03 Mayıs 2013, Cuma 16:20:08

VE İHALENİN GALİBİ BELLİ OLDU

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı ihalesini Limak OGG kazandı...
  • TAV' a ne oldu? Neden çekildi, çok merak ediyorum. Yardımcı olur musunuz???
  • çok iyi bu yorum''tav çalışanlarına,borsada hissesi olanlara geçmiş olsun.ülkemiz türk ülkesi aşık eder herkesi.yıllar önce 3milyar usd için İMF den gebe kalan zihniyet şimdi başarıları kıskançlıkla izliyor.anadolu insanı ve müteşebbisi bütün lobileri kulisleri yıkar birgün unutmayın .bugün ülkemizin kıskandıracak bir yönetimi,CESUR YÜREK MÜTEŞEBBİSLERİ ve istikrarlı çizgisi var.tebrikler ülkemize ve LİMAK OGG ye''
  • saw dakı en basarılı birim termınal operasyondur kım ne derse desın umarım başındaki mudur A.G nın kıymetını bılırler ve 3. havalimanında kendisinin bilgi ve tecrübelerinden yararlanırlar.
  • İhale sonuçlandı, Vatana millete hayırlı olsun . LİMAK OGG firmasına Başarılar; İCF ortağı ic holdinge bağlı 2 yönetici ile ilgili yorumları dikkat çekiciydi .Tav-limak-cengiz-kolin-mng-makyol bu 5 firmayla ilgili dikkat çekici yöneticilerle ilgili hep olumlu yorumlar vardı bir yönetici olarak düşüncem iyi akşamlar herkese
  • Dudullu ve Sultanbeyli diye ücra bir yer vardı. Dudullu ismi Çekmeköy oldu, Sultanbeyli ismi Kurtköy oldu. Şu an Arnavutköy ilçesi diye bir ilçe oluştu, boğazdaki Arnavutköy ismi ile benzer, ama orada büyükçe bir anadolu şehri var. Oraya metro v.s. de yapılınca değeri kesin artar. Zamanında zenginler sahil taraflarında çiftlilkler almışlar, güzel çiftlik villa ları var, iç kısımlardan da muhafazakar kesim almış. İstanbul'a yakın olan Kemerburgaz ve Göktürk zaten maslak kadar değerli, havalimanı yolu buradan geçiyor. Devletin planı önce İstanbul dışında şehirler kurup merkezi alanları değersizleştirip çöküntü haline getirmek, sonra da buraları tekrar renove etmek. Avrupa'da da bu böyle olmuş zaten. Şu an kimse kadıköy'de veya beşiktaşta evini ucuza verip dönüştürmek istemiyor. Başbakan yüksekliğe sınır getirdi iş karlı olmaktan çıkıyor gibi. Zaten İstanbul'da belirli semtler hep belli anadolu yerlerinden gelmiş kişilerin oturduğu yerler. Bu bağı iyice koparmak için insanları dağıtıyor
  • Bence ihalenin asıl galibi DHMİ işletmesi ve ihaleyi büyük bir başarıyla hazırlayan ve yöneten Funda OCAK ve ekibi, ülkemize ve havacılık sektörüne çok büyükbir hizmette bulundular tebrik edilmesi asıl gereken onlar tebrik ederim. FUNDA OCAK VE TÜM DHMİ EKİBİNİ
  • Sabiha Gökçen de işletmecilik başarısız diyen arkadaşlara bir yolcu olarak samimi dileklerimle soruyorum.nedir başarısızlık?? sizin gördüğünüz ama bizim göremediğimiz başarısızlık nedir anlatır mısınız? anlatın ki bizde yolcu olarak şikayetçi olalım..Atatürk havalimanı kadar bakımsız ve pis olmadığı için mi başarısız,terminal içinde karmaşa yaşanmadığı için mi başarısız,sürekli gecikme yaşanmadığı için mi başarısız,her taraf ticari alan yapılmayıp yolcuya nefes alacak yer bıraktıkları için mi başarısız,aktarma yaparken uçağı kaçırmamak için huseyin bolt olmak zorunda kalınmadığı için mi başarısız..Sabiha Gökçen Havalimanına başarısız diyen arkadaşlar bunların cevaplarını ve neyi başarısız bulduğunu anlatırsa seviniriz.
  • Nihat Özdemir'e bakınca Tanju Çolak'ı görüyorum!22.152+4 mil. avro kdv, işletme safhasına geçtikten sonra taksitle ödenenecek olmasına rağmen,inşaat sırasında gerekli 7 mil. avro temininin zahmeti düşünüldüğünde,İST 2'ye yapılması planlanan 3500 m.lik 2. pistin akıbeti ne olacak?Bence uzun bir kış uykusu bekliyor!
  • tav çalışanlarına,borsada hissesi olanlara geçmiş olsun.ülkemiz türk ülkesi aşık eder herkesi.yıllar önce 3milyar usd için İMF den gebe kalan zihniyet şimdi başarıları kıskançlıkla izliyor.anadolu insanı ve müteşebbisi bütün lobileri kulisleri yıkar birgün unutmayın .bugün ülkemizin kıskandıracak bir yönetimi,CESUR YÜREK MÜTEŞEBBİSLERİ ve istikrarlı çizgisi var.tebrikler ülkemize ve LİMAK OGG ye
  • Kimse LİMAK'a 5 ortakla girdi diye çamur atmasın.TAV'da girseydi,tutan mı oldu ?TAV zamanında AHL'yi 3 ortaklı almıştı.(TEPE-AKFEN-VİENA) Umarım yöneticilerini iyi seçerler ! Hayırlı olsun.

