27 Eylül 2018, Perşembe 15:03:40

VIP B747-8i'nin iadesi için kanun teklifi hazırlandı

Katar Emiri tarafından Türkiye’ye hibe edildiği belirtilen 400 milyon dolar değerindeki Boeing 747 tipi uçağın iadesi için kanun teklifi hazırlandı.
  • İtibar, prestij devleti yönetenlerin bindikleri makam arabaları, uçaklar, sokaklardaki arabaların çokluğu, milleti daha da borçlandırarak yol,köprü,havalimanı vs bir bölgeye yapmakla olmuyor,vatandaşına verdiğin değer, adalet ve eşitlik, onlara sunduğun refah düzeyi yüksekliği ile eğitim,bilim, spor,sanata yapılan yatırımla oluyor. Hergün herşeye zam geliyor,işsizlik fırladı,insanlar cinnet geçiriyor,suç işlemek sıradan bir şey oldu, geçim çok zorlaştı,eğitim kalitesi ortada,adalet, güvenlik ve denetim diye bir kavram kalmadı heryer dingo'nun ahırına döndü,trafik kaos,kaldırımlar otopark olmuş ortada bir tane polis yok,ithalat ve dış borç rekorları kırılıyor vs hal böyleyken olmayan itibar için bu kadar ekonomik sorun varken uçak bakmak,hediye almak falan tam bir trajikomedi ama kriz mriz yok manipülasyon var diyene oy verenlere, destek verenlere de herşey hak. Ülke batıyor bunlar hala hava,gösteriş peşinde yalakalar da çıkar için şakşak.Devam edin bakalım nereye kadar?
  • utanacak bir şey varsa bu ülkede senin gibilerden utanıyoruz.desteklediğine göre teröristlerle beraber kemik yalamayı sen çok seversin. yine bu seçimdede ittifak yapmışsınız gözünaydın.şehitlerimize yalandan gözyaşı dökmeyin.Devlete millete siz karşısınız o yüzden iktidar olamıyorsunuz. ancak umudunuzu darbelere bağlamışsınız.o yüzden liderinize darbeci vatan hainleri havalimanında tankları açarak yol verdi belediye başkanının evine saklandı.çalışacak iş bulma meselesine gelince ben otuz yıldır bu davadayım.iktidar değilkende 98 darbesindede şimdide her zaman aynı davadayım.sadece partiler isimler değişir. 25 yıldır çalışıyorum zaten bu hükümetle işe başlamadık.sen kendi yaladığın kemiğe bak gerçi bu kafayla gidersen yakında kemikte bulamazsın.siz pkklı hevallerle halay çekin.olmayan beyninle burayı meşgul etme.seloyu hdpden çok siz ziyaret etmişsiniz.yine her seçimde olduğu gibi bu millet senin gibilere cevabını verecek seçim gecesi kuyruğu kıstırıp sinersin kulübene klavyesilahşörü
