25 Haziran 2010, Cuma 08:20:07

VIP SALONUNA BAŞBAKAN'DAN KISITLAMA

Yıllardır kimlerin kullanabileceğini düzenleyen genelgelere rağmen kural dışı binlerce kişinin bir şekilde geçtiği VIP salonları için bu kez bizzat Başbakan Tayyip Erdoğan devreye girdi.
  • basbakan once bir aynaya baksa..vip e kisitlama getiriyor iyi de kendisi yasakli iken o zamanin thy vip muduru bayan el altindan vip i kullandiriyordu ne cabuk unuttu o gunleri buna ne demeli peki???? o bayana ne mi oldu??? akp iktidara geldikten sonra hemen emekli edildi ve istanbul dan milletvekili secildi...kim yapti bunu??? ahde vefaya cok onem veren kendisine yaptigi bu kanunsuz,kuralsiz kiyagi unutmayan basbakan tabii ki...
  • YASAKLI OLDUĞU DÖNEMLERDE VIP'DEN GEÇMEYİ İNATLA DİRETEN ZAT-I DEVLETLİLERİ BAZI VIP ÇALIŞANLARININ BAŞINI BELAYA SOKTUĞUNUN BİLGİSİ KENDİLERİNE VERİLMEDİĞİ BELLİ OLUYOR HER HALDE ŞİMDİ YASAK KOYUP UYGULAMAYA ÇALIŞMASI ÇOK YERİNDE BİR KARAR YASAĞA KARŞI OLUP SADARET MAKAMINA OTURUNCA YASAKLAR DİZİ DİZİ GETİRİYOR UMARIM BİR DAHA YASAKLI DURUMA DÜŞMEZLER EĞER DÜŞERLERSE KİMSENİN BAŞINI BELAYA SOKMADAN EKMEĞİYLE OYNAMADAN HAREKET EDERLER KANUNLARA UYMAMAK YASALARI GÖZ ARDI ETMEK ZAT-I DEVLETLİLERİNE ÖZGÜ ........ALLAH KURTARSIN............SARHOŞAHTAPOT
  • daha bugün tk venedik uçağında yabancı bir bayan venedik konsoslosunun yakın arkadaşı olarak vip i kullandı venedik e gitti...bu konsoslos hakkında ne gibi işlem yapılacak acaba???? ne demek konsolosun yakın arkadaşı??? resmi bir sıfatı mı var??? karısı mı??? nesi??? en iyisi adına vip denen rezaleti komple kapatmak ama nerde bizi yönetenlerde o zihniyet...oylarını aldıkları vatandaşlarının vergileri ile bedava keyif ve zevk içinde ağırlanmak,gezmek,yemek içmek varken kaldırırlar mı vip i???
  • 40 yıllık havacıyım,VIP salonları kaldırılmalı yerine CIP salonları yapılmalı.Önceleri rical sayısı çok kısıtlı iken şimdi takip edilemez hale geldi.
  • Bazı ülkelerde uygulandığı gibi paralı VİP geçiş salonları yapın DHMI parayı alsın özel hizmet isteyen Parayı ödeyip geçsin, SİZİN DAHA ESENBOĞADA bi GENEL HAVACILIK TERMİNALİNİZ YOK.İSTANBULDA ESENBOĞADA ANTALYADA İZMİRDE TRABZONDA VİP KAYNIYO... YAPIN Bİ PARALI TERMİNAL KURTULUN benden sööölemesi.... DHMI hangar ların üçüncü şahıs kiralamalarından % 50 pay istiyordu bence bu yolla daha fazla gelir elde eder çünkü benim halkım ÇokÖnemliPersonel olmayı sever
  • listedeki bazı isimleri okuyunca şükür allahıma iyi ki ben VİP(!) değilmişim diyorum :-)))) hele işadamları ve sevgilileri ... haksızlık etmiyelim onalara bari :-)))))

Erdoğan VIP salonları ile ilgili vali ve emniyet müdürlerine talimat vererek, bundan böyle genelgelerin dışında bir kişinin geçmesi, bunları kendisinin görmesi veya bir şikâyetin kendisine ulaşması halinde sorumlular hakkında gereken işlemi bizzat yapacağı uyarısında bulundu. Başbakan, ayrıca kişisel olarak bu işi takip edeceğini de söyledi.

Başbakanlık kaynaklarınca da doğrulanan bilgiye göre, Erdoğan’ın bu kararlılığı geçen hafta İstanbul gezisinde ortaya çıktı. Ankara’dan İstanbul’a gelen Başbakan Erdoğan’ın, Atatürk Havalimanı’na gelişinde VIP’teki kalabalık dikkatini çekti. Bir iddiaya göre, Erdoğan o sırada VIP salonunu kullanamayacağını bildiği bazı kişileri de orada gördü. Ardından da yakın çevresine, derhal İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü’nün çağrılması direktifini verdi.

