13 Haziran 2010, Pazar 11:07:25

VE TEMELİ ATILDI...

Iğdır Havaalanı'nın temelini atmak üzere Iğdır'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 1996 yılında Refahyol döneminde temelinin atıldığını ancak 2001 yılında ANASOL hükümetince durdurulduğunu söyledi.
  • SIRADA ORGİ VAR. MEYDANLAR GEREKSİZ DİYENLER SADECE BU GÜNÜ DÜŞÜNÜYORLAR.HAVACILIK BİZDE DAHA YENİ. ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE BU MEYDANLAR DOLUP TAŞACAK. YAPMAYA DEVAM.AVRUPADA KÜÇÜÇÜK ÜLKELERDE HER YER MEYDAN. TÜRKİYE GİBİ BÜYÜK BİR ÜLKEDE BU MEYDANLAR AZ BİLE. YAPMAYA DEVAM....
  • 1 orgi havalimani bedeline 10 tane havalimani yapilabiliyor su orgi diyenler koylerinide yazsin yorumlarina yarin orayada havalimani istenir
  • or ginin maliyeti 1 milyar dolar diğer 60 milyon dolar.
  • 1.200.000- nüfuslu OR-Gİ karlı değil, 182.000 nüfuslu ığdır karlı öylemi??? ORGİ tam 6 tane ığdır yapıyor. ne diyelim? ığdırlı milletvekillerini tebrik ederim.......................... (trabzon var diyenlere hatırlatalım, ığdır kars arası ve giresun trabzon arası aynı. ikiside 140 km)
  • EN KISA ZAMANDA İNŞALLAH BİZİM TEMELİDE ATARLAR.
  • Sayin bakanim, o toros daglarindaki 3er seritli tunelleri, karadeniz otoyolunu, ankara-eskisehir otoyolunu, asyayi avrupaya baglayan tup gecidi, ve 2003 yilina kadar havaciligin ve hava ulasiminin neredeyse olmadigi ya da sadece THY ile oldugu bir ulkede simdi her gun acilan bu guzel havalimanlarini, ve yildizi parlayan dunya havayolu THYyi gordukce su elestirileri yapanlari anlayamiyorum.Gelismislik boyle bir seydir arkadaslar, birakin bu kini. Calisani destekleyin.
  • diger atıl hava alanları gibi burayada ancak kargalar inener kalkar yakında...bu girişimleri oy kozu olarak kullananlara yazıklar olsun..bu ülke adam olmaz...şaçma sapan içi boş yatırımlarla halkı kandırın bakalım
  • Iğdır Türkiyenin önemli doğu illerinden bir tanesi sınır olma özelliği, geçiş noktası olması ve değişik sebeplerden dolayı insanlarımızın Iğdıra gittiğini görüyoruz. Doğru bir planla yapılması bu havaalanın insanlar dolayısıyla havayolu şirketleri tarafından uçuş konarak halkın hizmetine sunulması en yerinde ve doğru bir karar olur.. Yazık geçmiş dönem hükümetleri nasılsa devletin parası çok başlatmışlar sonraki gelen hükümet durdurmuş. Madem başlamış olan bir inşatı neden bitirmek yerine yarım bırakmağı tercih edenlere sormak lazım kafanız nerydedi diye.
  • temel gibi boş yatırımlara devam ...vatandaştan alınan vergileri havaya savuşturun bakalım az kaldı 2011 e
  • insallah sırada or-gi var

Törende konuşan Bakan Yıldırım, "Küçük bir havaalanı düşüncesiyle 1996 yılında başlatılan havaalanı, 2001'de durduruldu. Bu kez işi tamamen tamamlamak üzere temelini atıyoruz. Havaalanı için 60 milyon lira bütçe ayrıldı. Yıllık yolcu kapasitisi 500 bin olması tahmin ediliyor. Terminal binası için de 25 Mayısta ihalesini yapık. Biran önce tüm çalışmaları tamamlamak ve havaalanımızı 2011'de hizmete açmayı hedefliyoruz." dedi.

