03 Eylül 2014, Çarşamba 14:05:45

VE TEKRAR UÇUŞLARA AÇILIYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yunuseli Havaalanı’nın uçuşlara açılması için düğmeye bastı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hava ulaşımında bugüne kadar İstanbul’un gölgesinde kalan Bursa’nın artık hava ulaşım ağının da güçleneceğini söyledi.
  • Harika bir haber, çok sevindik, eğer bu sefer de dereyi görmeden paça sıvanmamışsa, yalan dolan değilse. Bursa Havaalanı'nı bilmeyen uzaklardan yorum yazmasın, geniş bir arazi orası, genişlemeye de müsait. ATR 72 oraya inebilir, ne 20 kişilik uçağı, kim yazdıysa, anlamıyor zaten bu işten. Hele bir açılsın, kısa zamanda talep patlayınca, diyecekler gece de çalışsın hadi ışık olsun, oldu olacak uzatalım biz bunu 3000 metreye uzar orası, sadece dere ve köy olu üzerine kısa bir köprü lazım. Yapılır, neler yapılıyor. Hadi hayırlısı.
  • Ana pist batıdan doğuya doğru uzamakta ve bir süre sonra önünde otoyol olduğu için bitmekte fakat önünden geçen otoyolun batçık yapılarak pistin yolun üstünden geçerek 700 mt veya daha fazlada uzatılması mümkündür yani mesafe bağlarbaşından gölpark mevkine kadar çok rahat uzayabilir buda büyük uçakların inmesine uygun olabilir bence projelendirilip uygulanması gerekir diye düşünüyorum. bunun avrupadaki ülkelerde örnekleri mevcut incelenmesini tavsiye ederim. saygılarımla
  • Meydan 09 pisti tarafına BUSKI binasına doğru en az 600-700 metre daha uzatılabilir. 3,5 Descent gradient'li bir ILS de kondu mu hem aletli uçuşa hem de bütün büyük uçaklara uygun hale gelir. Gazipaşadan daha kötü durumda değil.
  • Borajet için kısa pist daha küçük uçaklara hizmet verecek. Max 20 pax
  • Orasının adı Yunuseli değil Bursa Havaalanı'dır, hatta tabelası bile durur hala. Ayrıca mania yüzünden kapatılmadı, sırf Yenişehir iş yapsın diye kapatıldı ama yemedi, Yenişehir ancak yurtdışı ya da Adana,Trabzon,Erzurum gibi kara yolu 8-10 saaten fazla sürecek mesafelerde iş yapar. Mania olarak sadece Bağlarbaşı tarafında bir kaç kaçak ev sıkıntı olabilir, onları da belediye çözecektir. Birde eskiden onca özel uçak vardı fabrika sahiplerine ait, hepsi sattı gitti, işadamları için de kullanışlı olacaktır. Borajet'in ATR-72 uçakları için de iniş kalkış sorun olmayacaktır.
  • Borajet'de duysa da Bursa ile Borajet'in birlikteliğinin ikisine de iyi geleceğini anlasa. Borajet için Bursa hub olsa keşke.
  • gerek ucak,gerek helicopter,gereksede gemi ulasimina yaptigi bu katkilardan oturu Sayin baskani bir Bursali olarak tebrik ediyorum. Herseyin temeli iletisimdir, iletisimin temellerinden biride ulasimdir.
  • Güzel bir yer .. Ama mania ? Sırf bu uüzden kapatılmıştı
  • yenişehir havalimanı ne kadar gereksiz ve bursalının başından beri yunuselini kullanmakda hep ısrar etmişti.

15 yıl öncesine kadar faal olarak kullanılan, ancak Yenişehir Havaalanı’nın yapılmasının ardından atıl halde kalan Yunuseli Havaalanı’nın yeniden ulaşıma açılması için Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yıldır ısrarla sürdürülen çalışmalar meyvesini verdi. En son 2011 yılında Yunuseli Havaalanı’nın hava ulaşımına açılması için imzalanan protokol, bölgeye yapılması planlanan sağlık kompleksi sebebiyle askıya alınmıştı. Sağlık kompleksi için başka bir yer bulunmasının ardından Yunuseli Havaalanı’nı yeniden gündemine alan Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın marka değerine önemli katkı sağlayacak sonuca ulaştı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Hava Kuvvetleri ile yapılan görüşmeler sonucunda Yunuseli Havaalanı’nın ‘görerek yaklaşma’ usulüne uygun uçuşlara açılması kararlaştırıldı. Yıllardır atıl halde bekleyen havaalanında hem Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencilerine eğitim verilecek, hem de sivil uçuşlara açık olacak.