  • Bir ülkenin itibari pasaportunun gücü kadardır. Biz Japonya hariç hangi gelişmiş ülkeye vizesiz gidebiliyoruz? Geçtim onları Asya ve Afrika'daki geri kalmış birçok ülkeye bile vizesiz gidemiyoruz. Binbir zorlukla vize aldık gittik diyelim girişte insanların önünde bir sürü sorgu, sualden geçiyoruz, cüzdanımızdaki parayı bile saymak istiyorlar, türlü türlü rezillik yaşıyoruz. Aleyhimize ne varsa yapan ülkelerin vatandaşlarını kimlikle ya da kapıda vizeyle ülkemize sokup vergisiz ev, arsa almalarına izin verip, iş ve ihaleleri devamlı o ülkelere vererek, onlardan boyuna borç,finansman ve icat alıp arabalarına, uçaklarına binerek mi itibar sahibi olacağız? Eğer öyleyse devam edin o zihniyeti desteklemeye.
  • Halkın hizmetine verilsin. Zaten Thy envanterinde. Bence kargo uçağına çevirsinler. Uzak doğuda çok işe yarar, yolcudan daha karlı olur
  • 23 ile 50 arası ülkeyi soyanlara bakın da itibarsızlığı görün ÖKÜZLER!!!!
  • Mustafa Kamal'ın hediye aldıklarını da geri verin gezizekalılar..
  • 13 uçağın kaç tanesini kullanıyorlar maks. 2-3 tane. israf israf israf. halka asgari ücreti 1600 lira reva görüyorsun ama 500 milyonluk uçak alıyosun ?
  • Devlet başkanımız açılım yaptıysa teröri bitirmek için yaptı fakat devletin iyi niyetini pkk,lılar kötüye kullandı bedelinide ödettik.barzaniylede Ankarada görüştüysek T.C.devletinin çıkarları doğrultusundaki kararları kabul ettirmek içindi.kabul etmedilerse askeri operasyonla gereğini yaptık yapıyoruzda.Allaha kitaba bağlı bir cemaat olarak görünüyordu.feto 40 yıllık bir örgüt Bu hükümet zamanında oluşan bir şey değil devlet gereğini yapıyor zaten şuan.yalakalık konusuna gelince devletimi, milletimi sevmek ülkeme hizmet etmek yalakalıksa ben yalaka olayım kabül.Bütün terör örgütlerine sahip çıkan CHP dir.hendek kazan arkadaşlar deyin.ankaraya yürüyün.ama hep devlete millete karşı olun tamammı. sende teröristlere her evden bir oy vermeye devam et.pkklılarla kolkola girin cenazelerine gidin.yalaka olmak, vatan haini olmaktan iyidir.
  • ABD'den yıllarca askeri yardım aldık,hurdaya çıkan muhrip ve savaş uçakları aldık.Almanyadan LEOPARD Tankları hibe edildi,daha birçokları....Hiç bir Cehapelinin itirazını duymadık,memnuniyetleri vardı,hatta bu yardımlar yetersiz YUNANİSTANA ,İSRAİLE daha çok verdiniz diye serzenişleri vardı 70 ve 80 lerde....Şimdiki Cehape çağ atlamış,transforme olmuş,uzay çağını yaşıyorlar...Hristiyan haçlı yardımına evet,müslümandan gelene hayır diyen zihniyete hangi sıfatı yakıştıralım?
  • ..."Dostlar alışverişte görsün,iş yaptı desinler,muhalefet olsun çamurdan olsun,Arap malı tu kaka,biz her şeye karşıyız,bile bile lades,olmayacak ama olsun" mantığının tekerrür halindaki tezahürü..Eyy Cehape daha da olmazsa Babayasa Mahkemesine gidin,belki müstehakınızı alırsınız.

