25 Aralık 2015, Cuma 08:50:35

Ve vize için anlaşma sağlandı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, vize konusunda AB ile mutabakat sağlandığını belirterek, "İnşallah bu yılın ekim ayında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen bölgesine vizesiz olarak girebilecekler" diye konuştu.
  • Bu yılın Ekim ayı geçmedi mi?
  • Hic inandirici degil diyen zata soyluyorum. Ben 45 senelik. Havaciyim Yazdiklarimin hepsini Canli olarak yasadim . Senin yasin kac? Sen bilirmisin en buyuk Piroblem denizliden giden. 1000 kisi yaratti ondan sonra perderpey vizeler basladi .itilal belki etkili olabilir ama. Daha once vizeler basladi . Sen inanmassan benim umurumdaimis. Sen iskembey kubradan atiyorsun.
  • Canadadan dondukten sonra tahmin ediyorum bir ay sonra vize koydular oda neden vize koydu. Denizliden. 1000 kisi. Kanadaya gitti. Canada bunlari bu gurubu. Yurt disi yapacakti. Bu uyaniklar. Kiliseye papaza siginmislar .kilisenin hatiri icin . Bunlari kabul etti canada. Ve. Hemen vize koydu canada da boyle oldu arkasinda butun. Avrupa ulkeleri vize. Siraylen vize uygulamaya basladi .tum dunya bibirinden ornek teskil ederek bize vizeyi koydu. Eskiden 40. Sene oncesine. Vize filan diye bir olay yoktu ne gelirse biz kendkedimize. Isimizi zora skoyoruz.
  • Serbest Dolasmaya. Vize ne gerek ben 1976 da avrupaya londona. Vizesiz gittik Ordan Amerikaya gittik. Yalniz USA nin vizesini aldim. New yortan canadaya. Torontoya vize siz gittik , o tarihte canadaya. Vize yoktu.
  • Şimdi Avrupa düşünsün...ilk işim Viyana kapılarına dayanmak..
  • Sen surekli gezersin Bunun. Faturasi. Bir kac sene sora cikmassa iyi dir . Sevinin bakalim bende bir tarihte cok seviniyordum. Amma bir cok siyasetci dinledim . Fikrimden vaz gectim ki cok dogru buldum.
  • Avrupaya giden tum kacak gocmelerin Turkiye'ye geri iadesi konusunda gecen yil yapilan ve hayretle takip ettigim bir haber vardi. Sanki tum gocmenler Turkiye uzerinden gitmis gibi bize kaktiracaklar, gecmis olsun...
  • VATANDAS DEMISKI AVRUPA DAKI SURIYELILER TURKIYE YE GELECEK. GULUYORUM YA. SURIYELILER TURKIYE DE BILE DURMAK ISTEMEDIGINDEN OLUM YOLCULUGUNA IKIP AVRUPAYA ULASIYOR. BIR DE GERI MI DONECEKLER
  • inşallah gerçekleşir. zira emin olun ki avrupa ülkeleri türk turistten ihya olacak. sonra ryanair'in türkiye pazarına girmesini beklerim ki sürekli gezebileyim. wizzair ile istanbul üzerinden budapeşte ve oradan transit de olabilir gerçi
  • Suryeli halt etmistir Avrupa vize ciksa dahi turkleri zor alir kaldiki. Suryeli. Suryeli avrupa birligiile alakasi yok kapidan geri doner. Merak etmayin Orasi dingonun ahiri degil.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Schengen bölgesine vizesiz girebilmesi için AB ile mutabakat sağlandığını belirterek, "Vizenin kaldırılması için mutabakat sağlandı ve inşallah bu yılın ekim ayında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen bölgesine vizesiz olarak girebilecekler ve çok önemli bir sorunumuz, çok önemli bir beklentimiz bu şekilde karşılanmış olacak" dedi. Bakan Bozkır, yedincisi Samsun'da düzenlenen "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne Üyelik Süreci" konulu sivil toplumla diyalog toplantısında yaptığı konuşmada, AB tarafından sağlanan kaynaklar ve AB ile Türkiye ilişkileri hakkında bilgi verdi.

AB'nin sağlayacağı kaynaklar

AB tarafından sağlanan kaynaklar hakkında da bilgi veren Bakan Bozkır, bu toplantıları düzenlemekteki amaçlarının "AB sürecinden nasıl yarar sağlayabiliriz" arayışı olduğunu belirtti.

AB sürecinde önemli kaynaklar olduğunu, bu kaynakların kullanılabilmesi için de projeler üretilmesi ve bu projelerin de belli bir standartta, belli bir şablon içinde yapılması gerektiğini anlatan Bozkır, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Samsun aslında AB projeleri bakımından gerçekten önemli katkı almış bir şehrimiz. 2002 ile 2015 yılları arasında Samsun'a bin 213 proje verilmiştir ve bunlar karşılığında da bugüne kadar 160 milyon avro kaynak Samsun ilimize ulaşmış vaziyettedir. Bu önemli bir rakam. Bir diğer proje var ki bu da çok önemli bir demiryolu modernizasyon projesi. Bu AB'nin Türkiye'de verdiği en büyük projedir, 285 milyon avroluk katkı sağlandı, Sivas-Samsun arasındaki demiryolunun modernizasyonuna ve inşallah 2017 yılında bu da tamamlanmış olacak. Kırsal Kalkınma Programı kapsamında desteklenen 740 projeye de yaklaşık 65 milyon avro katkı sağlandı.

