31 Aralık 2010, Cuma 09:57:42

VERGİLER, UÇAK BİLETİNDEN DAHA PAHALI!

Türk Hava Yolları’nın alt markası AnadoluJet’in internet sitesinden bilet almak isteyenler ilginç bir fiyat tablosuyla karşılaşıyor.
  • 110 TL içerisinde 15,86 KDV ve 6 TL meydan vergisi vardır. 88,14 TL net satış fiyatıdır. Bu böyle biline...
  • GÜYA THY ALT MARKASI VE UCUZ VERECEK OLAN FİRMA!! ALAKASI YOK; NE HİZMETİ,NE UÇUŞU,NEDE FİYATLARI DÜZGÜN!! UYAN HALKIM UYAN; BUNLAR HEPSİ SİYASİ, ACABA BUNLARDAN KİMLER RANT SAĞLIYOR? ANADOLUJET AÇILALI KİMLERE İŞ KAPILARI AÇILDI? AYIP YA AYIP? SAW ÇOKMU KÖTÜ BİR HAVALİMANIDA KALİTESİNİ BİR ALT SINIFA DÜŞÜRÜYORLAR? BUKADARMI HİZMETTDE SORUN YARATAN BİR HAVALİMANI DA BUNLARI YAPIYORLAR? THY BİRAN ÖNCE BURAYA TEKRARA GELMELİ!!!
  • Sahtekarlıkdan başka bir şey değil. Uçak biletinin içinden vergiyi düşüyor işte fiyatım bu cok ucuz dıyor. sonra tekrar üzerıne ılave edıyor ve 2 kat fıyatı buluyor. Bu bir pazarlama hilesidir, ticari ahlak anlayısına sıgmaz. Toplam ücret neyse onu dırek belirtmenız lazım. 50 tl reklam yapıp sonra 110 tl talep etmek aldatmaktan başka bir şey değildir!!!
  • Şu karalama kampanyası yapmayı bırakın ya. Adam aktarmalı uçuş yapıyor. Biraz önceki arkadaş da değinmiş muhtemelen 3 ayrı havalimanına vergi kesiliyor.
  • 17 mayıs 2011 için Ankara-Lefkoşa için rezervasyon yaptırdık 40 tl gidiş 29 tl dönüş için böyle bir fiyat buldugumuza sevindik ancak ne yazıkki uçuş ve fiyatları seçtikten sonra rezervasyonu tamamlamak için devam diyince 152 tl fiyat verince şok olduk. Daha önce bir çok aynı hatta anadoljetle uçtugumuzda yazın dahi 112 tl veren firma bu fiyatlandırması karşında şok olduk.Pegasus aynı tarihlerde 113 tl fiyat istiyor ancak anadolujetin uçaş saati esnekliğinden dolayı Anadolujet tercih etmek istedik ancak neden bu fiyatı verdiğini anlamış değiliz.
  • bizim insanımız alışverişlerinde fiş almamaya devam ederse daha çok dolaylı vergi öderiz. neden arabanın benzinin telefon görüşmelerinin vergisi çok çünkü devlet sadece bunlardan vergi toplayabilir hale geldi. arabayı kaçak sokamazsın benzin herkez kredi kartıyla alıyo telefon görüşmeleri internette kayıt dışı olanağı yok devlette bunlardan alıyo alacağını. bireyler alışkanlıklarını düzeltse vergilerde iner. bu biliçsiz halka 4 tl benzin ucuz bile
  • Mantıklı tüketici ,vergilerini mantıklı seviyelerde gösteren havayollarından biletlerini almalıdır. Ç:ok bariz müşterileri aptal yerine koyuyorlar, yanıltıyorlar
  • THY nin ve dolayısıyla Anadolujet in tüketiciyi de yanıltan garip bir uygulaması var . Petrolun varili 150 USD ye çıktığı zaman uygulamaya başladıkları bilet başına 25 TL akaryakıt surcharge ı petrol fiyatları 90 USD ye inmesine rağmen devam ediyor ve bu miktarı vergi diye gösteriyorlar . Tüketiciyi aldatıcı fiyat göstermekten başka bir amacı yok .
  • Ankaradan Antalya şehir merkezine ulaşmak otobüsle çok daha çabuk olur. Bu durumda Uçakla gitmek biraz abartı ve lükse kaçtığı için vergi lüks dilime girmiştir.Ondandır ondandır.
  • koruma dernekleri neden bu ve benzer durumlari yargiya tasimiyor? Neden verginin cogunu odeyenlerin sesi olmasi gereken sendikalar gaflet delalet ve.....Birisi tuketim araclarinin vergi tahsilat enstrumani olarak kullanilmasina dur demeli.

Türk Hava Yolları’nın low-cost markası olarak ucuz fiyat politikası uygulayan AnadoluJet’ten bilet almak için internet sitesine giren yolcular gözlerine inanamadı.

