30 Aralık 2014, Salı 15:13:03

VIRGIN ATLANTIC UÇAĞININ İNİŞİNİ BİR DE BÖYLE İZLEYİN

Dünün en merak edilen olaylardan birisi de İngiliz havayolu şirketi Virgin Atlantic'in dev uçağı B747'nin, iniş takımlarındaki arıza nedeniyle yapacağı iniş olmuştu. Uçak Gatwick'e güvenli bir şekilde iniş yaptı. O inişin en en net ve ilgi çekici görüntüsü de sosyal medyada yayılmaya başladı. İşte o görüntüler...
  • Ben artık buraya yorum yapanların ya mecburen emekli yada boşta olduklarını ciddi ciddi düşünüyorum artık..yuh yani..koca 747 yi kimsenin burnu kanamadan indiren pilota bir bravo denir yahu.. ''yok bad landingmiş yok o inişte ne varmış'' gibi abidik kubidik yorumlar..bir ciddi olun ya..
  • ortalık pilotçuktan geçilmiyo, yiyosa gidin kendiniz indirin lak lakla ömür geçireceenize.
  • Arkadas cok guzel yorum yapmis bu ucak ucarmi ucmazmi. ? Yerinde bir soru. Ben bir ucakci olarak. Ve ayni zamanda. NDT. Uzmani olarak , fikrimi soyluyorum. Ucak cok zipladi eger cekim doru ise bu ucagin butun baglatilari Kontroldan gecmesi lazim. Hasar goren. Parcalar degismesi lazim . Burada goz kontrolu ve NDT. De kac kontrol yontemi varsa. Hepsini Teker teker. Uygulamak lazim A- Ultrasonic. B- Eddy curent. C- x ray. D- day penatrant. Bunlar hepsi uygulanacak cok buyuk baki. Olacak. Ve cok da pahaliya mal olacak yeniden bir ucak meydana gelecek. Saygilarimla
  • Inis guzel olmadi fakat o yuksek sitresle tasiyonla adamlar bu kadar. Soguk kalilikla. Sag selim. Ine bildileryinede biravo gecmis olsun Cokbuyuk felaket ola bilirdi. Orta Inistakimi. Yani dikme biraz. Ucagi kurtardi. Yoksa kanat. Yere surtunurdu ve. Yangin cikardi. Pistede kopuk atilmamis. Buda bir tehlike. Tedbir alinmamis sanki.
  • onu bunu bırakın da şimdi bu uçak tekrar uçmaya devam edecek mi onu söyleyin.sekmeden dolayı gövde birleşme noktalarındaki perçinlerde kılcal çatlaklar olmuşmudur .buna bakarlar herhalde .bi röntgen gerekir mi bu uçağa .en sağdaki dikme aşırı yükten hasar görmüşmüdür.ooff off kafamda deli sorular :))
  • eeerpus olsaydı uçak, olacakları düşünemiyorum. Allahım korusun.
  • very bad landing...
  • Gec pitch up kumandasi, hem kumanda hem pozitif inis etkisiyle si rama olmus, touch down sonrasi surat dusmeden yani eleron spoiler etkisi mevcut iken motorlar kapatilsaydi iyiydi
  • 747yi bu şekilde indirebilecek yorumcu varsa gelsin hemen 100 milyar veriyorum.
  • bu tip arızalarda auto speedbrake kapatılıp manuel açılır. bu gecikmeden dolayı -bilen bilir- manuel speedbrake açtığımızda sektiğimiz oluyordu. güzel iş başarmışlar. 57ci..

Son iki günde iki önemli havacılık olayı yaşandı. Bunlardan birisi felaketle sonuçlanan, AirAsia'nın 155 yolcu ve 7 mürettebatıyla Singapur'a giden Airbus A320-200 tipi uçağının radardan kaybolmasıydı. 

Pazar günü radardan kaybolan uçağın enkazına bu sabah saatlerinde Java Denizi'nde Kalimantan açıklarında ulaşıldı. 