Başbakan yaptığı görüşmede, genelgelere harfiyen uyulması, istismar edilmemesi, takibi ve kullanımında ısrarcı olanlara karşı da geri adım atılmamasını istedi. Ayrıca, “Araya kim girerse girsin almayacaksınız. Sorun çıkarsa da bana söyleyeceksiniz” talimatını vererek, tüm Türkiye’de bu geçişlerin yasaya ve yönetmeliklere uygun yapılmasını şart koştu.  Kullanım kontrolden çıktı

Son dönemde, VIP’in kural dışı kullanımı ile ilgili şikâyetler giderek artmıştı. Başbakan’ın bu çıkışının ardından, yılda 200 binden fazla kişinin geçtiği, VIP salonlarından geçmeyi âdet haline getiren bazı liste dışı isimlerin artık içeri alınmadığı ifade ediliyor. Emniyet kaynaklarına göre ise Tansu Çiller döneminde çıkarılan bir genelge ile kural dışı geçiş izni yerel mülki amirlere bırakılmıştı, bu da bazı istismarları beraberinde getirmişti. Kimi zaman da, görevli polisler, listeye bakıp geçişe izin vermese de, bazı kişilerce kariyerleri üzerine tehdit ediliyorlar. Ardından hatırlı kişilerce aranınca izin vermek zorunda bırakılıyorlar.

VIP geçişlerinde liste çok net olmasına rağmen ayrıca birçok devlet görevlisi de şikâyetlere rağmen yıllardır buraları kullanıyorlar. Uzun süreden beri üzerinde çalışılan VIP salonu kullanım taslağında ise henüz net bir karar alınmış değil. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in, Kasım 2003’te Atatürk Havalimanı’nın VIP salonunda görüp ‘Simit çalanlar içerde, batık bankacılar VIP’te’ diyerek eleştirdiği Toprakbank’ın eski sahibi Halis Toprak’a rağmen yine onlarca kişi VIP’leri usulsüzce kullanmaya devam etmişti. Son olarak bir işadamı sevgilisini İstanbul Atatürk Havalimanı VIP salonundan geçirmişti. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da, şikâyetler üzerine, görevli 22 polisi değiştirmişti.

(Hürriyet)

VIP SALONUNA BAŞBAKAN'DAN KISITLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
basbakan once bir aynaya baksa..vip e kisitlama getiriyor iyi de kendisi yasakli iken o zamanin thy vip muduru bayan el altindan vip i kullandiriyordu ne cabuk unuttu o gunleri buna ne demeli peki???? o bayana ne mi oldu??? akp iktidara geldikten sonra hemen emekli edildi ve istanbul dan milletvekili secildi...kim yapti bunu??? ahde vefaya cok onem veren kendisine yaptigi bu kanunsuz,kuralsiz kiyagi unutmayan basbakan tabii ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
YASAKLI OLDUĞU DÖNEMLERDE VIP'DEN GEÇMEYİ İNATLA DİRETEN ZAT-I DEVLETLİLERİ BAZI VIP ÇALIŞANLARININ BAŞINI BELAYA SOKTUĞUNUN BİLGİSİ KENDİLERİNE VERİLMEDİĞİ BELLİ OLUYOR HER HALDE ŞİMDİ YASAK KOYUP UYGULAMAYA ÇALIŞMASI ÇOK YERİNDE BİR KARAR YASAĞA KARŞI OLUP SADARET MAKAMINA OTURUNCA YASAKLAR DİZİ DİZİ GETİRİYOR UMARIM BİR DAHA YASAKLI DURUMA DÜŞMEZLER EĞER DÜŞERLERSE KİMSENİN BAŞINI BELAYA SOKMADAN EKMEĞİYLE OYNAMADAN HAREKET EDERLER KANUNLARA UYMAMAK YASALARI GÖZ ARDI ETMEK ZAT-I DEVLETLİLERİNE ÖZGÜ ........ALLAH KURTARSIN............SARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
daha bugün tk venedik uçağında yabancı bir bayan venedik konsoslosunun yakın arkadaşı olarak vip i kullandı venedik e gitti...bu konsoslos hakkında ne gibi işlem yapılacak acaba???? ne demek konsolosun yakın arkadaşı??? resmi bir sıfatı mı var??? karısı mı??? nesi??? en iyisi adına vip denen rezaleti komple kapatmak ama nerde bizi yönetenlerde o zihniyet...oylarını aldıkları vatandaşlarının vergileri ile bedava keyif ve zevk içinde ağırlanmak,gezmek,yemek içmek varken kaldırırlar mı vip i???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
40 yıllık havacıyım,VIP salonları kaldırılmalı yerine CIP salonları yapılmalı.Önceleri rical sayısı çok kısıtlı iken şimdi takip edilemez hale geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bazı ülkelerde uygulandığı gibi paralı VİP geçiş salonları yapın DHMI parayı alsın özel hizmet isteyen Parayı ödeyip geçsin, SİZİN DAHA ESENBOĞADA bi GENEL HAVACILIK TERMİNALİNİZ YOK.İSTANBULDA ESENBOĞADA ANTALYADA İZMİRDE TRABZONDA VİP KAYNIYO... YAPIN Bİ PARALI TERMİNAL KURTULUN benden sööölemesi.... DHMI hangar ların üçüncü şahıs kiralamalarından % 50 pay istiyordu bence bu yolla daha fazla gelir elde eder çünkü benim halkım ÇokÖnemliPersonel olmayı sever

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
listedeki bazı isimleri okuyunca şükür allahıma iyi ki ben VİP(!) değilmişim diyorum :-)))) hele işadamları ve sevgilileri ... haksızlık etmiyelim onalara bari :-)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000