Anadolujet’le Ankara’dan (Sabiha Gökçen aktarmalı) Antalya’ya uçuş yapmak isteyen bir yolcu bilet satış ekranında bilet ücreti olarak 53 TL vergi kısmında ise 56 TL rakamıyla karşılaşıyor. Yani aldığı hizmetin bedeli olarak ödediği ücretten daha fazlasını vergiye ödemek zorunda kalıyor. Ve biletme servis ücreti olarak da 5 TL ödedikten sonra ancak 114 TL karşılığında uçma hakkına sahip olabiliyor.

Konuyla ilgili AirportHaber’e ulaşan bazı yolcular bu durumu “vergi adaletsizliği” olarak değerlendirdi.



©AirportHaber.com

VERGİLER, UÇAK BİLETİNDEN DAHA PAHALI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 13 yıl önce
110 TL içerisinde 15,86 KDV ve 6 TL meydan vergisi vardır. 88,14 TL net satış fiyatıdır. Bu böyle biline...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
GÜYA THY ALT MARKASI VE UCUZ VERECEK OLAN FİRMA!! ALAKASI YOK; NE HİZMETİ,NE UÇUŞU,NEDE FİYATLARI DÜZGÜN!! UYAN HALKIM UYAN; BUNLAR HEPSİ SİYASİ, ACABA BUNLARDAN KİMLER RANT SAĞLIYOR? ANADOLUJET AÇILALI KİMLERE İŞ KAPILARI AÇILDI? AYIP YA AYIP? SAW ÇOKMU KÖTÜ BİR HAVALİMANIDA KALİTESİNİ BİR ALT SINIFA DÜŞÜRÜYORLAR? BUKADARMI HİZMETTDE SORUN YARATAN BİR HAVALİMANI DA BUNLARI YAPIYORLAR? THY BİRAN ÖNCE BURAYA TEKRARA GELMELİ!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sahtekarlıkdan başka bir şey değil. Uçak biletinin içinden vergiyi düşüyor işte fiyatım bu cok ucuz dıyor. sonra tekrar üzerıne ılave edıyor ve 2 kat fıyatı buluyor. Bu bir pazarlama hilesidir, ticari ahlak anlayısına sıgmaz. Toplam ücret neyse onu dırek belirtmenız lazım. 50 tl reklam yapıp sonra 110 tl talep etmek aldatmaktan başka bir şey değildir!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şu karalama kampanyası yapmayı bırakın ya. Adam aktarmalı uçuş yapıyor. Biraz önceki arkadaş da değinmiş muhtemelen 3 ayrı havalimanına vergi kesiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
17 mayıs 2011 için Ankara-Lefkoşa için rezervasyon yaptırdık 40 tl gidiş 29 tl dönüş için böyle bir fiyat buldugumuza sevindik ancak ne yazıkki uçuş ve fiyatları seçtikten sonra rezervasyonu tamamlamak için devam diyince 152 tl fiyat verince şok olduk. Daha önce bir çok aynı hatta anadoljetle uçtugumuzda yazın dahi 112 tl veren firma bu fiyatlandırması karşında şok olduk.Pegasus aynı tarihlerde 113 tl fiyat istiyor ancak anadolujetin uçaş saati esnekliğinden dolayı Anadolujet tercih etmek istedik ancak neden bu fiyatı verdiğini anlamış değiliz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bizim insanımız alışverişlerinde fiş almamaya devam ederse daha çok dolaylı vergi öderiz. neden arabanın benzinin telefon görüşmelerinin vergisi çok çünkü devlet sadece bunlardan vergi toplayabilir hale geldi. arabayı kaçak sokamazsın benzin herkez kredi kartıyla alıyo telefon görüşmeleri internette kayıt dışı olanağı yok devlette bunlardan alıyo alacağını. bireyler alışkanlıklarını düzeltse vergilerde iner. bu biliçsiz halka 4 tl benzin ucuz bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Mantıklı tüketici ,vergilerini mantıklı seviyelerde gösteren havayollarından biletlerini almalıdır. Ç:ok bariz müşterileri aptal yerine koyuyorlar, yanıltıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY nin ve dolayısıyla Anadolujet in tüketiciyi de yanıltan garip bir uygulaması var . Petrolun varili 150 USD ye çıktığı zaman uygulamaya başladıkları bilet başına 25 TL akaryakıt surcharge ı petrol fiyatları 90 USD ye inmesine rağmen devam ediyor ve bu miktarı vergi diye gösteriyorlar . Tüketiciyi aldatıcı fiyat göstermekten başka bir amacı yok .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ankaradan Antalya şehir merkezine ulaşmak otobüsle çok daha çabuk olur. Bu durumda Uçakla gitmek biraz abartı ve lükse kaçtığı için vergi lüks dilime girmiştir.Ondandır ondandır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
koruma dernekleri neden bu ve benzer durumlari yargiya tasimiyor? Neden verginin cogunu odeyenlerin sesi olmasi gereken sendikalar gaflet delalet ve.....Birisi tuketim araclarinin vergi tahsilat enstrumani olarak kullanilmasina dur demeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000