01 Haziran 2016, Çarşamba 09:10:18

Ve Pegasus sahaya iniyor!

Pegasus Havayolları Türkiye'de faaliyette bulunan şirketler arasında kendi kendine yer hizmeti veren ilk şirket olmaya hazırlanıyor.
  • Dün akşam SAW-ESB uçuşu (PC4802) 2 saatten fazla rötar yapınca yolcular havalimanında alkışlı protesto eylemi yaptı. 2 saat gecikme sonunda aniden kapıyı açıp aynı saniyede SON ÇAĞRI anonsu yapılması bardağı taşıran son damla oldu. İnsan insana bunu yapmaz. Kimse enayi değil. Aynı protesto uçuşta pilot anons yaparken de devam etti. Bugün kitlesel olarak ilgili mercilere şikayetler yapılacak.
  • Erol egemen ... neyin baskısı neyin yoğunluğu ... bi ops. Günde kaç uçak yapiyor da yoruluyor neyin kafasını yaşıyorsunuz. Cekemiyorsunuz laf atiyorsunuz birakinda işimizi yapalım . Ya turkiye ye rekabet getirdik.. asıl kan emicilik tgs de bi içlerine girse gor. . Bizim sayemizde tgs de rahat etti rekabet geldi yer hizmetlerine . Akıllı olun köstek değil destek olun
  • Murat ozturk öncelikle lafim sana 1,5 - 2 sene demissin ya , ozamana bizler diger istasyonlari kurmus , bu mutlulugun resmini kahvemizi yudumlarken sende derin bir ahhh cekersin. Yonetime laf atiyorsun ya. Hiç böyle bir yönetim gördünüz mu ki siz dün apronda kırmıZı gömlekli bir adam vardı yeni öğrendim bu adam rampin kuruluşunda ki birinci adammis ve bagaj yukluyordu. Sen ve senin gibiler ancak böyle yerlerden camur at izi kalsin yaparsınız . Bu ramp kuruldu sizler kedi gibi bekliyorsunuz bu is olmaz diye izleyin ve görün.. filmin devamında çok heyecanlı sahneler var. Ama kalbiniz dayanır mi bilmem
  • helal olsun ama pegasusa bir havaş çalışanı olarak şirketim iöçinse böyle büyük birşirket kötü ve bilinç sizce yönetilip bitirilir elinde yanlişhesap lama yüzünden elinde 3..5.. havayolu kaldı yakında onlarda gider amaa biz kaliteli hizmet veriyor muşuz şimdiise aytde busıcakta işçisineverdiği suyukesti batıyor artık hela olsun yönetime
  • Bu adamlar bu işi yapar kardeşim. Tgs çalışanı olarak geçen gün apronda iki adam gördüm sivil. Pegasusda arkadaşıma sordum bunlar kim diye... Bana birisi yer işletme müdürü, diğeride direktörü dedi. Tanımam etmem. Bizler uçak altında bu tarz yöneticileri bırak görmeyi, isimlerini bilmiyoruz. Helal olsun
  • Pegasus ramp kuruyor kendi hizmetini veriyor. Siz nelerden bahsediyorsunuz. Başka var mi kan böyle bir ise kalkışan.rampyonetici kadrosuna bin atiyorsunuz. Kan süre yer hizmetleri şirketlerinde yönetici mi var da o insanlar ile kiyasliyirsunuz. Sizin beğenmediğimiz bogac bey, murat bey, caner bey, erdinc bey, sizlerim hayal edemeyecegi bir yonetim sergiliyir. Ve in nimzrs gidi 4laflarinina
  • Yorumlara bakınca çekemeyenlerin, işe gelip gitmeyenlerin yüzlerini görüyorum. ÇHS bunca zaman bu şirkete hizmet vermiş, ellerine sağlık diyorum. Ancak işçinin 10 ay çalıştırılıp sonra kapıya konmasını getiren Murat Öztürk'ün burada çözümü başka yollarda aramasına şaşırdım. ÇHS kafası bu olsa gerek. Emek verenlere değil lafım inanın ama yöneticisi işçiyi köle mantığında çalıştırısa Pegasus' ta doğal olarak bu işe bir dur der. Kimse kusura bakmasın. Bu işde 7den 70e çok emek harcandı. Emeklerken koşmaya başlayan bir kadro var ve bizler yine çamur atıyoruz. 1000 çalışanı aşkın istihdam yaratmışlar, ÇHS total handling çalışan sayın kaç?? Murat Öztürk sana bu tabiki anormal gelmeli... Şaşırmadım :)
  • Yöneticiliğin en zor ve pahalı olanı istihdamın yönetilmesidir. Pegasus'un, görece daha kalifiye olan çalışanlar grubundaki yönetiminde problemler yaşadığı göz önüne alınırsa, bu yeni sahada yaşayabileceklerini tahmin etmek zor olmasa gerek. 1.5 - 2 yıl içinde bu işin doğru bir hamla olup olmadığı anlaşılır. Çelebi'den hoşnutsuzluğun alternatifi sadece bu değildir sanırım. Mutlaka self-handling isteniyorsa, makul bir joint venture daha güvenli olurdu kanaatindeyim. Hayırlısı..
  • Şimdi herkes iyi güzel diyo da iş o kadar yoğun ki işçiler ve diğer personel variyada çalışan personelden bahsediyorum yemek yemeye vakit bulamıyor VE sen bu işçiye 1.500 TL maaş veriyorsun yazık yazık sen Hakkı'nı vermezsen işçi ve personel Hakkı'nı alır SENDİKA PEGASUSA HOŞGELDİN SENDE
  • Soyle Demirbilek,Soyle Erdinc efendi,soyle Ilknur Hanim nasil insanlara baski yaptiginizi.Shgm nin talimatlarina aykiri is yaptirdiginizi.Anlatin bir operasyoncunun yanyana gunde kac ucak yaptigini...Pardon siz bir gecede 16 ucak yapan insanlarsiniz ne mumkun sizi sorgulamak:).Bu yonetime sirin gozukmeleriniz birgun basiniza is acacak bari altinizdaki harekatcilar yanmasin.Çok yazik.He simdi merak edersiniz "Kim bu Erol EGEMEN?" Diye yaptiginiz her illegal hareketin carsaf carsaf kopyalari bende asillari da shgm de simdi rahat rahat uyuyabilecekmisiniz gorelim ;) Siz milletin kuyusunu kaza durun birileri altinizdan sandalyenizi cekiyor haberiniz olsun hadi optum sizi:*

