02 Eylül 2016, Cuma 09:17:03

Viyana Havalimanı'nda skandal!

Dün British Airways'in arızalanarak Viyana'ya inen uçağının Türk yolcuları adeta mahsur bırakıldı.
  • Abla ucar ama havacilik kurallarindan haberi yok! Once bir dunya kurallarini ogren ondan sonra konus. Belli ki abla reklama pek bir merakli. Sevin artik dunya kurallarindan haberi olmayan bir suru dar gorusluyu arkana aldin. Abla turk oldugu icin cezalandirildigini saniyo yaw ne kadar saplantisiniz dunya sanki turkun etrafinda donuyo! Dua et ki medeni bir havayolu ile uctun da ortalarda kalmadin - her ne kadar ortalikta kaldik desen de! Sacmalama abla yaaa british airways asla oyle bisi yapmaz! Tabi ya gercekleri konususup da bu kadar medyatik olunmayacagini biliyodun dimi?! Hadi iyisin yakinda dizi teklifleri de gelir. Mesela acilarin kadini filmini cekersin!
  • Adamlar belkide haklı vizenin olmamasından ziyade neden olmadığı üzerine düşünelim.Sebebine gelince merak eden dışarı çıkıp yarım saat sağına soluna baksın tomarla sebep bulacaktır.Avrupalının bize yaklaşımı bizim suriyelilere olan yaklaşımımızla aynıdır.Kimse huzuru düzeni bozulsun istemiyor.Haklıda .Öz eleştirimizi yapmadıkça muamele aynı.Vize istiyorsun ama hergün biraz daha ortadoğu ülkesi oluyorsun.
  • Bunun turkluk murklukla hic bir alakasi yok. Vize isteyen herhangi bir ulkeye THY ile de inseniz, Delta ile de inseniz, Lufthansa ile de inseniz, Cinli da olsaniz, Marsdan da gelseniz ayni uygulama yapilir. Bu komplekslerden artik vazgecmemiz gerekir. Doga etsinler de US Immigration un eline dusmediler......
  • Yil olmus 2016 hala vize de vize. Romeni, Bulgari, Arap Emirligi vatandaslari Avrupa'da vizesiz gezsin, Turklere vize. Sen bunlarin vatandaslarini turizm geliri diye vizesiz sok, onlar senin vatandasina ikinci sinif muamele ceksin.
  • Thy dururken.
  • Nereye giderseniz gidin sizi el üstünde tutacak Thy varken ingilizi seçerseniz olacağı bu. Evet havayolu vize olmadığı için birşey yapamayabilir ama Thy olsaydı Viyana müdürü dahil sizlerle ilgilenir,orada bulunduğunuz süre içinde rahat ettirmek için çabalardı. Bu yüzden bir Türk'ün Thy'yi seçmemesi sonucu müstahak gördüğüm olay.
  • Ay cocuk cok tatli masallah, yerim onu kucuk prens. Anne ve ogul beklemekten Perisan olmustur :/
  • Şu eziklikten bir kurtulun arkadaş. TURK oldugun icin degil shengen vizen olmadigi icin ulkeye sokmamislar. Turklugunle gurur duymak senin elinde. Ne mutlu Turkum diyene!
  • Yurtdisinda Türk olmak suc :(
  • THY ulkemizin bileti alin,yasim 50 ve hollandada yasiom asla KLM veya obur ucaklardan bilet almam,cunku yerde ikinci sinif muamelesi goruyom.en azindan.gokyuzunde kendimi mutlu his edeyim.onun icin sadece THY.Yanliz vatamdaslarmiz sunu bilekine: Biz THY ye sahip cikioz fakat maglesef THY pilotlarinin buyuk bir bolumu Turkiyi sevmeyen ve dusman ulke olarak goren ulkelerin pilotlari Bizim Guzel THY mizi kirletmekde,tabiki buda derin devlet olmali.Biz ulke kazansin diye caba sarf ederken THY sirp,yunan,alman,hollandali,avusturyali vs vs.Turk dusmanlarini beslio.

Dün British Airways'in arızalanarak Viyana'ya inen uçağının Türk yolcuları adeta mahsur bırakıldı. 