Havaalanı inşaatında gerçekleşen Törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Iğdır Milletvekili Ali Güner, Demiryolları, Limanlar ve Havayolları İnşaat Genel Müdürü Ahmet Arslan, Iğdır Valisi Amir Çiçek, çevre il valileri, kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Yıldırım" Bir zamanlar Iğdır'ın haritada yerini bulmakta zorlanan insanların çocukları artık Iğdır'a okumak için, iş, aş sahibi olmak için geliyor. Iğdır'a 79 yılında yapılmış bölünmüş yol 10 kilometre, 7 yılda yaptığımız 144 kilometre, 79 yılında yapılan bölünmüş yolun 14 katından fazla. Yapmış olduğumuz bölünmüş yolları ile ülkemizi komşu devletlere bağladık. Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demiryolu Projesini tozlu raflardan indirdik, hayata geçirmek için proje çalışmalarınızı başlattık. Iğdır'ı demiryolu ile sadece Anadolu'ya değil, Nahcivan'a ve İran'a bağlamış olacağız dedi.

 

VE TEMELİ ATILDI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
SIRADA ORGİ VAR. MEYDANLAR GEREKSİZ DİYENLER SADECE BU GÜNÜ DÜŞÜNÜYORLAR.HAVACILIK BİZDE DAHA YENİ. ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE BU MEYDANLAR DOLUP TAŞACAK. YAPMAYA DEVAM.AVRUPADA KÜÇÜÇÜK ÜLKELERDE HER YER MEYDAN. TÜRKİYE GİBİ BÜYÜK BİR ÜLKEDE BU MEYDANLAR AZ BİLE. YAPMAYA DEVAM....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1 orgi havalimani bedeline 10 tane havalimani yapilabiliyor su orgi diyenler koylerinide yazsin yorumlarina yarin orayada havalimani istenir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
or ginin maliyeti 1 milyar dolar diğer 60 milyon dolar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1.200.000- nüfuslu OR-Gİ karlı değil, 182.000 nüfuslu ığdır karlı öylemi??? ORGİ tam 6 tane ığdır yapıyor. ne diyelim? ığdırlı milletvekillerini tebrik ederim.......................... (trabzon var diyenlere hatırlatalım, ığdır kars arası ve giresun trabzon arası aynı. ikiside 140 km)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
EN KISA ZAMANDA İNŞALLAH BİZİM TEMELİDE ATARLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayin bakanim, o toros daglarindaki 3er seritli tunelleri, karadeniz otoyolunu, ankara-eskisehir otoyolunu, asyayi avrupaya baglayan tup gecidi, ve 2003 yilina kadar havaciligin ve hava ulasiminin neredeyse olmadigi ya da sadece THY ile oldugu bir ulkede simdi her gun acilan bu guzel havalimanlarini, ve yildizi parlayan dunya havayolu THYyi gordukce su elestirileri yapanlari anlayamiyorum.Gelismislik boyle bir seydir arkadaslar, birakin bu kini. Calisani destekleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
diger atıl hava alanları gibi burayada ancak kargalar inener kalkar yakında...bu girişimleri oy kozu olarak kullananlara yazıklar olsun..bu ülke adam olmaz...şaçma sapan içi boş yatırımlarla halkı kandırın bakalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Iğdır Türkiyenin önemli doğu illerinden bir tanesi sınır olma özelliği, geçiş noktası olması ve değişik sebeplerden dolayı insanlarımızın Iğdıra gittiğini görüyoruz. Doğru bir planla yapılması bu havaalanın insanlar dolayısıyla havayolu şirketleri tarafından uçuş konarak halkın hizmetine sunulması en yerinde ve doğru bir karar olur.. Yazık geçmiş dönem hükümetleri nasılsa devletin parası çok başlatmışlar sonraki gelen hükümet durdurmuş. Madem başlamış olan bir inşatı neden bitirmek yerine yarım bırakmağı tercih edenlere sormak lazım kafanız nerydedi diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
temel gibi boş yatırımlara devam ...vatandaştan alınan vergileri havaya savuşturun bakalım az kaldı 2011 e

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
insallah sırada or-gi var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000