09 Temmuz 2010, Cuma 10:06:00

Vize almak için deveyi hendekten atlatmak gerekiyor

Vizesiz gidilebilen ülkelerin sayısı gitgide artarken, özellikle Avrupa ve Amerika'nın Türk vatandaşlarına uyguladığı vize kriterlerindeki zorluklarda herhangi bir gelişme olmuyor.
  • Arjantinde polis Fransız vatandaşlarını Other country bankosuna yönelndiriken , elimdeki Türk pasaportunu görünce beni National kapısına yönlendirdi. Evet belki bunlar ufak şeyler çokcada olmuyor ama malesefki göçmen gönderen bir ülkeyiz ( son zamanlarda bu düşüncenin azaldığını düşünüyorum ) Konsolosluklara gittiğimde malesefki elindeki listedeki basit evrakları dahi eksik hazırlayıp gelen ve yetkililer ile tartışan insanları görüyorum. Vize aracılığı yapanlarda dahil. Halen patronun yerine ben imzalamıştım diyebilecek kadar ( saf diyeceğim ) insanlar görüyorum. Siz sizin ülkenize gelen romen vatandaşlarını kaçak çalışmasından rahatsızlık duymadınızmı. Yada şehrinizdeki bir fabrikanın patronu Ave 200 çalışanıda alman olsa ne yapardınız?
  • Bu konu bugünün meselesi değil, ama son 5 yılda bu konuda iyileşme olduğunu düşünüyorum. Suriyeyi vs küçümseyenlerin dış politika bilgisi olmadığı açık ve net. AB ile pazarlığa oturduğunda elinin sağlam olması lazım. Önce pasaportların uyumu gerekli idi, sonra komşuların ile olan vize probelmini çözeceksin. sonrada pazarlık edeceksin nitekim şimdi sıra pazarlığa geldi ve AB yetkilileri bile ağız değiştirmeye başladılar. Ayrıca bu sanki Sadece bizim başımıza geliyor sananlarda yanılıyor. Ben Almanyada önümdeki israil vatandaşının cebinde 1000 E dan az para olduğu için geri gönderildiğine şahit oldum. Bana bu soruyu sormadılar. Üstelik İsraile vize uygulanmıyor. Avusturalyada iki sıra önümdeki Amerikan vatandaşının girişini kabul etmediler
  • Süper başarılı bir dış politikamız giderek artan prestijimiz var değilmi? avrupa ve amerikada terörist ülke sınıflandırmasındayız ve en yüksek risk grubunda yer alıyoruz. İlk 8 arasındayız. Haberi olan varmı? Hepimize terörist muamelesi yapan devletler geçmişte bize nasıl bakıyorduki şimdi farklı baksınlar. Adamlar elini kolunu sallayarak gelip vizesiz ülkemizd geziyor, tatil yapıyor, mal sahibi oluyor, ticaret yapıyor. Biz vize almak için inek gibi paralar ödeyip sıralara giriyoruz aşağılanıp red ediliyoruz. Gururu olmayan, başı dik olmayana yaparlar tabi. 1920'lerde ve 30'larda yapabiliyormıydı? Büyük önderden sonra eski tas eski hamam. Unutulanlar dışında yeni birşey yok anlayacağınız.
  • Arnavutluk ve suriye ne zaman dev oldu, hukumeti ovmek icin her sacmaligi carpitiyorusnuz
  • ihtilali yapanlar tüm dünya ülkelerinden benim vatandaşlarıma vize uygulamanı istiyorum diyor amacı yurtdışına çıkışları ve diğer ülkelere kaçışları ilticaları yasaklamak.. bunu göz ardı etmemek lazım
  • Burada belli bir işi olan,hatta evli- ailesi olan, yerleşmiş insanlar kalkıp neden Avrupa'ya gitsin ve sıfırdan başlasın ki? Oranın şartları belli.Ancak turistik amaçlı gidilir.
  • Biz bu kadar eziyet çekiyoruz adamlardan vize almak için ama onlar vize almadan gelip,havalimanında parayı verip vizeyi alıyor ve ülkemize giriyorlar kolayca.Onlar senin vatandaşından ne istiyorsa,sen de onlardan aynısını isteyeceksin.Rahatına düşkün Amerikalı,Avrupalı,elçilik önünde beklesin,bak nasıl yumuşatıyor bize vize verme şartlarını.Arap ülkelerine vize kaldırmak marifet değil,bunlarla uğraşın biraz.
  • Kalkmış vize zorluklarından bahsediyorsunuz. Bunun yanında Suriye, Arnavutluk vs. gibi dünya devi ülkelerden vize istenmiyor. Bunu gözardı mı ediyorsunuz...
  • Avrupa tabiki Türklerin vize taleplerinde zorluk çıkartacak çünkü zamanında gçömen diye kabul ettiği pasaportu Türk ve pasaportsuz ilticasını kabul edip sözde Türk ama Türk olmayanları nasıl geri göndermenin hesabını yapıyor.. Yaptıkları işler ve yaşam tarzları, hareketlerinden dolayı avrupa bıkmış vaziyette buunlardan.. Durum neye geliyor kurunun yanında yaş da yanıyor. Adam gibi tatile veya iş için gitmek isteyen Türklere de zorluk çıkarıyorlar. Aynı şekilde amrikalılarda aynı durum..
  • bir yerde hak veriyorum. cunku genel anlamda bir bakarsanız, Türkün oldugu yerde hep bir sorun, hep bir problem olur.. bunu kimse inkar edemez. dolayısıyla diger ülkelerde kendilerini, ülkelerini korumaya çalışıyorlar Türklerden. bugun AB'ye üye olsak, herkes aynı fikirdedirki, tüm Türkiye Avrupa'ya göçer ve oraları da kendi kurallarımaza, yaşam sekillerimize göre ceviririz.. neden buna izin versinlerki.. evet ben de sürünüyorum vize alırken ama hakkediyorum, biraz kendimize bakalım.. iyiyle kötüyü,hak edenle etmeyeni ayırt edelim
Ankara Ticaret Odası (ATO)’nun yaptığı araştırmaya göre büyükelçilikler, vize talep edenleri kapılarda süründürüyor. ABD ve İngiltere, vize için parmak izi isterken, Hollanda’dan vize almak için 40’a yakın evrakı eksiksiz tamamlamak gerekiyor.