Pegasus Havayolları Türkiye'de faaliyette bulunan şirketler arasında kendi kendine yer hizmeti veren ilk şirket olmaya hazırlanıyor.

Bugünden itibaren resmen yer hizmetleri alanında Sabiha Gökçen merkezli olarak kendi uçaklarına hizmet verecek olan Pegasus’un Genel Müdürü Mehmet Nane, süreci basın mensuplarına değerlendirdi.

Sabiha Gökçen Havalimanı apronunda Yer İşletmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Boğaç Uğurluteğin ile birlikte gazetecileri ağırlayan Nane, ekipmanları tanıtarak ’20 milyon Euro’luk bir yatırım yaptık ve test sürecinde yüzde yüz başarı sağladık’ dedi.

‘MART’TAN BERİ DENİYORUZ’

Nane; ‘Biliyorsunuz bugüne kadar yer hizmetini biz üçüncü hizmet sağlayıcıdan alıyorduk. Ama bugünden itibaren 70 uçağımızın bütün yer hizmetini kendimiz sağlayacağız. Bu hizmet misafirlerimizin kontuara geldiğinde bagajlarının alınmasından uçaklara nakliyesine, uçakların de-icing dediğimiz sıvılarla yıkanmasından seyahat bitiminde bagajların verilmesine kadar olarak süreci biz sağlayacağız. Bu geçen sene başladığımız bir yatırımdı ve bu yatırımla 1000 tane arkadaşımıza istihdam sağladık. Ayrıca 20 milyon Euro’luk da yatırım yaptık.

Bu yatırımla son teknoloji ürünleri misafirlerimizle buluşturarak onların bu hizmetten yararlanmasını ve bu sayede seyahat deneyimlerinin daha etkin ve kalıcı anılarla ayrılmalarını hedefledik.

Örneğin; bagaj çıkış süreleri dediğimiz bizim ölçümlediğimiz bir süreç var. İlk bagajın banda gelmesinde zaman açısından yüzde 40’lara varan bir azalma yaşadık. Bagajlardaki hasar, zamanında teslim ve doğru teslim anlamında neredeyse yüzde yüze varan bir başarı sağladık.

Zaten Mart ayından beri uygulamayı test ediyoruz. Bugünden itibaren de resmen başlıyoruz. Bu sayede misafirlerimize olan güvencimizi ve değerimizi göstermiş olduk. Umarız misafirlerimiz buradan aldıkları hizmetten memnun kalarak bize olan bağlılıkları da artar.

BU HİZMETİN RÖTARLARA BİR FAYDASI OLACAK MI?

Biz rötarları çok detaylı olarak analiz ediyoruz. Baktığımızda bizden kaynaklı rötarın oranı yüzde 2-3 arasında. Bunun dışında rötarların yüzde 97’sinin bizden kaynaklanmadığını gördük. Eğer yer hizmetlerinde bu yüzde 2-3 oranında bir pay varsa bunu da azaltırız. Ama bizden kaynaklanmayan rötarlara yapacak bir şeyimiz yok.