Katar Emiri tarafından Türkiye’ye hibe edildiği belirtilen 400 milyon dolar değerindeki Boeing 747 tipi uçağın iadesi için kanun teklifi hazırlandı.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç tarafından TBMM'ye sunulan teklifin maddelerinde ‘'Katar Devletinden hibe olarak alınan Boeing 747-8i model uçak, bu kanunun yayımı tarihinden itibaren 15 gün içerisinde geldiği ülkeye iade edilir. Uçağın iade işlemleri Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülür'' denildi.

Teklifin gerekçesinde ise, ‘'Türkiye Cumhuriyeti Devleti atalarımızın kanı ve canı pahasına verdiği kurtuluş savaşı sonrasında siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak tam bağımsızlık şiarıyla kurulmuş ve modern dünyada onurlu yerini almış bir devlettir'' denilerek şu görüşler savunuldu:

‘'Yaklaşık 100 yıllık süreçte hiçbir devlet yöneticimiz devletimizin ve halkımızın başını öne eğdirecek davranışta bulunmamış, şahsi kullanımı için bu tür hediye almamıştır.

Devletlerarasında bazı alanlarda hibe ve benzeri anlaşmalar yapılmıştır. Ancak bunlar, toplumun refahının artırılması veya sorunlarının çözülmesine yönelik hibe ve yardımları içeren anlaşmalardır.

"İTİBARIMIZ ZEDELENDİ"

Ülkemizin bayrağını, birliğini, bağımsızlığını, milli menfaatlerini ve onurunu temsil eden Cumhurbaşkanının başka bir devletin Emirinden değeri çok yüksek hediye alması devletimizin itibarını zedelemiş ve halkımızın onurunu rencide etmiştir. Uçağın ne karşılığı hediye edildiği ve ileride Katar Emiri ülkemizden bir talepte bulunursa, hediye uçağın etkisinin olup olmayacağı da merak konusudur.

Cumhurbaşkanlığına tahsis edilen en az 13 uçak varken, bir lüks uçak daha almanın peşine düşülmesi halkımızı da tedirgin etmiştir. Bu tür hediyeleşmeler ancak kabile gibi yönetilen toplumlarda olabilir. Başka bir devletten uçak alınması Devletimizi başka ülkeler nazarında küçük düşürmüştür. Katar Devletinin bahsi geçen uçağı karşılıksız olarak vermesinin nedeni nedir? Katar'a uçağın karşılığında hangi sözler verilmiştir? Yapılacak en doğru işlem uçağın Katar Emirine iade edilmesidir'' (Sözcü)

VIP B747-8i'nin iadesi için kanun teklifi hazırlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (106)

