03 Temmuz 2012, Salı 08:19:26

VE RUSYA AÇIKLADI: "NEREDE VURULDUĞUNU BİLİYORUZ"

Rusya, 22 Haziran tarihinde Akdeniz’de düşürülen Türk keşif uçağının vurulduğu sıradaki yeriyle ilgili kesin kanıtlara sahip olduğunu öne sürdü...
  • Bahsettigin sorulari sorabilmek icin kendi aklini kullanma yetisini baskalarinin eline vermemis olman gerekir. Gecmisleri cemaat yapilanmasina dayanan insanlarin fikri hur, vicdani hur, irfani hur olmalari beklenemez. Cunku onlar ezbere alismislardir ve onderlerinin agzindan cikan esastir, arastirmaya falan gerek yoktur. Dolayisiyla, senin badem olarak tanimladigin kisilerin sorgulayici bir yaklasimla olaylari analiz etmesini beklemek asiri iyi niyetli bir yaklasim olacaktir. Onlar anca, yillardir ve hatta asirlardir dillere pelesenk olmus ezberleri tekrarlamayi bilir ve onu da sanki akil suzgecinden gecmis ozgun dusunceleriymis gibi degerlendirir, halbuki bilmez o artik sadece bir papagandir...
  • ölen kardeşin olsaydı diyen?!! arkadaşım 30 yıldır iç savaşta ölenler kardeşın değilmi? o ölenler insan değil mi? sadece emperyalizm in gösterdiği hedef doğrultusunda ölenler mi senin için kıymetli?
  • ADAMLAR SINIR IHLALI YAPAN DUSMAN DEVLETIN UCAGINI ÇÖÖÖTT DİYE İNDİRDİ.... 2 GUN SONRA ANKARA AKP STADYUMDA TOPLAMIS BADEMLERİ RTE ESIYOR YINE ORNEK DEVLETIZ, SÖZÜMÜZ DİNLENİYOR MARTAVALI ANLATIYOR. 1 TEK BADEM DİYEMIYOR KI KIBRISTA RUMLARLA YAHUDILER PETROL ÇIKARTIYOR NE YAPTIN? 12 YILDIR IKTIDARDASIN PKK YA NE YAPTIN? IRAKTA ASKERIN KAFAYA GECIRILEN CUVALA NE OLDU? ERMENISTANA YARANACAM DIYE AZERILERI KUSTURDUN NE OLDU? MAVI MARMARADA OLDURULENLER ICIN ISRAIL OZUR DILEYECEKTI DILEDI MI?... SIMDI DE UCAĞIMIZ DUSURULDU? NE YAPTIN CAARTT KABAKAGIT AYSE TEYZE NE YAPTIN? ANLAT BADEMLERE SUPER GUC OLDUGUMUZU, ANLAT AYSE TEYZE ANCA ONLAR INANIR BU YALANLARA. BARI EVET IHLAL ETTIK DIYINDE SEREFIMIZ 2 PARALIK OLMASIN. BU MAĞDUR OLDUM AYAGI SADECE BU ULKEDEKI SAFLAR INANIR.
  • bizim derdimiz teror orgute ve ona destek veren kuzey irak yonetimi ,biz gidip buyuk guçlerin oyununa geliyoruz .hiç biz zaman politikamiz olmadi . bos yere enerjimizi suriyeye karsi harciyoruz. esad orayi 40 senedir yonetiyordi simdiye kadar bir sey de olmamisti dis guçler kristirana kadar . ne kadar geri zekaliyiz. chp lideri iyi soyledi erdogana ne elin iç islerine karisiyorsun . tam akil hocasi
  • Sen kimin tarafindasin o ucaktaki senin kardedin ya da cociugun olsaydi boyle objektif planilirmiydin acaba dogrucu davud efendi
  • sınır ihlali her zaman olur normaldir 90ların sonunda yunan pılot fuzeyle ucagımızı dusurdu balıkesır fıloda dusen pılotun devrelerı ucaklara atladı aprona kuvvet komutanı ve ust rutbelı subaylar zorla ıkna ettıler ama bu haber bıle olmadı..bundan da bır cacık olmayacak ancak sozde güclüyüz cunku konusmayı severiz sadece..o gün o insanlara izin verilseydi kimse bugun buna cesaret edemezdi..gidenler gittigiyle kalacak her zamanki gibi..
  • Eğri oturup doğru konuşalım. Hangi ülke olursa olsun , hava sahasının 5 dk ihlal edildiğini farkına varırsa gerekeni yapar . Çünkü bu ihlal uçağının nasıl donanmış olduğunu bilemez . Bugünün teknolojisi dakikada binlerce fotoğraf çekmeye kadirdir . Ve bu bilgilerin başka ellere geçmesini engellemek için gerekirse uçak sahadan çıkmış bile olsa engelleme yapar . Eğer bu engelleme için o anda havada gerekli uçaklara sahip değilse tartışmalı yöntemleri de deneyebilir sonuçta bu bir risk analizi . Aynı şekilde sınır ihlalini yayalar yapmış olsaydı Türkiye de gerektiği şekilde aynı riskleri göze alabilirdi.
  • Na Şeref Rusya hükümet ihlal etmedi demiyor düşürülüş yeri uluslararası havasahası diyor. Defalarca Suriye helikopterleride ihlal etti ama vurmadık diyor.
  • Ruslar kesin kanıta zaten sahipler çünkü silahsız IFF'i açık uçağımızı kalleşçe düşürdüler de ondan kesin bilgileri var.

