08 Aralık 2009, Salı 16:50:56

Vestel'den dev adım!

Türkiye'nin elektronik devi Vestel, insansız uçak denemelerini tamamladı...
  • Yaptıkları uçaklar televizyonlarına benzerse vay halimize :)
  • Arkadaşlar israilin elindeki Heronlarla bizim İHA ları karıştırmayın. İHA lar kendi aralarında Mini, Taktik, vs. diye gruplara ayrılır. Vestelin yaptığı Mini sınıfına girer ve silahsız sistemlerdir. Sadece keşif ve gözetleme amacı ile kullanılırlar. İsrailin sahip olduğu Heronlar ise Taktik sınıftır ve istenirse silah takılabilir. Bizim bu sınıf için tasarım ve üretimi TAI yapmaktadır ve inşallah da en kısa zamanda projeyi bitirecektir.
  • vestel israile bir kac tane versin sadaka.biz istersek hersey yapariz aferin vestel helal olsun vallah MASALLAH
  • Aman deyim uçağın operasyon bilgisayarını yazan mühendislere dikkat. Mazallah aselsandakilere olduğu gibi çocukların başına saçma sapan olaylar gelmesin!! Koskoca Vestel'siniz, koruma verin yemesinler o çocukları. Bu arada hepsinin alınlarından öpüyorum, helal olsun hepsine. Aslanlarım benim!!
  • istanbul aynı zamanda bir kültür başkentidir ve doğal güzellikleri olan dünyanın sayılı kentlerindendir.kuvvetle muhtemeldir'ki buraya 800 milyon doların acısını çıkartıcak çok katlı bir gökdelen, istanbulun mimari yapısına uyum sağlamıycaktır.ama işte sayın zorlunun'da dediği gibi bürokratik işlemler'de para karşısında en fazla 27 ay dayanabiliyor.bu ülkede paran varsa eğer böyle gökdelenleri sultan ahmetin ortasına yada ayasofya caminin avlusuna bile dikersin.hatta kapalı çarşıyıda alsın zorlu grubu oraya'da bir rezidans iyi olurdu.Aslında burda iş adamlarının bir kabahati'de yok onlar iş adamı ve yatırımı en karlı şekilde değerlendirmek istiyorlar.ne diyelim alan memnun satan memnun.bizede hayırlı uğurlu olsun demek
  • Tebrik aderim ama bildiğim kadarıyla Zorlu İsrailden knowhow satın alıp bu know how üzerine geliştirme yaptı.Bu bile güzel. Darısı %100 yerli otopilot yazılımına.
  • bu ne çirkin uçak yawww:))bu kadar masraf yapmışlar biraz estetik olsaydı
  • tebrikler,kendi ucagimisi yaptik bundan bir türk olarak gurur duyuyorum.
  • Yazılacak tek söz budur.
  • Bu zor günlerde güzel haber duymamıza yardımcı oldunuz ya,Allah sizden razı olsun sayın Zorlu.Aman ARGE ekibinize,mühendislerinize dikkat edin.Bu gelişmelerden mutlu olmayan ülkeler mutlaka vardır.Tebrikler yolunuz,yolumuz açık olsun...

Önümüzdeki yıl üretime başlanacak insansız casus uçağının savunma sanayiinin gelişmesine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, insansız hava aracına 30-40 milyon dolar civarında yatırım yaptıklarını belirterek, önümüzdeki sene üretimine başlayacaklarını açıkladı. Deneme uçuşlarının başarıyla tamamlandığını belirten Zorlu, "Bu konuda devlet, savunma sanayi ve askeriye çok büyük destek verdi. Alım garantisi verdiler. Yerli bir üretim olması için büyük destek oldular. Dediler 'düşerse yenisini vereceksiniz.' Onu da kabul ettik." dedi.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından düzenlenen 'Girişimcilik Haftası'na katıldı. Zorlu, Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta grubun faaliyetleri hakkında bilgi vererek öğrencilere girişimciliği anlattı. Zorlu, elektronik, enerji ve tekstil alanında büyük yatırımları olduğunu, savunma sanayiinde de iddialı olduklarını söyledi. İnsansız uçak üretim çalışmalarının devam ettiğini, önümüzdeki sene seri üretime geçmeyi planladıklarını aktaran Zorlu, "Uçaklarımız Türk ordusu tarafından beğenildi. Büyük destek verdiler. 3- 4 senedir üzerinde çalışıyorduk. Deneme uçuşlarımızı başarıyla tamamladık. Herhangi bir sorun yok. Gelecek sene Vestel'in insansız uçakları sınır bölgelerini kuruyacak." diye konuştu.