İtibar ? ~ 5 yıl önce
İtibar, prestij devleti yönetenlerin bindikleri makam arabaları, uçaklar, sokaklardaki arabaların çokluğu, milleti daha da borçlandırarak yol,köprü,havalimanı vs bir bölgeye yapmakla olmuyor,vatandaşına verdiğin değer, adalet ve eşitlik, onlara sunduğun refah düzeyi yüksekliği ile eğitim,bilim, spor,sanata yapılan yatırımla oluyor. Hergün herşeye zam geliyor,işsizlik fırladı,insanlar cinnet geçiriyor,suç işlemek sıradan bir şey oldu, geçim çok zorlaştı,eğitim kalitesi ortada,adalet, güvenlik ve denetim diye bir kavram kalmadı heryer dingo'nun ahırına döndü,trafik kaos,kaldırımlar otopark olmuş ortada bir tane polis yok,ithalat ve dış borç rekorları kırılıyor vs hal böyleyken olmayan itibar için bu kadar ekonomik sorun varken uçak bakmak,hediye almak falan tam bir trajikomedi ama kriz mriz yok manipülasyon var diyene oy verenlere, destek verenlere de herşey hak. Ülke batıyor bunlar hala hava,gösteriş peşinde yalakalar da çıkar için şakşak.Devam edin bakalım nereye kadar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevaba cevap ~ 5 yıl önce
utanacak bir şey varsa bu ülkede senin gibilerden utanıyoruz.desteklediğine göre teröristlerle beraber kemik yalamayı sen çok seversin. yine bu seçimdede ittifak yapmışsınız gözünaydın.şehitlerimize yalandan gözyaşı dökmeyin.Devlete millete siz karşısınız o yüzden iktidar olamıyorsunuz. ancak umudunuzu darbelere bağlamışsınız.o yüzden liderinize darbeci vatan hainleri havalimanında tankları açarak yol verdi belediye başkanının evine saklandı.çalışacak iş bulma meselesine gelince ben otuz yıldır bu davadayım.iktidar değilkende 98 darbesindede şimdide her zaman aynı davadayım.sadece partiler isimler değişir. 25 yıldır çalışıyorum zaten bu hükümetle işe başlamadık.sen kendi yaladığın kemiğe bak gerçi bu kafayla gidersen yakında kemikte bulamazsın.siz pkklı hevallerle halay çekin.olmayan beyninle burayı meşgul etme.seloyu hdpden çok siz ziyaret etmişsiniz.yine her seçimde olduğu gibi bu millet senin gibilere cevabını verecek seçim gecesi kuyruğu kıstırıp sinersin kulübene klavyesilahşörü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
al sana cevap ~ 5 yıl önce
Teröristleri kimlerin,nerede,nasıl destekledikleri,kimlerle halay çektikleri,krallar gibi karşıladıkları,görüştükleri,kemikleri beraberce ve yandaşlarca nasıl yaladıkları aşağıda birçok kez yazıldı ama anlamak isteyen anlar tabii ve tabii aklı olan. Akp onlarla görüşünce bir sorun yoktu da chp görüşünce niye oldu? Chp iktidar olsa 40 yıllık chpli olursun,mhp olsa dedem ergenekon'da demir dövenlerdendi dersin.Darbeleri yapanlar da bir zamanlar kardeşiniz olanlardı,sözde dindar olanlar hani,pasta büyüyüp,çıkarlar çatışınca kötü oldunuz bunun da suçlusu belli. Bu hükümetle işe başlamadıysan da bunların kafasında olan partilerden birinin adamıydın şimdi de bunların adamısın yani her devrin adamısın aksi halde aç kalırdın.Senin gibi sahibinin sesi,yağcılıktan nemalanan,cehaletinden ve çıkara olan düşkünlüklerinden sorgulayamayan,hak,hukuk nedir bilmeyenler çok olduğu için de bu ülke adam olmuyor,olamaz da ama sizin gibilerin umurunda mı? Durmak yok yağcılığa,paraya,çıkara tapmaya devam.
Ne itibar ama ! ~ 5 yıl önce
