14 Aralık 2013, Cumartesi 12:55:01

VİZE PARALARI CEPTE KALACAK

AB ülkelerine vize başvurusu yapan bir vatandaş 100-120 euroyu gözden çıkarmak zorunda. Yılda 800 bin kişinin başvuruda bulunduğu düşünülürse vizeler kalktığında yaklaşık 100 milyon euro vatandaşın cebinde kalacak.
  • AB'de gelişmemiş ülke çok.bakınız bulgaristan,romanya,estonya,letonya,litvanya,polonya vs.. bunların vatandaşları çok rahat serbestçe dolaşabiliyorken biz vize almak için 3.dünya ülkesi vatandaşı gibi mualemeye maruz kalıyoruz. bir devlet memurundan bile istenen belgeler çok fazla ve masraflı. bankadan alınan 3 aylık hesap dökümünü imzalayan banka memurunun imza sirküsünü bile istiyorlar.... sonunda verdikleri ise sadece kalış süresini kapsayan ve tek girişlik vize... bu anlaşmayla istenen belgeler azalacak deniliyor,bakalım hayırlısı inşallah
  • Vallahi gördüğüm bir olayı anlatmak isterim. İngiliz konsolosluğu bombalandığında ingiltere vizesi için moskovaya gidip başvuru yaptım. Ruslara bir iki soru sorulup vizeleri verilirken ben bir odaya alınıp 1 saat boyunca sorgulandım. Sonunda vize verdiler ancak ülkemizde bu kadar acınası vize çileleri varken inşallah çözülür diyorum. Yeter artık aracılara verilen paralara vizelere harcanan bunca paraya.
  • Türkiye'ye geri gönderilen mültecilerin Türkiye'ye maliyetleri ne olacak onu da hesaplayın. bir gazetenin köşe yazısında hesaplanmış. Mültecilerin yıllık maliyeti 200 milyon euro bu para kimin cebinden çıkacak. Tabi ki VATANDAŞIN...
  • birakin bu safsatalari,uyutma masallarini...bir ulkenin gucu pasaportunun gucu kadardir...atip tutuyorlar ya soyle buyuduk boyle gelistik dunya bize gipta ediyor falan diye hepsi palavra...sen daha kendi ulkende kendi insanini vize icin haksiz yere soyan,asagilayan,gizli kalmasi gereken parmak izi,banka ve tapu bilgileri vs alip veri tabani olusturan ulkelerin konsolosluklari ve ortaklari vize araci kurumlarina soz geciremiyorsun,nedir bu kepazelik diyemiyorsun,bu ulkelerin cogu vatandasinin ulkene vizesiz,pasaportsuz,kimlikle gelmelerine izin veriyorsun sonra bilmem ne tarihinde bilmem ne goruselecek,imzalanacak,umutluyuz vs sacmaliklarini beyan ediyorsun !!! bize herseyden once seref,haysiyet,onur lazim kisasa kisas yapacak onurlu yoneticiler lazim !!!!
  • Papanin musluman olma ihtimaliyle ayni
  • yeşil pasaport kalkmadan vize çilesi bitmez arkadaş... Devletin memuru benim verdiğim vergiyle bedavaya pasaport alıp vize parası vermeden geziyor, sonra vatandaşa cart curt yapıyorlar. Başbakanın bu konuya el atması lazım.
  • Geri kabul anlaşması, Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine kaçanların, Türkiye tarafından Türkiye'ye geri kabul edilmesi anlaşmasıdır. Ama Afrika ve Asya ülkeleri bizle böyle bir anlaşma imzalamıyor. Dolayısıyla bunlar, bizim başımıza patlayacak. Ayrıca Avrupa bizi 3-4 sene "izleyecek". Bildiğin denetleme yani. Geri kabul anlaşmasına "TAM" uyduğumuzu kabul ederse, ancak o zaman vize kalkması "yolu açılacak". Nasrettin Hoca?... Ölme Eşeğim?... Anlamayan?!...
  • Ilk basta pek inanasim gelmedi habere ama AB'nin su an Ukrayna'yi almaya calistigi gercegi beni umutlandiriyor...
  • Türkiyedeyiz Vizelerin kaldırılması nekadar doğru? Sadece bu soruyu sorunuz Parasını verdiğimiz halde onaylanma ihtimalinin yüksek olduğu bir itibarımız var Neden sizce?
  • Buna kim inanır? Kadir in... :) 3,5 yılda bu hikaye ile avutun milleti, zamanı geldiğinde kapılar yine kapanacak yüzümüze.

AB ülkelerine vize başvurusu yapan bir vatandaş 100-120 euroyu gözden çıkarmak zorunda. Yılda 800 bin kişinin başvuruda bulunduğu düşünülürse vizeler kalktığında yaklaşık 100 milyon euro vatandaşın cebinde kalacak.

Avrupa’ya iş ya da tatil için bir gezi programı yapıyorsunuz... Uçak bileti, otel rezervasyonu ve diğer harcamalar bir yana dursun, daha ilk adımda giriş vizesini almak için yaklaşık 300 euroyu gözden çıkarmanız gerekiyor. Üstelik bu rakama bazı ülkelerin sadece 3-5 günlük vize vermesi de cabası... Türkiye’den her yıl ortalama 800 bin kişinin AB ülkelerine vize başvurusu yaptığını düşünürsek, ortaya 100 milyon euroya yakın bir hesap çıkıyor. Vizelerin kaldırılmasıyla birlikte yılda 100 milyon euro böylece cepte kalacak.

