02 Nisan 2011, Cumartesi 08:03:28

VIRGIN UZAY YOLCULUĞU İÇİN GERİ SAYIMDA

Virgin Havayolları’nın uzaya aynı anda 6 yolcu taşıyabilecek Virgin Galactic isimli uzay gemisinin yapım aşamasında olduğu bildirildi.

Virgin Galactic'e girmesine izin verilen ilk gazeteci olan BBC muhabiri Richard Scott, gemi tamamlandığında uzaya yolculuğun maliyetinin çok daha az olacağının hesap edildiğini yazdı.

Haberde Virgin Galactic’in birkaç sene içinde müşterileri uzaya götürmeye hazır hale geleceği bildiriyor.

Geminin pilotlarından Pete Siebold, “Test uçuşu programında olduğumuz için, karşı karşıya olduğumuz en büyük zorluk geminin uçması değil, neyin ters gidebileceğini önceden tahmin edebilmek” diye açıklama yaptı.

Pilotların seyahatinin New Mexico’da, henüz inşası bitmeyen dünyanın ilk ticari uzay limanında başlayacağı ve pilotların bu terminalde üç gün eğitim görecekleri kaydedildi.

Biletler şimdiden ayrıldı

Virgin Havayolları, uzaya yapılacak uçuşların yolcu başı üreteceği karbonun okyanus aşırı uçuşlarınkinden daha az olacağını belirtildi. Gemiyi inşa eden Scaled Composites firmasından Matt Stinemetze, “İlk iki sene için hedef, binlerce kişinin uzaya götürülmesi. Yirmi sene içinde, herkes uzaya gitmiş birini tanıyor olacak” dedi.

Bedeli 200 bin doların üzerinde olan biletlerden şimdiden 400’den fazla adet ayrıldığı bildirildi.


 
 

VIRGIN UZAY YOLCULUĞU İÇİN GERİ SAYIMDA

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000