"1,5 SAATLİK UÇUŞ İÇİN 6 SAAT YOLCULUK TARİHE KARIŞACAK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile birlikte Bursalılara Yunuseli Havaalanı’nın uçuşlara açılacağı müjdesini verdi. Altepe, günümüzde en önemli ulaşım aracının uçak olduğunu vurguladı. Yunuseli Havaalanı’nın 15-20 yıl öncesine kadar kullanıldığını, ancak Yenişehir Havaalanı’nın açılmasının ardından atıl halde kaldığını dile getiren Başkan Altepe, “Yaklaşık 1,5-2 saatlik uçuş için 6 saat öncesinden İstanbul’a gitmek zorunda kalıyoruz. Bugün 900’e yakın yabancı ortaklı şirketin bulunduğu Bursa’nın daha erişilebilir olması gerekiyor. Yunuseli Havaalanı’nın açılması için Türk Silahlı Kuvvetlerimizle ortak hareket ettik. Aynı zamanda Işıklar Askeri Hava Lisesi’nin Bursa’da olması da büyük bir avantaj oldu. Sonuçta yaptığımız protokolle fiziki eksiklikleri büyükşehir tarafından giderilecek olan havaalanı, ‘görme şartı’ getirilerek uçuşlara açıldı. Aletli uçuşlar yapılamayacak, pilotun hakimiyetinde görme şartı ile uçuşlar yapılacak. Yaklaşık bin 300 metre uzunluğundaki pist birçok uçuş için elverişli. Burada Askeri Hava Lisesi öğrencileri eğitim yaparken, 20 kişiye kadar olan küçük uçaklarla uçuşlar da 1 ay zarfında başlayacak. Bir taraftan uçuşlar devam ederken, 3-4 aya kadar da fiziki eksiklikler giderilecek” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR HEMEN BAŞLIYOR

Yapılan protokole göre, havaalanın fiziki eksiklikleri Büyükşehir Belediyesi tarafından giderilecek. Buna göre, ana pistin bakım ve onarımı ile apron bağlantı yolları yapılacak. Kule inşaatı ve donanımı, kırım kurtarma ekibi, sağlık ekibi, ambulans, itfaiye, yakıt tankeri, çevre güvenlik hatlarının oluşturulması, aydınlatma, alan içindeki bulunan atıl haldeki 11 binanın yıkımı, yolcu bekleme salonu, itfaiye binası, uçak bakım hangarı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Pist ve kule yönetimi Türk Hava Kuvvetleri’nin kontrolünde olacak. İlk etapta gündüz yapılacak uçuşlar, pistin aydınlatılmasının ardından geceleri de ‘görerek yaklaşma’ usulüne göre gerçekleştirilebilecek.

VE TEKRAR UÇUŞLARA AÇILIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Mutlu ~ 10 yıl önce
Harika bir haber, çok sevindik, eğer bu sefer de dereyi görmeden paça sıvanmamışsa, yalan dolan değilse. Bursa Havaalanı'nı bilmeyen uzaklardan yorum yazmasın, geniş bir arazi orası, genişlemeye de müsait. ATR 72 oraya inebilir, ne 20 kişilik uçağı, kim yazdıysa, anlamıyor zaten bu işten. Hele bir açılsın, kısa zamanda talep patlayınca, diyecekler gece de çalışsın hadi ışık olsun, oldu olacak uzatalım biz bunu 3000 metreye uzar orası, sadece dere ve köy olu üzerine kısa bir köprü lazım. Yapılır, neler yapılıyor. Hadi hayırlısı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir tavsiye ~ 10 yıl önce
Ana pist batıdan doğuya doğru uzamakta ve bir süre sonra önünde otoyol olduğu için bitmekte fakat önünden geçen otoyolun batçık yapılarak pistin yolun üstünden geçerek 700 mt veya daha fazlada uzatılması mümkündür yani mesafe bağlarbaşından gölpark mevkine kadar çok rahat uzayabilir buda büyük uçakların inmesine uygun olabilir bence projelendirilip uygulanması gerekir diye düşünüyorum. bunun avrupadaki ülkelerde örnekleri mevcut incelenmesini tavsiye ederim. saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Meydan 09 pisti tarafına BUSKI binasına doğru en az 600-700 metre daha uzatılabilir. 3,5 Descent gradient'li bir ILS de kondu mu hem aletli uçuşa hem de bütün büyük uçaklara uygun hale gelir. Gazipaşadan daha kötü durumda değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Borajet için kısa pist daha küçük uçaklara hizmet verecek. Max 20 pax

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bursalı ~ 10 yıl önce
Orasının adı Yunuseli değil Bursa Havaalanı'dır, hatta tabelası bile durur hala. Ayrıca mania yüzünden kapatılmadı, sırf Yenişehir iş yapsın diye kapatıldı ama yemedi, Yenişehir ancak yurtdışı ya da Adana,Trabzon,Erzurum gibi kara yolu 8-10 saaten fazla sürecek mesafelerde iş yapar. Mania olarak sadece Bağlarbaşı tarafında bir kaç kaçak ev sıkıntı olabilir, onları da belediye çözecektir. Birde eskiden onca özel uçak vardı fabrika sahiplerine ait, hepsi sattı gitti, işadamları için de kullanışlı olacaktır. Borajet'in ATR-72 uçakları için de iniş kalkış sorun olmayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Borajet'de duysa da Bursa ile Borajet'in birlikteliğinin ikisine de iyi geleceğini anlasa. Borajet için Bursa hub olsa keşke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iosmail hakki ~ 10 yıl önce
gerek ucak,gerek helicopter,gereksede gemi ulasimina yaptigi bu katkilardan oturu Sayin baskani bir Bursali olarak tebrik ediyorum. Herseyin temeli iletisimdir, iletisimin temellerinden biride ulasimdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Güzel bir yer .. Ama mania ? Sırf bu uüzden kapatılmıştı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 10 yıl önce
yenişehir havalimanı ne kadar gereksiz ve bursalının başından beri yunuselini kullanmakda hep ısrar etmişti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000