GERİ KABUL 16 ARALIK’TA İMZALANIYOR

Konuyla ilgili bilgi veren Vizesiz Avrupa Hareketi ve Türkiye’yi Tanıtım Platformu’nun Kurucu Başkanı Mehmet Okumuş da 16 Aralık’ta imzalanacak ‘Geri Kabul Anlaşması’nın AB tarafından 30 yılı aşkındır uygulanan haksız vize uygulamalarının tamamen kaldırılması için tarihi bir adım olduğunu söylüyor.

6 MİLYON KİŞİ YURTDIŞINA ÇIKIYOR

AB ülkelerine hukuki olmayan vize başvuru ücretlerinin ortalama 100 euro olduğunu söyleyen Okumuş buna fotokopi, danışma, fotoğraf, randevu, ulaşım gibi diğer masrafların eklenmesiyle bir kişinin vize için yaptığı masrafın 250-300 euroya kadar çıktığını belirtti. Okumuş, Türkiye’den yılda ortalama 800 bin kişinin AB ülkelerine vize başvurusunda bulunduğunu söyledi. (Akşam)

VİZE PARALARI CEPTE KALACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Vize Sevmeyen ~ 10 yıl önce
AB'de gelişmemiş ülke çok.bakınız bulgaristan,romanya,estonya,letonya,litvanya,polonya vs.. bunların vatandaşları çok rahat serbestçe dolaşabiliyorken biz vize almak için 3.dünya ülkesi vatandaşı gibi mualemeye maruz kalıyoruz. bir devlet memurundan bile istenen belgeler çok fazla ve masraflı. bankadan alınan 3 aylık hesap dökümünü imzalayan banka memurunun imza sirküsünü bile istiyorlar.... sonunda verdikleri ise sadece kalış süresini kapsayan ve tek girişlik vize... bu anlaşmayla istenen belgeler azalacak deniliyor,bakalım hayırlısı inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Vallahi gördüğüm bir olayı anlatmak isterim. İngiliz konsolosluğu bombalandığında ingiltere vizesi için moskovaya gidip başvuru yaptım. Ruslara bir iki soru sorulup vizeleri verilirken ben bir odaya alınıp 1 saat boyunca sorgulandım. Sonunda vize verdiler ancak ülkemizde bu kadar acınası vize çileleri varken inşallah çözülür diyorum. Yeter artık aracılara verilen paralara vizelere harcanan bunca paraya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
finalspurt ~ 10 yıl önce
Türkiye'ye geri gönderilen mültecilerin Türkiye'ye maliyetleri ne olacak onu da hesaplayın. bir gazetenin köşe yazısında hesaplanmış. Mültecilerin yıllık maliyeti 200 milyon euro bu para kimin cebinden çıkacak. Tabi ki VATANDAŞIN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
palavra !!! ~ 10 yıl önce
birakin bu safsatalari,uyutma masallarini...bir ulkenin gucu pasaportunun gucu kadardir...atip tutuyorlar ya soyle buyuduk boyle gelistik dunya bize gipta ediyor falan diye hepsi palavra...sen daha kendi ulkende kendi insanini vize icin haksiz yere soyan,asagilayan,gizli kalmasi gereken parmak izi,banka ve tapu bilgileri vs alip veri tabani olusturan ulkelerin konsolosluklari ve ortaklari vize araci kurumlarina soz geciremiyorsun,nedir bu kepazelik diyemiyorsun,bu ulkelerin cogu vatandasinin ulkene vizesiz,pasaportsuz,kimlikle gelmelerine izin veriyorsun sonra bilmem ne tarihinde bilmem ne goruselecek,imzalanacak,umutluyuz vs sacmaliklarini beyan ediyorsun !!! bize herseyden once seref,haysiyet,onur lazim kisasa kisas yapacak onurlu yoneticiler lazim !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Papanin musluman olma ihtimaliyle ayni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anti 657 ~ 10 yıl önce
yeşil pasaport kalkmadan vize çilesi bitmez arkadaş... Devletin memuru benim verdiğim vergiyle bedavaya pasaport alıp vize parası vermeden geziyor, sonra vatandaşa cart curt yapıyorlar. Başbakanın bu konuya el atması lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haber Aldatıcı ~ 10 yıl önce
Geri kabul anlaşması, Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine kaçanların, Türkiye tarafından Türkiye'ye geri kabul edilmesi anlaşmasıdır. Ama Afrika ve Asya ülkeleri bizle böyle bir anlaşma imzalamıyor. Dolayısıyla bunlar, bizim başımıza patlayacak. Ayrıca Avrupa bizi 3-4 sene "izleyecek". Bildiğin denetleme yani. Geri kabul anlaşmasına "TAM" uyduğumuzu kabul ederse, ancak o zaman vize kalkması "yolu açılacak". Nasrettin Hoca?... Ölme Eşeğim?... Anlamayan?!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ilk basta pek inanasim gelmedi habere ama AB'nin su an Ukrayna'yi almaya calistigi gercegi beni umutlandiriyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ctrl_alt_del ~ 10 yıl önce
aman ukraynayı almasınlar tam vizeleri kaldırdık derken bir daha vize almaya uğraşmayalım...
109 ~ 10 yıl önce
Türkiyedeyiz Vizelerin kaldırılması nekadar doğru? Sadece bu soruyu sorunuz Parasını verdiğimiz halde onaylanma ihtimalinin yüksek olduğu bir itibarımız var Neden sizce?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet. ~ 10 yıl önce
Hacı ne diyorsun ya?
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Buna kim inanır? Kadir in... :) 3,5 yılda bu hikaye ile avutun milleti, zamanı geldiğinde kapılar yine kapanacak yüzümüze.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000