Interfax haber ajansına konuşan bir Rus askeri yetkili, Türk jetinin Suriye’nin hava sahasına “tartışmaya yer bırakmayacak şekilde” girdiğini ve Moskova’nın elinde uçağın tam rotasının kayıtları olduğunu söyledi.
AFP'nin aktardığına göre, adı açıklanmayan yetkili, “Türk Hava Kuvvetleri uçağının, Suriye hava savunması tarafından düşürüldüğü ana kadarki tam konumuyla ilgili elimizde veriler var. Bu veriler tartışmaya uçağın Suriye hava sahasını ihlal ettiğini yer bırakmayacak şekilde teyit ediyor” dedi.

Yetkili ellerindeki bu verilerin kaynağını da açıklamazken, “Durumu farklı kanallardan izliyoruz” demekle yetindi.

LAVROV "İSTERLERSE PAYLAŞIRIZ" DEMİŞTİ

Interfax’ın haberine henüz Rus resmi makamlarından bir onay ya da yalanlama gelmedi. Ancak Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçtiğimiz hafta sonu, uçakla ilgili ellerinde objektif verileri bulunduğunu ve bunları paylaşmaya hazır olduklarını söylemişti.

İngiliz basınına konuşan Ortadoğulu diplomatik kaynaklar ise "Eğer Rus uzmanlar düğmeye basmadılarsa bile, basan Suriyeli uzmanların arkasında olmalarına şaşırmayız" diyerek uçağın düşürülmesinde Rusya’nın parmağı olduğu iddialarını ortaya atmıştı.

Wall Street Journal'a konuşan bazı ABD'li yetkililer de uçağın Suriye hava sahasındayken düşürüldüğünü öne sürmüş, Başbakan Tayyip Erdoğan gazeteye tepki göstermişti. (İnternethaber)