Vize için ülkelerin istekleri farklılık gösterirken, istenen belgeleri eksiksiz toparlamak vize garantisi sağlamıyor. Örneğin, Hollanda vizenin bir hak değil, ülkeye giriş için izin olduğunu hatırlatarak, gerekli görüldüğünde ekstra belge istenebileceğini belirtiyor.

Ato Başkanı Sinan Aygün vizenin aslanın ağzında olduğunu belirterek, bazı ülkelerin, Türk vatandaşlarına vize vermemek için işi yokuşa sürdüklerini belirtiyor.

İşte ülke ülke vize zorlukları...

ÖĞRENCİLERDEN NOT ORTALAMASI İSTENİYOR

- ABD Büyükelçiliği ve konsoloslukları, vize başvurusunda bulunan öğrencilerden not ortalamalarını istiyor. Üstelik “Transcript” adlı belgenin okuldan kapalı zarf içinde alınması şart!

ABD başvuruda bulunanlardan parmak izi alırken, İngiltere, buna ek iris (göz) taraması da yapıyor.

Fransa ve Almanya, sadece lacivert pasaportlardan vize isterken İngiltere, tüm pasaportlardan vize talep ediyor. 10 sayfadan oluşan başvuru formunun büyük harflerle ve “siyah tükenmez kalem’’le doldurulması gerekiyor.

İş, spor ya da eğlence ziyaretinde bulunacaklar ile genel ziyaretçilerden, İngiltere'deki sponsorunun adresi ve gönderildiği kişinin ismini gösteren banka dökümü, elektrik, su veya benzeri bir fatura, ayrıca sponsorun İngiltere'de yasal kalma iznini, maddi durumunu ve konaklama imkanlarını gösteren belgelerin istendiği, dil eğitimine giden öğrencilerden ise ''İngilizce bilgisini gösteren kanıt'' talep edildiği belirtiliyor.

Schengen ülkelerinde 10 yaşını doldurmuş T.C. pasaportları geçerliliğini yitiriyor. Bu ülkelere seyahat etmek isteyen ve pasaportu 10 yıldan eski olan kişilerin, emniyet müdürlüklerine başvurarak yeni pasaport çıkarttırmaları gerekiyor. Yunanistan, KKTC’ye girene vize vermiyor.

İsviçre Büyükelçiliği, vize başvurusunda bulunanlara “Ayrıcalıklı davranılması için rüşvet teklifinde bulunulması yasaktır” uyarısında bulunuyor. Sitede ayrıca, “Görevliyle uzun konuşmalar sadece işlemleri yavaşlatacak” uyarısı yer alıyor.

Yunanistan pasaportunda KKTC giriş-çıkış damgası bulunanların vize başvurularını kabul etmiyor.