Avusturya'nın başkenti Viyana'ya zorunlu iniş yapan İstanbul-Londra uçağının çoğunluğu Türk olan 49 yolcusunun, Schengen vizeleri olmadığı gerekçesiyle ülkeye girişine izin verilmedi.

Alınan bilgiye göre, British Airways firmasına ait İstanbul-Londra seferini yapan bir uçak, arıza nedeniyle Viyana Schwechat Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı.

Havayolu firmasının yetkilileri, uçakta bulunan 249 yolcunun geceyi geçirebilmeleri için Viyana'daki otellerde yer ayırttı. Schengen vizesi bulunan yolcuların havalimanından çıkış yapmalarına izin veren Avusturya polisi, bu vizeye sahip olmadıkları gerekçesiyle 49 kişiyi çıkartmadı.

Çoğunluğu Türk olan bu yolcular, otele gidemedikleri için havalimanında mahsur kaldı.

Çocuk, yaşlı ve hastaların da bulunduğu yolculara 30 avro, battaniye, su ve yemek fişi verildiği öğrenildi.

"Böyle rezillik görmedim"

Yolculardan TRT muhabiri Yusuf Sami Kamadan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, havalimanında mahsur kaldıklarını ifade etti.

Uluslararası hukuka aykırı muameleye tabi tutulduklarını savunan ve Türkiye'ye döndüğünde British Airways'e dava açacağını yazan Kamadan, yolcuların yaşadıkları durumunu anlatan bir video paylaştı.

Sosyal medyada kısa sürede yayılan videoda, iki çocuklu bir kadın, havalimanında mahsur kaldıklarını ve otele gitmelerine izin verilmediğini anlattı.

Bu kadın yolcu, şunları kaydetti:

"Uçağımız arıza yaptığı için mecburi iniş yaptık. British Airways bize otel ayarladı. Türk vatandaşı olduğumuz için bizi ülkelerine almıyorlar. Bir yaşında çocuğum. Şu an valizimi de vermiyorlar. Her şeyim valizimde, çocuğum aç. Buradaki bütün insanlar, biz Türküz diye mağdur durumdayız. Diyecek bir şey yok. Bu geceyi düşünüyorum. Hiçbir şey, valizimi bile vermiyorlar. Daha ötesi yok. Böyle rezillik görmedim. Her zaman ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyoruz."
 

Viyana Havalimanı'nda skandal!

Yorumlar Tüm Yorumlar (76)

