize kalkmicak. hepsi bahane. oyaliyorlar. yeterki ab sinir kapali kalsin multeciler gelmesin diye. ab sadece bunu istiyor. turkiye yi kulaniyor. ab projesi yerin dibibe girsin.
  • Vize ancak Avrupa Birliği yok olunca kalkar. Gerisi boşuna patinaj...
  • Schenk kalkacak? Ben almanyaya gidiyom. Bavulu topladım.
  • Alın şu vize serbestesini ... Ya kardesim vatandaşa sor ab ye girmek istiyormusun diye.bu kadar dert sıkıntı varken daha zorlayıp duruyoruz ab de ab diye.bitir gümrük birliği anlaşmasını noluyosa olsun..

Brüksel'de olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AB Bakanı Ömer Çelik, AB Komisyonu'nun Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile vize serbestisi konusunu görüştü.

Vize serbestisinde eksik kalan beş kriterden Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik hariç diğerlerinde “ciddi ilerlemeler” sağlandı. Taraflar, hem AB'nin hem de Türkiye'nin yeniden değerlendirme yaparak Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik konusunu sonuçlandırmak için yeni bir toplantı yapma konusunda mutabık kaldı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, görüşmede, Türkiye'nin şu anda birçok terör örgütüyle aynı anda mücadele ettiğini belirterek, "Vize serbestisi çok önemli. Ama terörle mücadele bizim için hayati bir konu. Sırf vize serbestisi için güvenlik ve terörle mücadele gibi bir konuda taviz vermemiz mümkün değil" dedi.

Çavuşoğlu, AB'nin bunu anlayışla karşılaması gerektiğini söyledi.

Vize serbestisi süreci

AB Komisyonu, 4 Mayıs'ta Türk vatandaşlarının Schengen ülkelerine vizesiz seyahat etmesini öngören bir tavsiye kararı almış ancak vizelerin kaldırılabilmesi için 72 kriterden geriye kalan beşinin de tamamlanması gerektiğini belirtmişti.

Bu şatlar, Yolsuzlukla Mücadele Ulusal Stratejisi'nin etkin şekilde uygulanması, suçluların iadesi alanında AB üyeleriyle etkin bir işbirliği, Europol ile operasyonel iş birliği anlaşması, AB standartlarıyla uyumlu kişisel verilerin korunması düzenlemesinin kabulü ve uygulanması, örgütlü suçlar ve terörle ilgili kanunların AB'ye uygun hale getirilmesi olarak sıralanmıştı.

Bu şartlar arasında yer alan terör tanımının değiştirilmesi, AB ve Türkiye arasında soruna neden olmuştu. Avrupa Parlamentosu, tüm kriterler karşılanana kadar AB Komisyonu'nun teklifini oylamama kararı almıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Türkiye'nin, terörle mücadele ettiği bir ortamda ilgili kanunu değiştirmeyeceğini ifade etmişti.

Taraflar, şart konusunda çözüm sağlayacak ortak anlayışa varmaya çalışıyor. 

Vize serbestisinde yeni toplantı kararı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

enes ~ 8 yıl önce
alti ustu 50 euro verip almanyaya gidip gelinebilecek buyuk kisitlamalar olacak tabi bu dedigim 5 sene icerisinde olursa oda belki cunku su siralar ulkemiz malesef pakistandan farksiz dunyanin gozunde, eskidendi o gunler bukadar abartmayin avrupaya isteyen gidiyor,kacak gitmek isteyende bir sekilde gidiyor zaten,koskoca amerikaya sahte evrakla giden sayisiz arkadasim var... yani uzun lafin kisasi vizenin kalkmasi buyuk bir olay deyil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anti eu ~ 8 yıl önce
deadline gecti dune kadar sureci vardi noldu? turkler icin vize kalkmicak. hepsi bahane. oyaliyorlar. yeterki ab sinir kapali kalsin multeciler gelmesin diye. ab sadece bunu istiyor. turkiye yi kulaniyor. ab projesi yerin dibibe girsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 8 yıl önce
Aynen iste siZ bu işi çózmúşünüz tam bu yorumunuz bende yazicakdim elinize sağlık.çileyi turkiyeye yüklediler kendileri rahata kavuşdu ve avrupali tilkiler türkiyeye yapmayacaği terör yasasini koşul tutuyolar.en çabuk zaman içinde turkiye rest cekmeli ve anlaşmayi bozmali inani bana avrupa bizi sevmiyo bizden nefret ediolar ve bunu bilmeyende yok.
Yolcu ~ 8 yıl önce
Vize ancak Avrupa Birliği yok olunca kalkar. Gerisi boşuna patinaj...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abey ~ 8 yıl önce
Schenk kalkacak? Ben almanyaya gidiyom. Bavulu topladım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gr. ~ 8 yıl önce
islamfobisi var. turkleri ve islam hic istenmiyor. sanma is vercekler is bulcaksin devlet bakcak. hersey katilasti ve cok zor.
abey ~ 8 yıl önce
Ben almanya gidecek. Mark biriktirecek. Mercedes alacak. Oley
Vize ~ 8 yıl önce
Alın şu vize serbestesini ... Ya kardesim vatandaşa sor ab ye girmek istiyormusun diye.bu kadar dert sıkıntı varken daha zorlayıp duruyoruz ab de ab diye.bitir gümrük birliği anlaşmasını noluyosa olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000