Bu tür rötarlar müşteri memnuniyeti açısından bize kaybettiriyor. Bu sadece bizim için değil Sabiha Gökçen’i kullanan her şirket için sıkıntılı bir durum. Bununla ilgili biz de ilgili resmi kurumlarla çok yakın çalışma içindeyiz. Onlar da buradaki aksaklıkları görüp gidermek üzere biz firmalarla çok etkin şekilde çalışıyor.

PERSONEL İSTİHDAMI NASIL SAĞLANDI?

Yer hizmetlerini biz vermiyorduk ancak hizmeti veren arkadaşları kontrol eden ekiplerimiz vardı. Bu arkadaşlarımızı hali hazırda pozisyonlarını devam ettirdikleri için operasyonu etkin bir şekilde yönetme becerisine sahibiz. Sadece çalışan arkadaşlarımızı yeni istihdam aldık. Bunu yaparken de biz kendi yöneticilerimize güvendik. Tecrübemiz olduğu için bu işe soyunduk.

Mehmet Nane ayrıca şu konularda da açıklamalarda bulundu:

-Bizim hedefimiz sektör büyümesinin 2 katı oranında büyümek olacak.

-Rusya yolcularımız Türkiye ortalamasında ne kadar azalma varsa bizde de o oranında azalma söz konusu. Sefer azaltma ya da durdurma yoluna gitmedik ancak doluluk oranında ciddi bir azalma var.

- Başka bir şirkete yer hizmeti verme gibi bir planımız şu an için yok.

-3. Havalimanının ilk etabı 26 Şubat 2018’de açılacak. Bu açılış sadece 2 pistli olacak, bu 2 pist de Atatürk Havalimanı’nın ikamesi olacak. Bu yüzden ancak yeni pistler açıldığında bizim bir planımız olabilir. Bizim için yeni bir uçuş noktası, büyümemize ivme katacak bir nokta olabilir. Şu an için alınmış bir karar yok, değerlendirme aşamasında.

PEGASUS'UN YER HİZMETLERİ İÇİN BÜNYESİNE DAHİL ETTİĞİ EKİPMAN VE ARAÇLAR

24 adet TAM Durabus VivAir² 104WL , Alman Schoff ve Goldhofer firmalarından 13 adet Push Back, Amerikan JBT’den 5 adet De-icing, Fransız Fayat Group Charlette’ten 38 adet Baggage Truck “Akülü Bagaj Traktörü”, Avusturyalı Hitzinger’den 18 adet Ground Power Unit, Fransız Guinaut’tan da 2’şer adet Air Starter ve Air Condition.

Fatih Akdeniz / AirportHaber

Ve Pegasus sahaya iniyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

Alkışlı eylem ~ 8 yıl önce
Dün akşam SAW-ESB uçuşu (PC4802) 2 saatten fazla rötar yapınca yolcular havalimanında alkışlı protesto eylemi yaptı. 2 saat gecikme sonunda aniden kapıyı açıp aynı saniyede SON ÇAĞRI anonsu yapılması bardağı taşıran son damla oldu. İnsan insana bunu yapmaz. Kimse enayi değil. Aynı protesto uçuşta pilot anons yaparken de devam etti. Bugün kitlesel olarak ilgili mercilere şikayetler yapılacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu cevap daha ~ 8 yıl önce
Erol egemen ... neyin baskısı neyin yoğunluğu ... bi ops. Günde kaç uçak yapiyor da yoruluyor neyin kafasını yaşıyorsunuz. Cekemiyorsunuz laf atiyorsunuz birakinda işimizi yapalım . Ya turkiye ye rekabet getirdik.. asıl kan emicilik tgs de bi içlerine girse gor. . Bizim sayemizde tgs de rahat etti rekabet geldi yer hizmetlerine . Akıllı olun köstek değil destek olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çekemeyenler... ~ 8 yıl önce
Murat ozturk öncelikle lafim sana 1,5 - 2 sene demissin ya , ozamana bizler diger istasyonlari kurmus , bu mutlulugun resmini kahvemizi yudumlarken sende derin bir ahhh cekersin. Yonetime laf atiyorsun ya. Hiç böyle bir yönetim gördünüz mu ki siz dün apronda kırmıZı gömlekli bir adam vardı yeni öğrendim bu adam rampin kuruluşunda ki birinci adammis ve bagaj yukluyordu. Sen ve senin gibiler ancak böyle yerlerden camur at izi kalsin yaparsınız . Bu ramp kuruldu sizler kedi gibi bekliyorsunuz bu is olmaz diye izleyin ve görün.. filmin devamında çok heyecanlı sahneler var. Ama kalbiniz dayanır mi bilmem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havass ~ 8 yıl önce
helal olsun ama pegasusa bir havaş çalışanı olarak şirketim iöçinse böyle büyük birşirket kötü ve bilinç sizce yönetilip bitirilir elinde yanlişhesap lama yüzünden elinde 3..5.. havayolu kaldı yakında onlarda gider amaa biz kaliteli hizmet veriyor muşuz şimdiise aytde busıcakta işçisineverdiği suyukesti batıyor artık hela olsun yönetime