Bir ülkenin itibari pasaportunun gücü kadardır. Biz Japonya hariç hangi gelişmiş ülkeye vizesiz gidebiliyoruz? Geçtim onları Asya ve Afrika'daki geri kalmış birçok ülkeye bile vizesiz gidemiyoruz. Binbir zorlukla vize aldık gittik diyelim girişte insanların önünde bir sürü sorgu, sualden geçiyoruz, cüzdanımızdaki parayı bile saymak istiyorlar, türlü türlü rezillik yaşıyoruz. Aleyhimize ne varsa yapan ülkelerin vatandaşlarını kimlikle ya da kapıda vizeyle ülkemize sokup vergisiz ev, arsa almalarına izin verip, iş ve ihaleleri devamlı o ülkelere vererek, onlardan boyuna borç,finansman ve icat alıp arabalarına, uçaklarına binerek mi itibar sahibi olacağız? Eğer öyleyse devam edin o zihniyeti desteklemeye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlamazlar ~ 5 yıl önce
Atv ve ahaber seyreden makarna kafalar sanıyorlar ki dünya çakma reislerinin önünde eğiliyor
Kargo olsun ~ 5 yıl önce
Halkın hizmetine verilsin. Zaten Thy envanterinde. Bence kargo uçağına çevirsinler. Uzak doğuda çok işe yarar, yolcudan daha karlı olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mal herifsiniz yaaa ~ 5 yıl önce
23 ile 50 arası ülkeyi soyanlara bakın da itibarsızlığı görün ÖKÜZLER!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TCBABA ~ 5 yıl önce
Mustafa Kamal'ın hediye aldıklarını da geri verin gezizekalılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hangi hediyeyi ~ 5 yıl önce
Aldığı hediyeler Anıtkabir’de sergileniyor, kalem, hatıra eşyası, incik boncuk, neyi kime iade etsinler onu da söyle süper zeka hadi bekliyoruz?
Türkiye ~ 5 yıl önce
Senin bu ülkede aldığın oksijen haramdır, tabi alabildiğinden de şüpheliyim
Gerizekalı ~ 5 yıl önce
sensin...
Ağzını yıka abdest al ~ 5 yıl önce
Mustafa kemal derken besmele çek önce.
TCBABA yazana ~ 5 yıl önce
Senin yağcılık yaptığın, olmasa aç kalıp, sefil olacaģın, kula kulluk ettiğin ülkesini iyice borca batıran, çoluk çocuğunu zengin eden,ülkesinin itibarını rezil eden, insanlarını kutuplaştıran, teröristleri palazlayan, ülkede ne var ne yoksa hepsini satan da aldıģı hediyeleri geri versin olur mu gerizekalı?
Geri zekalı'ya ~ 5 yıl önce
KUŞA CEVİRDİĞİN ATATÜRK ORMANINI GERİ VEREBİLECEKMİSİN?
Yazsana ~ 5 yıl önce
Ne almis bu ulkenin kurucusu.bizde aydinlanalim
poncik ~ 5 yıl önce
13 uçağın kaç tanesini kullanıyorlar maks. 2-3 tane. israf israf israf. halka asgari ücreti 1600 lira reva görüyorsun ama 500 milyonluk uçak alıyosun ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reise,diyene ~ 5 yıl önce
Devlet başkanımız açılım yaptıysa teröri bitirmek için yaptı fakat devletin iyi niyetini pkk,lılar kötüye kullandı bedelinide ödettik.barzaniylede Ankarada görüştüysek T.C.devletinin çıkarları doğrultusundaki kararları kabul ettirmek içindi.kabul etmedilerse askeri operasyonla gereğini yaptık yapıyoruzda.Allaha kitaba bağlı bir cemaat olarak görünüyordu.feto 40 yıllık bir örgüt Bu hükümet zamanında oluşan bir şey değil devlet gereğini yapıyor zaten şuan.yalakalık konusuna gelince devletimi, milletimi sevmek ülkeme hizmet etmek yalakalıksa ben yalaka olayım kabül.Bütün terör örgütlerine sahip çıkan CHP dir.hendek kazan arkadaşlar deyin.ankaraya yürüyün.ama hep devlete millete karşı olun tamammı. sende teröristlere her evden bir oy vermeye devam et.pkklılarla kolkola girin cenazelerine gidin.yalaka olmak, vatan haini olmaktan iyidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 5 yıl önce
Utanmadan boşa konuşuyorsun,devlet terör örgütü ile görüşür mü,onlara iyi niyet gösterir mi,teröristi resmi törenle karşılayıp,olmayan bayrağını göndere çektirir mi,apo'ya aslında iyi çocuktu,namaz bile kılardı der mi? Sizler gibi sözde Allah'a,kitaba bağlı olan feto 40 yıldır var doğru da ne zaman,hangi iktidar döneminde palazlandı,şımartıldı,ihaleler yağdırıldı,adamları mevkii,makam sahibi oldu,yedikleri her halt ne de olsa bizden diye görmezden gelindi? Deaş'a bir avuç öfkeli genç diye kim sempatiyle baktı? Devlete,millete karşı olanlar sizin gibi biatçı,şakşakçı,çıkarcı,sahibinin sesleridir. Gerçi sen de haklısın zira böyle yalaka olmasan ne çalışacak iş bulursun ne de dişleyecek kemik.