Diğer önemli proje Erasmus dediğimiz 300 bin insanımızın yararlandığı bir proje. Bugüne kadar 600 milyon kaynak aktarıldı, 300 bin insanımız yurt dışı imkanına kavuştu, 400 bin insanımız yararlandı. Şimdi önümüzde 800 milyon avroluk 2020 yılına kadar harcayacağımız bir kaynak var buradan da inşallah 500 bin gencimizi, orta yaşlımızı, meslek erbabımızı bundan yararlandırmayı umuyoruz. Bununla ilgili olarak da bu toplantı çerçevesinde başka sunumlarla bu projeden sizlerin nasıl yararlanacağınız konusunda sizinle bilgiler paylaşılacak."

Ve vize için anlaşma sağlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (61)

Sefa ~ 8 yıl önce
Bu yılın Ekim ayı geçmedi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset ~ 8 yıl önce
Hic inandirici degil diyen zata soyluyorum. Ben 45 senelik. Havaciyim Yazdiklarimin hepsini Canli olarak yasadim . Senin yasin kac? Sen bilirmisin en buyuk Piroblem denizliden giden. 1000 kisi yaratti ondan sonra perderpey vizeler basladi .itilal belki etkili olabilir ama. Daha once vizeler basladi . Sen inanmassan benim umurumdaimis. Sen iskembey kubradan atiyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 8 yıl önce
Türkçe öğretmeninin kemikleri sızlıyordur kesin..
Siyaset ~ 8 yıl önce
Canadadan dondukten sonra tahmin ediyorum bir ay sonra vize koydular oda neden vize koydu. Denizliden. 1000 kisi. Kanadaya gitti. Canada bunlari bu gurubu. Yurt disi yapacakti. Bu uyaniklar. Kiliseye papaza siginmislar .kilisenin hatiri icin . Bunlari kabul etti canada. Ve. Hemen vize koydu canada da boyle oldu arkasinda butun. Avrupa ulkeleri vize. Siraylen vize uygulamaya basladi .tum dunya bibirinden ornek teskil ederek bize vizeyi koydu. Eskiden 40. Sene oncesine. Vize filan diye bir olay yoktu ne gelirse biz kendkedimize. Isimizi zora skoyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hiç inandırıcı degil ~ 8 yıl önce
Turk vatandaşlarına vize konusu 1980 ihtilali sonrasında siyasi suçlular ve ülkeden kaçılmaması vs. göz önüne alınıp (dönemin şartları gereği) Avrupa ve dünyanın diğer ülkelerine kolayca gidemesinler diye dönemin hükümeti tarafından tüm ülkelere vize uygulanması için istekte bulunulmuştur, çoğu ülke de bunu kabul etmiştir. Şimdi uğraş dur vize kaldırmak için.
gerçekler ~ 8 yıl önce
Sorun taa 1964 yılına kadar dayanıyor! O tarihte yapılan anlaşmaya göre avrupalılar bizden vize talep edemezler ancak ülkemizi Mesut Yılmaz ve Süleyman Demirel gibileri yönetirse ve vize koyun diye talepte bulunurlarsa iş buraya kadar uzar tabii! Avrupa'da Türklere karşı ilk vize uygulaması 1974'de Almanya tarafından daha fazla Türk işçi gelmemesi için başlatıldı. Daha sonra bu uygulamayı diğer ülkeler takip etti.Amerika ve Kanada'da 1988 yılında vize uygulamasına geçti.Ondan sonra da Japonya ve Rusya hariç bugün bütün güçlü ülkeler bizden vize talep etmektedirler. İşin acı tarafı avrupa vatandaşlarının ülkemize sadece kimlikleriyle, tek kuruş vize parası ödemeden,tek sayfa evrak vermeden,tek sorgu,suale tabii tutulmadan rahatça gelip gidebilmesidir! Bu da şimdiki iktidarın marifetlerindendir!
Siyaset ~ 8 yıl önce
Serbest Dolasmaya. Vize ne gerek ben 1976 da avrupaya londona. Vizesiz gittik Ordan Amerikaya gittik. Yalniz USA nin vizesini aldim. New yortan canadaya. Torontoya vize siz gittik , o tarihte canadaya. Vize yoktu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 8 yıl önce
Şimdi Avrupa düşünsün...ilk işim Viyana kapılarına dayanmak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
L. ~ 8 yıl önce
Avusturya Ab ulkesi degil. almazlar bosuna cabalama. pasport kontrolu cok siki
Siyaset ~ 8 yıl önce
Sen surekli gezersin Bunun. Faturasi. Bir kac sene sora cikmassa iyi dir . Sevinin bakalim bende bir tarihte cok seviniyordum. Amma bir cok siyasetci dinledim . Fikrimden vaz gectim ki cok dogru buldum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
khan ~ 8 yıl önce
Avrupaya giden tum kacak gocmelerin Turkiye'ye geri iadesi konusunda gecen yil yapilan ve hayretle takip ettigim bir haber vardi. Sanki tum gocmenler Turkiye uzerinden gitmis gibi bize kaktiracaklar, gecmis olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ZVZFS ~ 8 yıl önce
VATANDAS DEMISKI AVRUPA DAKI SURIYELILER TURKIYE YE GELECEK. GULUYORUM YA. SURIYELILER TURKIYE DE BILE DURMAK ISTEMEDIGINDEN OLUM YOLCULUGUNA IKIP AVRUPAYA ULASIYOR. BIR DE GERI MI DONECEKLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gezgin ~ 8 yıl önce
inşallah gerçekleşir. zira emin olun ki avrupa ülkeleri türk turistten ihya olacak. sonra ryanair'in türkiye pazarına girmesini beklerim ki sürekli gezebileyim. wizzair ile istanbul üzerinden budapeşte ve oradan transit de olabilir gerçi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset ~ 8 yıl önce
Suryeli halt etmistir Avrupa vize ciksa dahi turkleri zor alir kaldiki. Suryeli. Suryeli avrupa birligiile alakasi yok kapidan geri doner. Merak etmayin Orasi dingonun ahiri degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000