04 Ağustos 2012, Cumartesi 16:35:36

VE ONUR AIR SATILDI

Bir süredir satış görüşmeleri süren Türkiye'nin en büyük özel havayolu şirketlerinden Onur Air'in Azeri asıllı bir İngiliz'e satıldığı iddia edildi.
  • inşaallah hayırlısı olur.ama bazı şeylerin değişebilmesi için üst yönetimin tamamının gitmesi gerekiyor.yoksa herkes aynı şekilde devam eder müdürler kepçeyle götürürler bizlerede 20 euro bile artı vermezler.dışarıda ne mezunlar var bu işlere talip olan demeye devam ederler.
  • Bu kadar uçak bu kadar para mı eder? 2 yıllık ciro bu rakamı zaten karşılar ne gerek var satışa? Sorularını soran arkadaşların bilanço ve gelir tablosu konusunda bilgilendirmek isterim. Birinci sorunun cevabı olarak bir şirketin değeri sadece uçakları (ve diğer varlıkları) ile değerlendirmek tartının sadece tek tarafına odaklanmak anlamına gelir, bu şirketin bir de borçları var unutmayın. Artı net aktif değer ile şirket değerlenmez. Ebitda dicem güneşten kopan parçalara gitmemiz gerek. İkinci soru ile ilgi, cirodan giderler düşecek biliyorsunuz değil mi?
  • onurair satıldı ama genel müdür yine şahabettin bey oldu.... herkeze hayırlı olsun...
  • arabistan'da kabin ne yapmış da onurun itibarını düşürmüş acaba bir açıklar mısınız? Kabin orada o şartlar altında elinden gelenin en iyisini yapıyor ve emin olun saudia'nın kendi ekiplerinden daha gayretli çalışıyor..Buradan atıp tutması size kolay geliyor olabilir ama size tavsiyem klavyenize bi streç film geçirmenizdir..zira salyalarınız klavyenizi bozabilir.
  • ben pek iyi gözle bakmıorum ama yinede hayırlı olsun...
  • bu kaçıncı satış, kaçıncı kacıncı kez anlaşmaya varma. kemal sunalın satılık köy filmini geçti, bir şirket 34 civarı uçak bir genel müdürlük binası yanında teknik hangarı, muhtelif illerde bir kaç ofis, 3.000 civarında maraba bunların 500 tanesi yaşlı olup beleş verilecek, alan yeni agalara hayırlı olsun
  • satmasinda ne yapsin adam.. arabistanda teknik cabin isbirligiyle bitirdiler arabistandaki koca onur airin itibarini tulay hanimla ahmet beyi kutlamak lazim tebrikler sak sak sak ayakta alkisliyorum sizi
  • ingilizcen olmadigi icin airlines fleet ten dogru bakamamissindir tekrar dene .
  • sıra thyde oda satılacak bakalım o gün ne konuşulacak?
  • şartları ne oluyor bu durumda ve hala tek hava sahasına niye "hayır"

Uzun süredir 'satıldı satılacak' söylentileri dolaşan Onur Havayolları, Azeri asıllı bir İngiliz yatırımcıya satıldı. Airporthaber'e gelen bilgilere göre, oldukça gizli yürütülen görüşmeler sonucu taraflar el sıkıştı.

Onur Havayolları'nın 258 milyon dolara İngiliz yatırımcıya satıldığı iddia edildi.

Onur Air'e hisse satışı ve ortaklık konusunda danışmanlık yapan Finansinvest'in Yönetim Kurulu Üyesi Saruhan Doğan, geçtiğimiz günlerde Reuters'e verdiği röportajda, sürece ilgi gösteren potansiyel alıcılarla aktif şekilde görüştüklerini söylemiş, "Alıcılarla aktif şekilde konuşuyoruz. Süreç oldukça ilerlemiş durumda. Son noktalara geldik" demişti.

Daha önce kamuoyuna yansıyan haberlerde Onur Air'in satışına ilişkin Lübnan asıllı bir İngiliz yatırımcı ve Katarlı bir grupla satış görüşmelerinin sürdüğü iddia edilmişti.