Abd için vize ücreti olan 131 doları, Büyükelçiliğin yönlendirdiği bankaya yatırdıktan sonra, banka dekontunu başvuru evrakına eklemek gerekiyor. 131 dolarlık başvuru ücreti, vize verilmemesi durumunda iade edilmiyor. Fransa’da ise başvuru ücreti 85 euro.
Vize almak için deveyi hendekten atlatmak gerekiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
Arjantinde polis Fransız vatandaşlarını Other country bankosuna yönelndiriken , elimdeki Türk pasaportunu görünce beni National kapısına yönlendirdi. Evet belki bunlar ufak şeyler çokcada olmuyor ama malesefki göçmen gönderen bir ülkeyiz ( son zamanlarda bu düşüncenin azaldığını düşünüyorum ) Konsolosluklara gittiğimde malesefki elindeki listedeki basit evrakları dahi eksik hazırlayıp gelen ve yetkililer ile tartışan insanları görüyorum. Vize aracılığı yapanlarda dahil. Halen patronun yerine ben imzalamıştım diyebilecek kadar ( saf diyeceğim ) insanlar görüyorum. Siz sizin ülkenize gelen romen vatandaşlarını kaçak çalışmasından rahatsızlık duymadınızmı. Yada şehrinizdeki bir fabrikanın patronu Ave 200 çalışanıda alman olsa ne yapardınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu konu bugünün meselesi değil, ama son 5 yılda bu konuda iyileşme olduğunu düşünüyorum. Suriyeyi vs küçümseyenlerin dış politika bilgisi olmadığı açık ve net. AB ile pazarlığa oturduğunda elinin sağlam olması lazım. Önce pasaportların uyumu gerekli idi, sonra komşuların ile olan vize probelmini çözeceksin. sonrada pazarlık edeceksin nitekim şimdi sıra pazarlığa geldi ve AB yetkilileri bile ağız değiştirmeye başladılar. Ayrıca bu sanki Sadece bizim başımıza geliyor sananlarda yanılıyor. Ben Almanyada önümdeki israil vatandaşının cebinde 1000 E dan az para olduğu için geri gönderildiğine şahit oldum. Bana bu soruyu sormadılar. Üstelik İsraile vize uygulanmıyor. Avusturalyada iki sıra önümdeki Amerikan vatandaşının girişini kabul etmediler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Süper başarılı bir dış politikamız giderek artan prestijimiz var değilmi? avrupa ve amerikada terörist ülke sınıflandırmasındayız ve en yüksek risk grubunda yer alıyoruz. İlk 8 arasındayız. Haberi olan varmı? Hepimize terörist muamelesi yapan devletler geçmişte bize nasıl bakıyorduki şimdi farklı baksınlar. Adamlar elini kolunu sallayarak gelip vizesiz ülkemizd geziyor, tatil yapıyor, mal sahibi oluyor, ticaret yapıyor. Biz vize almak için inek gibi paralar ödeyip sıralara giriyoruz aşağılanıp red ediliyoruz. Gururu olmayan, başı dik olmayana yaparlar tabi. 1920'lerde ve 30'larda yapabiliyormıydı? Büyük önderden sonra eski tas eski hamam. Unutulanlar dışında yeni birşey yok anlayacağınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arnavutluk ve suriye ne zaman dev oldu, hukumeti ovmek icin her sacmaligi carpitiyorusnuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ihtilali yapanlar tüm dünya ülkelerinden benim vatandaşlarıma vize uygulamanı istiyorum diyor amacı yurtdışına çıkışları ve diğer ülkelere kaçışları ilticaları yasaklamak.. bunu göz ardı etmemek lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Burada belli bir işi olan,hatta evli- ailesi olan, yerleşmiş insanlar kalkıp neden Avrupa'ya gitsin ve sıfırdan başlasın ki? Oranın şartları belli.Ancak turistik amaçlı gidilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Biz bu kadar eziyet çekiyoruz adamlardan vize almak için ama onlar vize almadan gelip,havalimanında parayı verip vizeyi alıyor ve ülkemize giriyorlar kolayca.Onlar senin vatandaşından ne istiyorsa,sen de onlardan aynısını isteyeceksin.Rahatına düşkün Amerikalı,Avrupalı,elçilik önünde beklesin,bak nasıl yumuşatıyor bize vize verme şartlarını.Arap ülkelerine vize kaldırmak marifet değil,bunlarla uğraşın biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kalkmış vize zorluklarından bahsediyorsunuz. Bunun yanında Suriye, Arnavutluk vs. gibi dünya devi ülkelerden vize istenmiyor. Bunu gözardı mı ediyorsunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Avrupa tabiki Türklerin vize taleplerinde zorluk çıkartacak çünkü zamanında gçömen diye kabul ettiği pasaportu Türk ve pasaportsuz ilticasını kabul edip sözde Türk ama Türk olmayanları nasıl geri göndermenin hesabını yapıyor.. Yaptıkları işler ve yaşam tarzları, hareketlerinden dolayı avrupa bıkmış vaziyette buunlardan.. Durum neye geliyor kurunun yanında yaş da yanıyor. Adam gibi tatile veya iş için gitmek isteyen Türklere de zorluk çıkarıyorlar. Aynı şekilde amrikalılarda aynı durum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir yerde hak veriyorum. cunku genel anlamda bir bakarsanız, Türkün oldugu yerde hep bir sorun, hep bir problem olur.. bunu kimse inkar edemez. dolayısıyla diger ülkelerde kendilerini, ülkelerini korumaya çalışıyorlar Türklerden. bugun AB'ye üye olsak, herkes aynı fikirdedirki, tüm Türkiye Avrupa'ya göçer ve oraları da kendi kurallarımaza, yaşam sekillerimize göre ceviririz.. neden buna izin versinlerki.. evet ben de sürünüyorum vize alırken ama hakkediyorum, biraz kendimize bakalım.. iyiyle kötüyü,hak edenle etmeyeni ayırt edelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000