28 Eylül 2011, Çarşamba 08:28:40

VİZE KONUSUNDA ŞİKE Mİ YAPILIYOR?

AB'ye giriş vizesi Schengen, Türk iş dünyasında haksız rekabetin sembolü oldu...
  • tek suçlu hep söylerim bizi yönetenlerdir başkası değil...eğer onların vatandaşlarına da bize davrandıkları gibi davransak,vize istesek,parmak izi,göz retinası örneği alsak,tapu,kredi kartı,banka hesap dökümleri vb gibi sır içeren özellerini istesek bakın bakalım bir daha böyle kepazalikler olabiliyor mu? dışişlerinin çok hoşuna gidiyor demek ki vatandaşlarının ezilmesi,horlanması,soyulması..koskoca memleket vatandaşlarını her zaman olduğu gibi sahipsiz,kimsesiz bırakıyor yazıkları olsun..sen böyle yaparsan eloğlu ne yapmaz...
  • iyi demişsinde belki hatırlasanız thy almanya daki müdürüne oturum bile kavga gürültü verildi bulgar rommanya vatandaşları olan romanlar bile güle oynaya tüm ab de tüm bg mafya ab dağildı ama türk işadamı yada önemli görevlisi bile zorlanıyor türkiyenin önemini daha anlayamadılar !
  • Türkiyenin Somali, Libya, Suriye ve PKK yı eğiten Filistin gündemi varken vatandaşına eziyet çektiren AB kimin umurunda? İspanya konsolosluğundan günü gününe vize almak neredeyse imkansız. Alanlar bilir, Yunanistan Konsolosluğunda meşhur Yorgo var. Adam Türk düşmanı. Eziyet çektirince mutlu oluyor. Alman da evde kalmış kızların hepsi vize bölümünde sana ..... bakar gibi bakıyor. Yazıklar olsun.....
  • ALOOOO DIŞİŞLERİ..ALOOO İÇİŞLERİİİİ..ORDA MISINIZZZ????? DUYUYOR MUSUNUZZ??? SADECE KONSOLOSLUKLARDAKİ VİZE DEĞİL VİZE ARACI KURUMU REZALETİNE DE BİR EL ATIN ARTIK..VATANDAŞLAR SOYULUYOR,AZARLANIYOR KİMSENİN UMRUNDA DEĞİL..ALLAH RIZASI İÇİN BİR TANE VATANINI,MİLLETİNİ SEVEN DEVLET BÜROKRATI,GÖREVLİSİ,BAKANI,MİLLETVEKİLİ YOK MU BU İŞLERLE İLGİLENECEK???
  • Avrupa gerek korkusundan gerek çekingecelerinden gerek se kendi ekonomisini biraz olsun koruyabilmek için bu gibi ufak hesaplara girişiyor da TÜrkiye ne yapıyor acaba ? 30 USD sör velkam.. damgayı vuruyor alıyor nereden geldiğine bakmaksızın... Türkiye'nin böyle dertli schengen ülkeleri vizeleri ile uğraştığı zamanda bizim 1 tane bile avrupalıya senelerdir vize zorluğu çıkartmışlığımız var mı? Yok. Buna rağmen özellikle tekstilde işadamlarımız ve firmalar inanılmaz bir istek ve hırsla hala avrupa'nın 1 numaralı tedarikçisi konumunda.. Yurtdışında eleman tedarik etme fikrine şunu söylemek isterim, eğer ihracat yapıyorsanız ve özellikle avrupayla çalışıyorsanız her ülkede 1 eleman barındırmak imkansız..
  • Firmalar yurt disindaki etkinlikler icin devamli olarak bu konuda sorunlar yasiyorlarsa neden yurt disinda yasayan elemanlar istihdam etmiyorlar?
Son bir yılda yüzlerce Türk işadamı ve meslek kuruluşuna vize engeli çıkarılarak ticaret yapmaları engellendi. İş dünyasına göre Schengen, ekonomik korumacılığın bir aracı haline geldi Türkiye AB ülkelerinden vize kolaylığı hatta serbest dolaşım hakkı beklerken aksine vize duvarı iyice yükseldi. Gelinen nokta Gümrük Birliği çerçevesinde yapılan ticareti de tek taraflı aksatmaya başladı. Sadece son 6 ay içinde bin 500 işadamı vize engeli nedeniyle Dış Ticaret Müsteşarlığı'na ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne şikâyette bulundu. Birçok işadamı fuarlara katılamadı, milyonlarca dolarlık iş bağlantısı kaçtı.
 
2 AY REHİN ALDILAR

Bu konudaki son örnek ise İspanya Başkonsolosluğu'nda yaşandı. İspanya'da 21-24 Eylül'de düzenlenen ITMA Tekstil Makineleri Fuarı'na katılmak için 50'den fazla işadamı vize sıkıntısı yaşamamak için erken davranıp 1 Ağustos'ta İspanya Konsolosluğu'na başvuruda bulundu. Ancak konsolosluk işadamlarına vizeyi fuarın başladığı 20 Eylül günü verdi. Bazı başvurulara ise vize çıkmadı. Bu sürede pasaportlar konsoloslukta kaldığı için birçok kişi diğer yurtdışı randevularını iptal etmek ya da konsolosluktan başvurusunu geri çekmek zorunda kaldı.
 