Cicek ~ 8 yıl önce
Abla ucar ama havacilik kurallarindan haberi yok! Once bir dunya kurallarini ogren ondan sonra konus. Belli ki abla reklama pek bir merakli. Sevin artik dunya kurallarindan haberi olmayan bir suru dar gorusluyu arkana aldin. Abla turk oldugu icin cezalandirildigini saniyo yaw ne kadar saplantisiniz dunya sanki turkun etrafinda donuyo! Dua et ki medeni bir havayolu ile uctun da ortalarda kalmadin - her ne kadar ortalikta kaldik desen de! Sacmalama abla yaaa british airways asla oyle bisi yapmaz! Tabi ya gercekleri konususup da bu kadar medyatik olunmayacagini biliyodun dimi?! Hadi iyisin yakinda dizi teklifleri de gelir. Mesela acilarin kadini filmini cekersin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sierra ~ 8 yıl önce
Adamlar belkide haklı vizenin olmamasından ziyade neden olmadığı üzerine düşünelim.Sebebine gelince merak eden dışarı çıkıp yarım saat sağına soluna baksın tomarla sebep bulacaktır.Avrupalının bize yaklaşımı bizim suriyelilere olan yaklaşımımızla aynıdır.Kimse huzuru düzeni bozulsun istemiyor.Haklıda .Öz eleştirimizi yapmadıkça muamele aynı.Vize istiyorsun ama hergün biraz daha ortadoğu ülkesi oluyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kara Mustafa ~ 8 yıl önce
Bunun turkluk murklukla hic bir alakasi yok. Vize isteyen herhangi bir ulkeye THY ile de inseniz, Delta ile de inseniz, Lufthansa ile de inseniz, Cinli da olsaniz, Marsdan da gelseniz ayni uygulama yapilir. Bu komplekslerden artik vazgecmemiz gerekir. Doga etsinler de US Immigration un eline dusmediler......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşi bilen ~ 8 yıl önce
Kesinlikle doğru. bu yolcular thy ile londra İstanbul uçsa ve viyana ya diğet etseler yine giremezler. Bunu çarpıtmak profesyonel olmadığının kompleksli olduğunun kanıtıdır. Bize gereken işi bilen ve karakterli adam gibi adam.
Partizan ~ 8 yıl önce
Yil olmus 2016 hala vize de vize. Romeni, Bulgari, Arap Emirligi vatandaslari Avrupa'da vizesiz gezsin, Turklere vize. Sen bunlarin vatandaslarini turizm geliri diye vizesiz sok, onlar senin vatandasina ikinci sinif muamele ceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gitmeseydiler ~ 8 yıl önce
Thy dururken.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nk ~ 8 yıl önce
Ne alaka yahu? TK ile de gitselerdi aynı durum yaşanırdı. Bilmeden şuraya yorum yazmayın bari.
Thy ~ 8 yıl önce
Nereye giderseniz gidin sizi el üstünde tutacak Thy varken ingilizi seçerseniz olacağı bu. Evet havayolu vize olmadığı için birşey yapamayabilir ama Thy olsaydı Viyana müdürü dahil sizlerle ilgilenir,orada bulunduğunuz süre içinde rahat ettirmek için çabalardı. Bu yüzden bir Türk'ün Thy'yi seçmemesi sonucu müstahak gördüğüm olay.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
Havayolunda bile milliyetçilik yapmayın bi kardeşim ya. Olay apaçık belli ki havayoluyla ilgili değil. Velev ki British Airways yerine türk şirketi olan Pegasus la ucsalardi ilgilenen birisi bile çıkmazdı.
Ilgisiz ~ 8 yıl önce
Thy de ingilizce si olan kalmadiki nasıl ilgilensinler
P. ~ 8 yıl önce
Ay cocuk cok tatli masallah, yerim onu kucuk prens. Anne ve ogul beklemekten Perisan olmustur :/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baba ~ 8 yıl önce
Cocuklar candir. Benimkini Opmekle, sarilmakla, koklamakla doyamiyorum kucuk askim benim. Allah isteyenlere versin insallah.
Eziklik ~ 8 yıl önce
Şu eziklikten bir kurtulun arkadaş. TURK oldugun icin degil shengen vizen olmadigi icin ulkeye sokmamislar. Turklugunle gurur duymak senin elinde. Ne mutlu Turkum diyene!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
x ~ 8 yıl önce
Size sonuna kadar katılıyorum..Ne mutlu Türküm diyene. ..(merak etmeyin onlar zaten Türk değiller)
Grm ~ 8 yıl önce
Yurtdisinda Türk olmak suc :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
x ~ 8 yıl önce