Filosunda toplam 34 adet uçak bulunan ve 8.015 adet koltuk kapasitesine sahip olan Onur Air, 1992 yılında kurulurken, 2003 yılından bu yana uluslararası uçuşların yanı sıra tarifeli iç hat uçuşları gerçekleştiriyor.

İnternet sitesinde yer alan bilgiye göre Onur Air, dış hatlarda 20 ülkede 80 noktaya, iç hatlarda ise 12 noktaya sefer düzenliyor.

Öte yandan Onur Havayolları kaynakları satışın henüz gerçekleşmediğini önümüzdeki cuma gününe kadar netleşeceğini ifade etti. Satış görüşmelerinin Finansinvest tarafından yürütüldüğünü belirten Onur Air kaynakları, gerekli açıklamanın önümüzdeki hafta sonu yapılacağını kaydetti.

Airporthaber.com ÖZEL

VE ONUR AIR SATILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

teknik ~ 12 yıl önce
inşaallah hayırlısı olur.ama bazı şeylerin değişebilmesi için üst yönetimin tamamının gitmesi gerekiyor.yoksa herkes aynı şekilde devam eder müdürler kepçeyle götürürler bizlerede 20 euro bile artı vermezler.dışarıda ne mezunlar var bu işlere talip olan demeye devam ederler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 12 yıl önce
Bu kadar uçak bu kadar para mı eder? 2 yıllık ciro bu rakamı zaten karşılar ne gerek var satışa? Sorularını soran arkadaşların bilanço ve gelir tablosu konusunda bilgilendirmek isterim. Birinci sorunun cevabı olarak bir şirketin değeri sadece uçakları (ve diğer varlıkları) ile değerlendirmek tartının sadece tek tarafına odaklanmak anlamına gelir, bu şirketin bir de borçları var unutmayın. Artı net aktif değer ile şirket değerlenmez. Ebitda dicem güneşten kopan parçalara gitmemiz gerek. İkinci soru ile ilgi, cirodan giderler düşecek biliyorsunuz değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
the wolf ~ 12 yıl önce
onurair satıldı ama genel müdür yine şahabettin bey oldu.... herkeze hayırlı olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
onur cabin ~ 12 yıl önce
arabistan'da kabin ne yapmış da onurun itibarını düşürmüş acaba bir açıklar mısınız? Kabin orada o şartlar altında elinden gelenin en iyisini yapıyor ve emin olun saudia'nın kendi ekiplerinden daha gayretli çalışıyor..Buradan atıp tutması size kolay geliyor olabilir ama size tavsiyem klavyenize bi streç film geçirmenizdir..zira salyalarınız klavyenizi bozabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
the rock ~ 12 yıl önce
ben pek iyi gözle bakmıorum ama yinede hayırlı olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maraba ~ 12 yıl önce
bu kaçıncı satış, kaçıncı kacıncı kez anlaşmaya varma. kemal sunalın satılık köy filmini geçti, bir şirket 34 civarı uçak bir genel müdürlük binası yanında teknik hangarı, muhtelif illerde bir kaç ofis, 3.000 civarında maraba bunların 500 tanesi yaşlı olup beleş verilecek, alan yeni agalara hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
para var huzur yok ~ 12 yıl önce
satmasinda ne yapsin adam.. arabistanda teknik cabin isbirligiyle bitirdiler arabistandaki koca onur airin itibarini tulay hanimla ahmet beyi kutlamak lazim tebrikler sak sak sak ayakta alkisliyorum sizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy 11 ucak demeyene ~ 12 yıl önce
ingilizcen olmadigi icin airlines fleet ten dogru bakamamissindir tekrar dene .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 12 yıl önce
sıra thyde oda satılacak bakalım o gün ne konuşulacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2920 sayılı kanunun ~ 12 yıl önce
şartları ne oluyor bu durumda ve hala tek hava sahasına niye "hayır"

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000