VE RUSYA AÇIKLADI: "NEREDE VURULDUĞUNU BİLİYORUZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Prometheus'a ~ 12 yıl önce
Bahsettigin sorulari sorabilmek icin kendi aklini kullanma yetisini baskalarinin eline vermemis olman gerekir. Gecmisleri cemaat yapilanmasina dayanan insanlarin fikri hur, vicdani hur, irfani hur olmalari beklenemez. Cunku onlar ezbere alismislardir ve onderlerinin agzindan cikan esastir, arastirmaya falan gerek yoktur. Dolayisiyla, senin badem olarak tanimladigin kisilerin sorgulayici bir yaklasimla olaylari analiz etmesini beklemek asiri iyi niyetli bir yaklasim olacaktir. Onlar anca, yillardir ve hatta asirlardir dillere pelesenk olmus ezberleri tekrarlamayi bilir ve onu da sanki akil suzgecinden gecmis ozgun dusunceleriymis gibi degerlendirir, halbuki bilmez o artik sadece bir papagandir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
prometheus ~ 12 yıl önce
ölen kardeşin olsaydı diyen?!! arkadaşım 30 yıldır iç savaşta ölenler kardeşın değilmi? o ölenler insan değil mi? sadece emperyalizm in gösterdiği hedef doğrultusunda ölenler mi senin için kıymetli?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PROMETHEUS ~ 12 yıl önce
ADAMLAR SINIR IHLALI YAPAN DUSMAN DEVLETIN UCAGINI ÇÖÖÖTT DİYE İNDİRDİ.... 2 GUN SONRA ANKARA AKP STADYUMDA TOPLAMIS BADEMLERİ RTE ESIYOR YINE ORNEK DEVLETIZ, SÖZÜMÜZ DİNLENİYOR MARTAVALI ANLATIYOR. 1 TEK BADEM DİYEMIYOR KI KIBRISTA RUMLARLA YAHUDILER PETROL ÇIKARTIYOR NE YAPTIN? 12 YILDIR IKTIDARDASIN PKK YA NE YAPTIN? IRAKTA ASKERIN KAFAYA GECIRILEN CUVALA NE OLDU? ERMENISTANA YARANACAM DIYE AZERILERI KUSTURDUN NE OLDU? MAVI MARMARADA OLDURULENLER ICIN ISRAIL OZUR DILEYECEKTI DILEDI MI?... SIMDI DE UCAĞIMIZ DUSURULDU? NE YAPTIN CAARTT KABAKAGIT AYSE TEYZE NE YAPTIN? ANLAT BADEMLERE SUPER GUC OLDUGUMUZU, ANLAT AYSE TEYZE ANCA ONLAR INANIR BU YALANLARA. BARI EVET IHLAL ETTIK DIYINDE SEREFIMIZ 2 PARALIK OLMASIN. BU MAĞDUR OLDUM AYAGI SADECE BU ULKEDEKI SAFLAR INANIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlis politika ~ 12 yıl önce
bizim derdimiz teror orgute ve ona destek veren kuzey irak yonetimi ,biz gidip buyuk guçlerin oyununa geliyoruz .hiç biz zaman politikamiz olmadi . bos yere enerjimizi suriyeye karsi harciyoruz. esad orayi 40 senedir yonetiyordi simdiye kadar bir sey de olmamisti dis guçler kristirana kadar . ne kadar geri zekaliyiz. chp lideri iyi soyledi erdogana ne elin iç islerine karisiyorsun . tam akil hocasi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Egri dogruya cevap ~ 12 yıl önce
Sen kimin tarafindasin o ucaktaki senin kardedin ya da cociugun olsaydi boyle objektif planilirmiydin acaba dogrucu davud efendi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 12 yıl önce
sınır ihlali her zaman olur normaldir 90ların sonunda yunan pılot fuzeyle ucagımızı dusurdu balıkesır fıloda dusen pılotun devrelerı ucaklara atladı aprona kuvvet komutanı ve ust rutbelı subaylar zorla ıkna ettıler ama bu haber bıle olmadı..bundan da bır cacık olmayacak ancak sozde güclüyüz cunku konusmayı severiz sadece..o gün o insanlara izin verilseydi kimse bugun buna cesaret edemezdi..gidenler gittigiyle kalacak her zamanki gibi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğri doğru ~ 12 yıl önce
Eğri oturup doğru konuşalım. Hangi ülke olursa olsun , hava sahasının 5 dk ihlal edildiğini farkına varırsa gerekeni yapar . Çünkü bu ihlal uçağının nasıl donanmış olduğunu bilemez . Bugünün teknolojisi dakikada binlerce fotoğraf çekmeye kadirdir . Ve bu bilgilerin başka ellere geçmesini engellemek için gerekirse uçak sahadan çıkmış bile olsa engelleme yapar . Eğer bu engelleme için o anda havada gerekli uçaklara sahip değilse tartışmalı yöntemleri de deneyebilir sonuçta bu bir risk analizi . Aynı şekilde sınır ihlalini yayalar yapmış olsaydı Türkiye de gerektiği şekilde aynı riskleri göze alabilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rusya ~ 12 yıl önce
Na Şeref Rusya hükümet ihlal etmedi demiyor düşürülüş yeri uluslararası havasahası diyor. Defalarca Suriye helikopterleride ihlal etti ama vurmadık diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözcü ~ 12 yıl önce
Ruslar kesin kanıta zaten sahipler çünkü silahsız IFF'i açık uçağımızı kalleşçe düşürdüler de ondan kesin bilgileri var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000