Zorlu, projede 20- 30 mühendis çalıştığını kaydederek "Yapamayacağımız bir şey yok. Yarın bakarsınız yolcu uçağı da yapabiliriz. Yolcu... Füze de yapabiliriz." ifadelerini kullandı. İnsansız uçağın 2011-2012 yıllarında büyük ihracat potansiyeline de sahip olacağını savunan Zorlu, şu bilgileri verdi: "Vestel'in yaptığı daha uzun müddet havada kalabiliyor. 12 saat havada kalıyor. Önümüzdeki yıl bunu 20 saate çıkarmayı planlıyoruz. 4,5 kiloluk bir uçak. Daha fazla yakıt alabiliyor."

Zorlu, Ar-Ge'ye verdikleri önem sayesinde bugün dünyada uydu alıcısı ve TV'de rakipleriyle başa baş gittiklerini dile getirdi.

ZORLU, 20 MİLYAR DOLARLIK MADEN BULDU

Ahmet Nazif Zorlu, enerji, tekstil, elektronik, beyaz eşya ve gayrimenkulden sonra madenciliğe de girdiklerini dile getirdi. Bu çerçevede nikel madenine yönelik 4 yıldır araştırma yaptıklarını belirten Zorlu, Manisa ve Eskişehir'de 20 milyar dolar değerinde nikel madeni bulduklarını kaydetti.

Kazıların 2- 3 yıl daha devam edeceğini aktaran Zorlu, şöyle devam etti: "Manisa Gördes'te rafineriyi kurmaya başlayacağız. Toprak altında kalmış zengin maden yataklarımız var. Zorlu Grubu olarak, ileriye dönük madencilikte de bu ülkeye katkıda bulunacağız."

"800 MİLYON DOLAR ÖDEDİK, AMA İMARINI 27 AYDA ANCAK ALABİLDİK"

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, 800 milyon dolara aldığı Karayolları arazisinin imar planında yaşadığı sıkıntıyı da anlattı. Zincirlikuyu'daki arazinin geçen nisan ayında imar planının iptal edildiğini hatırlatan Zorlu, bu süreçte birçok defa bürokratik engellemelerle karşılaştığını ileri sürdü.

Zorlu şunları dile getirdi: "Devlete 800 milyon dolar para verdik. Fakat imarını almak için 27 ay uğraştık. Şu anda bu projede 1500 kişi çalışıyor. Mart ayından sonra 3 bin kişi çalışacak. Bu projede yaklaşık 4 bin kişi istihdam edilecek. Böyle bir projeyi her sene ertelerseniz sermayedar zarar görür ve yatırımdan vazgeçer. Ülke olarak çok destek oldular. Ama önümüzde çok büyük bir bürokrasi var."

Projenin Avrupa ve Dubai'de ödül aldığını ifade eden Zorlu, "Dünyada bin proje arasından ilk 8'e kaldı. Son elemelerde de 5'e kaldı. Şu anda dünyanın en çok oy alan projesi oldu. Burada 5 tane kompleks olacak. Alışveriş merkezi, iş merkezi, kültür ve kongre merkezi yer alacak. Gençlere elektronik kütüphane yapılacak. 2 bin 300 kişilik konser ve kongre salonu inşa edilecek. 5 yıldızlı otel, boğaz manzaralı rezidanceler olacak. bol yeşil alanı var. Ülkenin gelişmesine büyük fayda sağlayacağına inanıyorum. Bu projenin benzerini Antalya'da da yapacağız." şeklinde konuştu.