Dün ise, İngiliz havayolu şirketi Virgin Atlantic'in Londra-Las Vegas seferini yapan B747-400 tipi uçağındaki arıza paniğe neden oldu. Gatwick'ten kalktıktan yaklaşık bir saat sonra iniş takımlarındaki arıza nedeniyle geri dönme kararı alan uçak, dakikalarca Gatwick üzerinde tur atmış ve dünya merakla bu inişe kilitlenmişti.

Türkiye saati ile 17.50 sıralarında sağ iniş takımlarından biri kapalı halde Gatwick'e güvenli bir şekilde iniş yapan dev uçak, havacılık camiasına da derin bir oh çektirdi. 

Gatwick Havalimanı'nda Virgin Atlantic'in devi B747'nin cepheden inişi de görüntülendi. 

İşte merakla beklenen inişin en ilgi çekici açısı;

VIRGIN ATLANTIC UÇAĞININ İNİŞİNİ BİR DE BÖYLE İZLEYİN

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Alfa 24 ~ 9 yıl önce
Ben artık buraya yorum yapanların ya mecburen emekli yada boşta olduklarını ciddi ciddi düşünüyorum artık..yuh yani..koca 747 yi kimsenin burnu kanamadan indiren pilota bir bravo denir yahu.. ''yok bad landingmiş yok o inişte ne varmış'' gibi abidik kubidik yorumlar..bir ciddi olun ya..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilotçuk ~ 9 yıl önce
ortalık pilotçuktan geçilmiyo, yiyosa gidin kendiniz indirin lak lakla ömür geçireceenize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadas cok guzel yorum yapmis bu ucak ucarmi ucmazmi. ? Yerinde bir soru. Ben bir ucakci olarak. Ve ayni zamanda. NDT. Uzmani olarak , fikrimi soyluyorum. Ucak cok zipladi eger cekim doru ise bu ucagin butun baglatilari Kontroldan gecmesi lazim. Hasar goren. Parcalar degismesi lazim . Burada goz kontrolu ve NDT. De kac kontrol yontemi varsa. Hepsini Teker teker. Uygulamak lazim A- Ultrasonic. B- Eddy curent. C- x ray. D- day penatrant. Bunlar hepsi uygulanacak cok buyuk baki. Olacak. Ve cok da pahaliya mal olacak yeniden bir ucak meydana gelecek. Saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Inis guzel olmadi fakat o yuksek sitresle tasiyonla adamlar bu kadar. Soguk kalilikla. Sag selim. Ine bildileryinede biravo gecmis olsun Cokbuyuk felaket ola bilirdi. Orta Inistakimi. Yani dikme biraz. Ucagi kurtardi. Yoksa kanat. Yere surtunurdu ve. Yangin cikardi. Pistede kopuk atilmamis. Buda bir tehlike. Tedbir alinmamis sanki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tekrar ~ 9 yıl önce
onu bunu bırakın da şimdi bu uçak tekrar uçmaya devam edecek mi onu söyleyin.sekmeden dolayı gövde birleşme noktalarındaki perçinlerde kılcal çatlaklar olmuşmudur .buna bakarlar herhalde .bi röntgen gerekir mi bu uçağa .en sağdaki dikme aşırı yükten hasar görmüşmüdür.ooff off kafamda deli sorular :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
resistance ~ 9 yıl önce
eeerpus olsaydı uçak, olacakları düşünemiyorum. Allahım korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kk ~ 9 yıl önce
very bad landing...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gec ~ 9 yıl önce
Gec pitch up kumandasi, hem kumanda hem pozitif inis etkisiyle si rama olmus, touch down sonrasi surat dusmeden yani eleron spoiler etkisi mevcut iken motorlar kapatilsaydi iyiydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 F/O ~ 9 yıl önce
747yi bu şekilde indirebilecek yorumcu varsa gelsin hemen 100 milyar veriyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
bu tip arızalarda auto speedbrake kapatılıp manuel açılır. bu gecikmeden dolayı -bilen bilir- manuel speedbrake açtığımızda sektiğimiz oluyordu. güzel iş başarmışlar. 57ci..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leningrad ~ 9 yıl önce
Manuel speedbrake açarak hiç sekmedim. Üstelik burada karda kışta -30 dereceye iniyoruz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000