GÖREVLİDEN AZAR

Konsolosluktan işadamlarına yapılan açıklama ise, "Daha gitmenize vakit var. Çıkış tarihininiz yaklaşınca değerlendirme yapılır" şeklinde oldu. Ayrıca konsolosluk yetkililerinin, tepki gösteren bazı işadamlarına ise "İspanya'nın sizinle ticarete ihtiyacı yok, isterseniz gitmeyin" dediği öğrenildi. İş dünyası maddi zarara uğradığı için konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor.

ONLARCA DAVA KAZANILDI

Öte yandan Schengen'in hukuksuz olduğu ve uygulamanın kaldırılması gerektiğine yönelik kazanılmış 50'den fazla dava bulunuyor. Ancak AB ülkeleri kendi mahkemelerinin verdiği bu kararların hiçbirini henüz uygulamaya koymadı.
 
HUKUKSUZLUK VAR

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, vize uygulamalarının hukuki tabanının olmadığını söylerek, "Mallarımızın serbest olarak dolaştığı Avrupa'da işadamlarımızın serbest dolaşım hakkının olmaması Türkiye'nin AB'ye entegrasyonuna uygun bir durum değildir" şeklinde konuştu.
 
ÖZGÜRLÜĞE AYKIRI

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı da yaşanan sıkıntı nedeniyle işadamlarının mağdur edildiğini kaydetti. İş dünyasına yönelik yeşil pasaport tarzı bir uygulamanın gerektiğini anlatan Yırcalı, "İşadamının özgürlüğü kısıtlanıyor. Bu da ticarette karşılıklı adaleti yok ediyor" dedi.
 
MÜŞTERİ KAÇIRDIK

Elvan Gıda Genel Müdürü Hidayet Kadiroğlu da birçok fuara katılmakta zorlandıklarını belirterek, "Müşterilerimizle randevularımızı iptal ettik" dedi. Geçtiğimiz aylarda da Almanya Anuga Fuarı'na gitmeye çalışan 17 Türk firmasına vize verilmemişti. Türk işadamları daha sonra organizasyonu Türkiye'ye taşımıştı.

Sabah
VİZE KONUSUNDA ŞİKE Mİ YAPILIYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
tek suçlu hep söylerim bizi yönetenlerdir başkası değil...eğer onların vatandaşlarına da bize davrandıkları gibi davransak,vize istesek,parmak izi,göz retinası örneği alsak,tapu,kredi kartı,banka hesap dökümleri vb gibi sır içeren özellerini istesek bakın bakalım bir daha böyle kepazalikler olabiliyor mu? dışişlerinin çok hoşuna gidiyor demek ki vatandaşlarının ezilmesi,horlanması,soyulması..koskoca memleket vatandaşlarını her zaman olduğu gibi sahipsiz,kimsesiz bırakıyor yazıkları olsun..sen böyle yaparsan eloğlu ne yapmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iyi demişsinde belki hatırlasanız thy almanya daki müdürüne oturum bile kavga gürültü verildi bulgar rommanya vatandaşları olan romanlar bile güle oynaya tüm ab de tüm bg mafya ab dağildı ama türk işadamı yada önemli görevlisi bile zorlanıyor türkiyenin önemini daha anlayamadılar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiyenin Somali, Libya, Suriye ve PKK yı eğiten Filistin gündemi varken vatandaşına eziyet çektiren AB kimin umurunda? İspanya konsolosluğundan günü gününe vize almak neredeyse imkansız. Alanlar bilir, Yunanistan Konsolosluğunda meşhur Yorgo var. Adam Türk düşmanı. Eziyet çektirince mutlu oluyor. Alman da evde kalmış kızların hepsi vize bölümünde sana ..... bakar gibi bakıyor. Yazıklar olsun.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ALOOOO DIŞİŞLERİ..ALOOO İÇİŞLERİİİİ..ORDA MISINIZZZ????? DUYUYOR MUSUNUZZ??? SADECE KONSOLOSLUKLARDAKİ VİZE DEĞİL VİZE ARACI KURUMU REZALETİNE DE BİR EL ATIN ARTIK..VATANDAŞLAR SOYULUYOR,AZARLANIYOR KİMSENİN UMRUNDA DEĞİL..ALLAH RIZASI İÇİN BİR TANE VATANINI,MİLLETİNİ SEVEN DEVLET BÜROKRATI,GÖREVLİSİ,BAKANI,MİLLETVEKİLİ YOK MU BU İŞLERLE İLGİLENECEK???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Avrupa gerek korkusundan gerek çekingecelerinden gerek se kendi ekonomisini biraz olsun koruyabilmek için bu gibi ufak hesaplara girişiyor da TÜrkiye ne yapıyor acaba ? 30 USD sör velkam.. damgayı vuruyor alıyor nereden geldiğine bakmaksızın... Türkiye'nin böyle dertli schengen ülkeleri vizeleri ile uğraştığı zamanda bizim 1 tane bile avrupalıya senelerdir vize zorluğu çıkartmışlığımız var mı? Yok. Buna rağmen özellikle tekstilde işadamlarımız ve firmalar inanılmaz bir istek ve hırsla hala avrupa'nın 1 numaralı tedarikçisi konumunda.. Yurtdışında eleman tedarik etme fikrine şunu söylemek isterim, eğer ihracat yapıyorsanız ve özellikle avrupayla çalışıyorsanız her ülkede 1 eleman barındırmak imkansız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Firmalar yurt disindaki etkinlikler icin devamli olarak bu konuda sorunlar yasiyorlarsa neden yurt disinda yasayan elemanlar istihdam etmiyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000