"DÜNYA MARKALARINA YAZILIM SATIYORUZ"

Zorlu, LCD ekran TV üretmek için birçok kişiye yalvardığını, ancak kimsenin kulak vermediğini dile getirdi. Şimdi Vestel'in dünya markalarına yazılım sattığını kaydeden Zorlu, şöyle devam etti: "Pixellence ile dünyanın en iyi markalarına yazılım satıyoruz. Ama bunu Ankara maalesef görmüyor. Ama son zamanlarda az da olsa işadamlarının değeri anlaşılmaya başladı. Bugün Vestel 30 milyon cihaz üretim kapasitesine sahip ve dünyayla yarışıyor. 12 milyon TV'yi hiç yatırımsız üretebiliyoruz. 15 milyon beyaz eşyayı çok az yatırımla yapabiliriz. 40 milyon cihazı bu gün sipariş gelsin bir yıl içinde hazırlarız. Bu güce sahibiz."

Zaman

Vestel'den dev adım!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
Yaptıkları uçaklar televizyonlarına benzerse vay halimize :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar israilin elindeki Heronlarla bizim İHA ları karıştırmayın. İHA lar kendi aralarında Mini, Taktik, vs. diye gruplara ayrılır. Vestelin yaptığı Mini sınıfına girer ve silahsız sistemlerdir. Sadece keşif ve gözetleme amacı ile kullanılırlar. İsrailin sahip olduğu Heronlar ise Taktik sınıftır ve istenirse silah takılabilir. Bizim bu sınıf için tasarım ve üretimi TAI yapmaktadır ve inşallah da en kısa zamanda projeyi bitirecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
vestel israile bir kac tane versin sadaka.biz istersek hersey yapariz aferin vestel helal olsun vallah MASALLAH

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aman deyim uçağın operasyon bilgisayarını yazan mühendislere dikkat. Mazallah aselsandakilere olduğu gibi çocukların başına saçma sapan olaylar gelmesin!! Koskoca Vestel'siniz, koruma verin yemesinler o çocukları. Bu arada hepsinin alınlarından öpüyorum, helal olsun hepsine. Aslanlarım benim!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
istanbul aynı zamanda bir kültür başkentidir ve doğal güzellikleri olan dünyanın sayılı kentlerindendir.kuvvetle muhtemeldir'ki buraya 800 milyon doların acısını çıkartıcak çok katlı bir gökdelen, istanbulun mimari yapısına uyum sağlamıycaktır.ama işte sayın zorlunun'da dediği gibi bürokratik işlemler'de para karşısında en fazla 27 ay dayanabiliyor.bu ülkede paran varsa eğer böyle gökdelenleri sultan ahmetin ortasına yada ayasofya caminin avlusuna bile dikersin.hatta kapalı çarşıyıda alsın zorlu grubu oraya'da bir rezidans iyi olurdu.Aslında burda iş adamlarının bir kabahati'de yok onlar iş adamı ve yatırımı en karlı şekilde değerlendirmek istiyorlar.ne diyelim alan memnun satan memnun.bizede hayırlı uğurlu olsun demek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tebrik aderim ama bildiğim kadarıyla Zorlu İsrailden knowhow satın alıp bu know how üzerine geliştirme yaptı.Bu bile güzel. Darısı %100 yerli otopilot yazılımına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu ne çirkin uçak yawww:))bu kadar masraf yapmışlar biraz estetik olsaydı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tebrikler,kendi ucagimisi yaptik bundan bir türk olarak gurur duyuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yazılacak tek söz budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu zor günlerde güzel haber duymamıza yardımcı oldunuz ya,Allah sizden razı olsun sayın Zorlu.Aman ARGE ekibinize,mühendislerinize dikkat edin.Bu gelişmelerden mutlu olmayan ülkeler mutlaka vardır.Tebrikler yolunuz,yolumuz açık olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000