Hayır suç değil Eger yurtdışında yaşıyorsanız bilirsinizki, herkes ırkçı suan bir örnek vereyim daha 1 saat önce okudum haberlerde. Polonyalı bir vatandaşı döverek oldurmusler sebebi ise telefonda kendi diliyle konuşması. ..Bu olay bir AB ülkesinde yaşanıyor peki insanlar niye böyle yapıyor. Gittikleri ülkeyi pislik içinde birakiyorlar sokaklar çöp en basiti. Şuan Suriyeli leri istiyormuyuz Hayır diyoruzki onlara yapılan yardımlar bizim fakir halk için yapılsın. ..Dünya böyle Herkes heryerde..Eğer gubetciyseniz Ülkemize dönün ozaman ...Sevgiler. .
Kara Mustafa ~ 8 yıl önce
Yurtdisinda Turk olmak kesinlikle suc degildir. Suc olan yurtdisinda (ve yurt icinde) adam olmamak, medeni, cevresine, dogaya, kulture saygili, gorgulu, temiz, durust, sorumluluk sahibi duzgun bir insan olmamakdir.
grm ~ 8 yıl önce
x, Irkcilik almis basini gidiyor. Herkes ugramiyor lakin genelde Muslimlara karsi daha cok irkcilik var. Bir cok hos olmayan olaylara sahit oldum ve sosyal medyada goruyorum. Burda Turbanli bayanlar is gorusmesinde ret edilmek haktir. Yani turban takmasi ret edilmek icin gecerli sonucdur. Sirf tuban yuzunden. Son derece Irkcilik. Keske insanlarin beynine baksalar! 30- 50 yildir yasayan insanlar var arasinda abi, Bu Ab de yasamakla ilgisi yok. ‘Gittikleri ülkeyi pislik içinde birakiyorlar sokaklar çöp en basiti’ diyosun. yerli insanlara karsi neden irkcilik olmuyo? Onlar soklarda pislik yapmiyormu saniyosun?
grm ~ 8 yıl önce
Mustafa kara her Turk vatandasa ayni gozle bakiyorlar. Avukat, doctor, siyasetci, ogretmen, copcu, hostes, temizlikci her calisan sektordan fln gayet caliskan sosyal meden durust temiz saygili kulturlu i insanlar var. tabiki curuk elmalar da var, onlarin orani dusuktur. Bu kucuk curuk elmalar yuzunden butun Turkler goze batiyor. Birde hepsi musliman bu halde islama bagliyorlar ve kotuluyorlar. Son derece irkcilik. x, bir gun evim olursa hic dusunmeden terk ederim burayi.
x ~ 8 yıl önce
Belediye evlerinde oturun devlet baksın. ....Allah herkesede ev nasip etsin. ..
Gurbetci ~ 8 yıl önce
THY ulkemizin bileti alin,yasim 50 ve hollandada yasiom asla KLM veya obur ucaklardan bilet almam,cunku yerde ikinci sinif muamelesi goruyom.en azindan.gokyuzunde kendimi mutlu his edeyim.onun icin sadece THY.Yanliz vatamdaslarmiz sunu bilekine: Biz THY ye sahip cikioz fakat maglesef THY pilotlarinin buyuk bir bolumu Turkiyi sevmeyen ve dusman ulke olarak goren ulkelerin pilotlari Bizim Guzel THY mizi kirletmekde,tabiki buda derin devlet olmali.Biz ulke kazansin diye caba sarf ederken THY sirp,yunan,alman,hollandali,avusturyali vs vs.Turk dusmanlarini beslio.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fr ~ 8 yıl önce
Bir Türk kendi vatanini sevmiyosa vatan hainidir ve rotschild ailesi nin hizmetcisi.
Rotterdam ~ 8 yıl önce
Evet. Bende New York a gitmeyi planliyorum. Sadece thy ile seyahat yapmak icin Istanbuldan ucaga bincem. Bilet fiyatina bakmam. Meal guzel olmasi yeterli. Thy daha iyi her haliyle begeniyorum. Uyuz Klm i begenmiyorum.
dostum ~ 8 yıl önce
THY ile uçsan ne olacaktı. Aynı durumda schengen vizen olmadığı için yine şehre giremeyecektin. Burada prb onlardamı ?
Gurbetci ~ 8 yıl önce
Dostun rumzlu arkadasa: iyi okursaniz,ben genel icin yorum yapdim,evet schengen vizesi lazim THY de olsadi,geceyi rahat gecirebilmeleri icin daha fazla biseyler yapabilirlerdi.simdi tam tersi olsadi yani bir turk limaninda sanirim basimiza yikardi avrupalilar orayi.
gurbetçi ye ~ 8 yıl önce
o noktada kesinlikle haklısınız. Ama adamlar otelde yer ayırtmışlar ama bizim insanımız alandan dişarı çıkamamış.
Ha ha ~ 8 yıl önce
Dayı ya! Valla güldürdün bizi! KLM'e binmiyorsun ama KLM'ın ülkesini yaşamak için tercih ediyorsun :) ah! ah! Laf olsun torba dolsun!
hahayaa ~ 8 yıl önce
ha ha insan dogdugu ulkeyi kendi secmiyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000