23 Ağustos 2012, Perşembe 08:29:57

VE TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BAŞLADI...

Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası ön ayak yarışları ve Türkiye Şampiyonası Çankırı'da 30'u yabancı 120 sporcunun katılımıyla başladı...

Yeşildumlupınar beldesinin üst kısmında bulunan Cennettepe’den havalanan pilotlar ilk gün uçuşlarını başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Havalanan pilotlar vatandaşların meraklı bakışları arasında gök yüzünde renkli görüntüler oluşturdular.

Çankırı Yamaç Paraşütü ve Havacılık Kulübü Başkanı Tahsin Tekin, yarışmanın ilk gününde uçuşların başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

Çankırı'da 4 yıldır gerçekleştirdikleri yamaç paraşütü etkinliklerinin bir yenisini de bu yıl gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Tekin, ''İleriki yıllarda da bu birikimimizi değerlendirmeyi düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı.

Cennettepe'nin ismini kendilerinin verdiğini söyleyen Tekin, ''Burası, dünyanın yamaç paraşütü alanındaki en güzel uçuş alanlarından biri. Gerek yerli gerekse yabancı pilotlarımız da burayı çok beğendiler. Geçtiğimiz haftalarda ben burada bir deneme uçuşu yaptık ve gerçekten uçuş için çok güzel bir alan'' dedi.

Yarışmanın hem Çankırı'yı hem de Türkiye'yi bu alanda ön plana çıkaracağını dile getiren Tekin, ''Yabancı ülkelerden 30 sporcu geldi. Bunların hepsi de buraya hayran kaldı. Bu hem Çankırı'nın hem de Türkiye'nin tanıtımı açısından çok önemli'' ifadelerini kullandı.

Bugün başlayan yarışlar 26 Ağustos Pazar gününe kadar devam edip, yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

VE TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BAŞLADI...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000