Lan yürü git ~ 5 yıl önce
Pkk lıları jet mahkemede yargılayıp serbest bırakan, vatansever komutanları iddianame bile olmadan hapislerde çürüten, Ergenekon'un savcısı olan vatan hainleri kimlerdi.
Hadi oradan ~ 5 yıl önce
Ülkede soyulmadık köşe bucak kalmadı. Artık ayyuka çıktı talan ettiniz ülkemi talan. Hangi dine mensupsanız çalmak çırpmak kul hakkı cocuk tecavüzleri hepsi serbest sizde. Birde konuşmuş herseye bir cevabıniz var. Örümcek ağı bağlamış beyninizi.yobazlar
Reis derken ~ 5 yıl önce
Temel reis mi??? Mu ha ha ha
Reise, diyene rumuzuna ~ 5 yıl önce
Devletin başkanı dediğin zat sözüm ona terörü bitirmek için güya temsil ettiği T.C'yi kaldırıyor, Andımızı yasaklıyor, Türklüğe hakaret ediyor, şehide kelle diyor, teröristleri iyi insan gibi göstermeye çalışıyor sonra da baktı ki makam gidici bir anda bu millet nasılsa yer diye yerli ve millici oluyor senin gibiler de hala bunları görmek ve anlamak istemiyor. Hangi ülkenin başı ülkesinin asli unsurlarına bu lafları eder? Onun görevi bunları korumak deģil midir? Teröristlere yüz verilir mi? İngiltere, İspanya da yıllarca terörle mücadele ettiler onlar terörü bitirmek için onları övdü mü, ülkesinin temellerine hakaret etti mi, mümkün mü böyle bir şey? Aslında herşeyi biliyorsunuz da işinize gelmiyor para için herşeyi yapabilecek insanlarsınız, ne sorgular ne de sorarsınız,sahiplerinize kayıtsız şartsız bağlı olmayı, kim iktidar ve güçlüyse onun yanında olmayı halt sanırsınız.
7 / 10 Oranı ~ 5 yıl önce
ABD'den yıllarca askeri yardım aldık,hurdaya çıkan muhrip ve savaş uçakları aldık.Almanyadan LEOPARD Tankları hibe edildi,daha birçokları....Hiç bir Cehapelinin itirazını duymadık,memnuniyetleri vardı,hatta bu yardımlar yetersiz YUNANİSTANA ,İSRAİLE daha çok verdiniz diye serzenişleri vardı 70 ve 80 lerde....Şimdiki Cehape çağ atlamış,transforme olmuş,uzay çağını yaşıyorlar...Hristiyan haçlı yardımına evet,müslümandan gelene hayır diyen zihniyete hangi sıfatı yakıştıralım?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatansever ~ 5 yıl önce
Aha bi boş konuşan daha, sen yanlarındamıydın bunlar olurken gerzek....
Hadi canım ~ 5 yıl önce
Bahsettiğin hırıstiyan haçlılara sırtınız dönüp 90 derece egildiniz tam önlerinde.
7/10 oranı'na ~ 5 yıl önce
Sen o zamanlar şeftalide vitamindin nerden biliyorsun chp'nin yardımlara itiraz etmediğini? Bu memleketi beleşe,hibelere, avantalara, rüşvete, tembelliğe, sahtekarlığa menderes, özal, demirel, çiller, mesut alıştırdı akepe de ayni kafada olduģundan ayni şekilde devam ediyorlar. Ayrıca Hristiyanın uşakları, petrol olmasa açlıktan ölecek, gösteriş meraklısı, tembel, cahil Katar, Suud vs müslüman mı? Sen önce sayesinde ithalat ve dış borç rekorları kırılan,paraları betona yatıran, garanti geçişlerle vatandaşı daha da borçlandıran, işsizliģi tırmandıran, adaleti ve eğitimi mahfeden, hayvancılık ve tarımı bitiren, yandaşları zengin eden, memleketin değerlerini ona buna peşkeş çeken, ondan bundan para, turist dilenen ülkeyi gün geçtikçe daha da batıran akepe'ye laf söyle.
İgüzar Cehape ~ 5 yıl önce
..."Dostlar alışverişte görsün,iş yaptı desinler,muhalefet olsun çamurdan olsun,Arap malı tu kaka,biz her şeye karşıyız,bile bile lades,olmayacak ama olsun" mantığının tekerrür halindaki tezahürü..Eyy Cehape daha da olmazsa Babayasa Mahkemesine gidin,belki müstehakınızı alırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000