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lay Lay Lom ~ 8 yıl önce
Bu adamlar bu işi yapar kardeşim. Tgs çalışanı olarak geçen gün apronda iki adam gördüm sivil. Pegasusda arkadaşıma sordum bunlar kim diye... Bana birisi yer işletme müdürü, diğeride direktörü dedi. Tanımam etmem. Bizler uçak altında bu tarz yöneticileri bırak görmeyi, isimlerini bilmiyoruz. Helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PEGASUS ulannn ~ 8 yıl önce
Pegasus ramp kuruyor kendi hizmetini veriyor. Siz nelerden bahsediyorsunuz. Başka var mi kan böyle bir ise kalkışan.rampyonetici kadrosuna bin atiyorsunuz. Kan süre yer hizmetleri şirketlerinde yönetici mi var da o insanlar ile kiyasliyirsunuz. Sizin beğenmediğimiz bogac bey, murat bey, caner bey, erdinc bey, sizlerim hayal edemeyecegi bir yonetim sergiliyir. Ve in nimzrs gidi 4laflarinina

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaya ~ 8 yıl önce
Yorumlara bakınca çekemeyenlerin, işe gelip gitmeyenlerin yüzlerini görüyorum. ÇHS bunca zaman bu şirkete hizmet vermiş, ellerine sağlık diyorum. Ancak işçinin 10 ay çalıştırılıp sonra kapıya konmasını getiren Murat Öztürk'ün burada çözümü başka yollarda aramasına şaşırdım. ÇHS kafası bu olsa gerek. Emek verenlere değil lafım inanın ama yöneticisi işçiyi köle mantığında çalıştırısa Pegasus' ta doğal olarak bu işe bir dur der. Kimse kusura bakmasın. Bu işde 7den 70e çok emek harcandı. Emeklerken koşmaya başlayan bir kadro var ve bizler yine çamur atıyoruz. 1000 çalışanı aşkın istihdam yaratmışlar, ÇHS total handling çalışan sayın kaç?? Murat Öztürk sana bu tabiki anormal gelmeli... Şaşırmadım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat Ö. Öztürk ~ 8 yıl önce
Yöneticiliğin en zor ve pahalı olanı istihdamın yönetilmesidir. Pegasus'un, görece daha kalifiye olan çalışanlar grubundaki yönetiminde problemler yaşadığı göz önüne alınırsa, bu yeni sahada yaşayabileceklerini tahmin etmek zor olmasa gerek. 1.5 - 2 yıl içinde bu işin doğru bir hamla olup olmadığı anlaşılır. Çelebi'den hoşnutsuzluğun alternatifi sadece bu değildir sanırım. Mutlaka self-handling isteniyorsa, makul bir joint venture daha güvenli olurdu kanaatindeyim. Hayırlısı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sahaya indi de top çevirmek önemli ☺️ ~ 8 yıl önce
Şimdi herkes iyi güzel diyo da iş o kadar yoğun ki işçiler ve diğer personel variyada çalışan personelden bahsediyorum yemek yemeye vakit bulamıyor VE sen bu işçiye 1.500 TL maaş veriyorsun yazık yazık sen Hakkı'nı vermezsen işçi ve personel Hakkı'nı alır SENDİKA PEGASUSA HOŞGELDİN SENDE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erol EGEMEN ~ 8 yıl önce
Soyle Demirbilek,Soyle Erdinc efendi,soyle Ilknur Hanim nasil insanlara baski yaptiginizi.Shgm nin talimatlarina aykiri is yaptirdiginizi.Anlatin bir operasyoncunun yanyana gunde kac ucak yaptigini...Pardon siz bir gecede 16 ucak yapan insanlarsiniz ne mumkun sizi sorgulamak:).Bu yonetime sirin gozukmeleriniz birgun basiniza is acacak bari altinizdaki harekatcilar yanmasin.Çok yazik.He simdi merak edersiniz "Kim bu Erol EGEMEN?" Diye yaptiginiz her illegal hareketin carsaf carsaf kopyalari bende asillari da shgm de simdi rahat rahat uyuyabilecekmisiniz gorelim ;) Siz milletin kuyusunu kaza durun birileri altinizdan sandalyenizi cekiyor haberiniz olsun hadi optum sizi:*

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000