09 Kasım 2009, Pazartesi 07:18:56

Vergi artışı yolcunun belini bükecek

İngiltere’de yolcu vergilerindeki (Air Passenger Duty) artışın yurtdışı seyahatleri azaltması bekleniyor...

İngiltere’de yolcu vergilerindeki (Air Passenger Duty) artışın yurtdışı seyahatleri azaltması bekleniyor. Farklı şirketlerin yaptıkları birkaç ankette ortaya çıkan sonuçlara göre, 2009’da tatil yapan insanların yarıdan fazlası vergiler karşısında 2011’da daha az seyahat etme eğiliminde olacaklarını belirttiler.

Air Passenger Duty olarak da bilinen vergilerin artırılmasının sektöre etkilerini ortaya koyan anket çalışmasına göre, tatilcilerin yarısından fazlası, bu artışın seyahat kararlarını etkileyeceğini söyledi.

2009 yazında seyahat eden ve ankete katılan binden fazla insanın yüzde 52’si vergi artışından dolayı denizaşırı bölgelere olan seyahatlerinde kısıtlamaya gideceğini vurguladı.

Öte yandan bu artıştab dolayı seyahat etmeyeceğini belirtenlerin oranı ise yüzde 13 oldu.

World Travel Market için yapılan ankete göre, tatillerini kısıtlayacak, azaltacak kitle içinde genç nüfusun daha fazla yer aldığı oryaka konurken, oran 16-24 yaş arasında yüzde 60, 25-40 yaş arasında da yüzde 53 oldu.

Diğer yandan World Travel Market’in Meridian Club’ına üye beş yüze yakın profesyonel üzerinde yapılan bir başka çalışmaya göre de kişilerin yüzde 65’i vergi artışından dolayı seyahat sayısında kısıtlama yapacak.

Gelecek Kasım ayından geçerli olacak vergi artışları ile yüksek sezonda yurtdışı bir ülkeye gidecek 4 kişilik bir ailenin ödemek zorunda kalacağı vergi yüzde 20’lere varan oranlarda artacak. Durumu örneklerle somutlaştıran çalışmaya göre, Mısır’a ekonomi sınıfı bir biletle gidecek bu aile 200 pound APD ödeyecekken, yeni düzenlemeden sonra bu rakam 120 pounda çıkacak.

Konu ile ilgili değerlendirme yapan World Travel Market başkanı Fiona Jeffery, "Bu artış, İngiltere’de yurtdışı ağırlıklı çalışan seyahat sektörünü gerçekten etkileyecektir. Birkaç kez değiştirilen APD, son olarak 2007’de 2 katına çıkarılmıştı. Kasım 2010’dan itibaren de katlanarak artmış olacak. Bu da bazı tatilcilerin neden bu kararı almak zorunda olduklarını gösteriyor" dedi.

Vergi artışı yolcunun belini bükecek

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000