21 Nisan 2013, Pazar 15:37:56

VE TARİH BELLİ OLDU...

3.Antalya Side Airshow 2013 Hava Oyunları'nın tarihi belli oldu...

Antalya Side Airshow 2013 Hava Oyunları'nın tarihi belli oldu. Geçen yıl 100 bin yerli ve yabancı turistin izlediği Side Airsow 2013'ün 25-26 Mayıs tarihleri arası yapılacağı bildirildi. Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, 100 bin kişinin izlediği Side Airshow'a, bu sene kadınlar arası uçak akrobasisi yarışmalarında 7 defa dünya şampiyonluğu elde eden en ünlü kadın spor pilotu Rus asıllı Svetlana Kapanina'nın geleceğini söyledi.

Uçar, ayrıca İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetlerinin kuruluş yıl dönümü törenlerinin açılış uçuşunu gerçekleştiren, yabancı basının uçuşunu, nakış işlemesine benzettiği, gökyüzünde, uçakla "fıçı" ve "döngü" olarak adlandırılan figürleri yapan 43 yaşındaki Kapanina, dünyada sadece 15-20 pilotun ustaca yapabildiği "çan" figürü gibi birçok nefes kesen gösteri ile Side semalarını süsleyeceğini kaydetti.

Başkan Uçar, "Dünya şampiyonluğundaki ilk ödülünü 1996 yılında Antalya'da düzenlenen yarışmalarda elde eden Moskovalı pilotun, bu sebepten dolayı yeniden Türkiye'ye ve Side'ye gelmesinin büyük bir anlamı var. Dünyaca ünlü pilot, Side Airshow 2013 gösterisinden sonra ailesiyle birlikte Sidemizde tatil yapacak. Svetlana Kapanina, spordaki başarıları için Kremlin töreninde sunulan şeref nişanı dahil pek çok ödüle layık görülen çok sayıda ödülün sahibi oldu. Uluslararası Havacılık Federasyonu'nun (FAİ) l00. yıl dönümü dolayısıyla, yüzyılın en iyi pilotu madalyasının da sahibi olan Kapanina, ay'a ayak basmış ilk insan olan Neil Armstrong'la birlikte ödüllendirilmişti." (Haberler)

VE TARİH BELLİ OLDU...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000