Türkiye tarihinin en büyük ihalesini Limak OGG kazandı. İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı ihalesinde TAV'ın çekilmesinin ardından Limak'ın verdiği son teklif galibi de belirledi.

Limak OGG (Makyol ve Limak, Mapa, Kalyon, Cengiz İnşaat ve Kolin  İnşaat ortaklığı) verdiği 22 milyar 152 milyon Euro+KDV'lik teklifiyle 3. havalimanı ihalesini kazandı. 77. turun sonunda TAV'ın ihaleden çekilmesi sonrasında IC Fraport ile yarışan Limak OGG son olarak 22 milyar 152 milyon Euro+KDV teklifini verdi.

Limak'ın bu teklifinden sonra ihaleden çekilen IC Fraport, galibi de belirlemiş oldu. Sabah 09:30'da başlayan dev ihale, yaklaşık 7 saat sürdü.

22 milyar 102 milyon Euro+KDV ile ihalenin sona ermesinden sonra ilginç bir ayrıntı da ortaya çıktı. Yeni havalimanının saatlik kira bedeli 100 bin Euro, günlük kira bedeli 2.4 milyon Euro ve aylık kira bedeli 72 milyon Euro'ya geldi.

BUNDAN SONRA NE OLACAK, SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Limak OGG'nin galibiyetiyle sona eren dev ihale için gözler artık DHMİ'de olacak. Limak OGG'nin kazandığı ihaleyi onaylayacak olan DHMİ, daha sonra ihalenin nihai onay için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a  sunacak. Bakan Yıldırım'ın yapılan kontroller sonrasında ihaleyi onaylaması halinde bu kez de yeni şirketin kurulma süreci başlayacak.

Havalimanını işletecek olan firmanın nihai onayın ardından yeni bir şirket kurması ve söz konusu şirketin çalışmalara başlaması beklenecek. 

Yeni havalimanı için ilk kazmanın 2014 yılı başlarında vurulması öngörülüyor.

İhalenin sona ermesinden sonra salona gelerek galip şirketi tebrik eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 'Üçüncü havalimanı ihalesi Türkiye'nin de canlı yayında izlediği şekilde az önce tamamlandı. Ben Türkiye'nin geleceğine güvenen geleceğine yatırım yapan bütün ihaleye katılan konsorsiyumları firmaları yürekten kutluyorum. Belki de Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi kamu özel sektör ortaklığı projesi bu ihaleyle gerçekleşmiş oldu.

Dünyanın en büyük havaalanları arasında yerini alacak ve Türkiye'nin 2023 havacılık vizyonunun en önemli eserlerinden birisi olacak. Bu ihalede uzun ve zahmetli bir hazırlık yapan katılımı suretiyle katkı sağlayan bütün gruplara teşekkür ediyorum. Bu bir yarıştır. Yarısın sonunda herkesin kazanma sansı yok, birisi kazanacaktı. Adil, şeffaf rekabetçi bir yarış oldu. Sonunda kazanan firma belli oldu. Kazanan firma Limak, Kolin, Cengiz, Mapa, Kalyon ortak girişimi oldu. Diğer firmaların çekilmesiyle son kalan girişim ipi göğüsleyen firma oldu. Fiyat da 22 milyar 152 milyon EURO-KDV olarak  ortaya çıktı. Bu rakam yaklaşık 75 milyar TL'yi ifade ediyor. Allah güç kuvvet versin yapanlara' dedi.

Konuşmasının ardından firma yetkililerini tebrik eden Yıldırım, toplu fotoğraf çekimine de katıldı.

NİHAT ÖZDEMİR'DEN ZAFER AÇIKLAMASI

Bakan Binali Yıldırım'dan sonra açıklamalarda bulunan Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 'Bugün son zamanlarda Türkiye'nin gündemini çok meşgul eden dünyanın en büyük projelerinden birini sonlandırmış bulunmaktayız. İşin başından bu yana çok sıkı çalışma neticesinde ihalenin şartlarını yerine getirerek şeffaf açık ve hiçbir kötü düşünceye meydan vermeden ihalemiz sonuçlanmıştır. Hepimiz gördük ki Türkiye'nin en büyük projesine 4 önemli grup katıldı. Bu 4 grup 97 tur sonunda 5 ortakla hazırlandığımız Cengiz Mapa Kanyon ve Kolin Grubu rekor kira bedeli ile ihaleyi kazanmış bulunmaktadır. İstanbul büyüyor, Türkiye büyüyor. İki havalimanı olmasına rağmen kapasite son noktaya gelmiştir. Bu yeni havalimanını bitirerek İnşallah hizmete açacağız. Büyük ve zor proje ama biz büyük projeleri başarıyla yapan grubuz. 22 milyar 152 milyon EURO +KDV kira bedeli vererek 25 yıl için ihaleyi kazandık. Toplam 10 milyar 247 milyon da yatırım yapacağız. Bu etap etap olacak. Etaplar bittikçe yolcu hizmetine açılacak. Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun' dedi.

Özemir, 'Kira ödeme planı 25 yıla bölünerek eşit olarak ödenecek. Her taksite KDV ilave edilecek. Finansman modeli ihale şartnamesinde var. Yüzde 20 öz sermaye yatırmamız lazım' şeklinde konuştu.

Havalimanının adını 'Türkiye Cumhuriyeti verecektir' diyen Özdemir; 'Biz verilen ismi taşımakla mükellefiz. İhaledeki ilk rakamı ihale taktiği gereği verdik. Açık artırmada ihaleyi sonlandırarak başarıya ulaştık. Kesin projenin hazırlanması, kamulaştırma izinler ve finansman için süreye ihtiyacımız var. Tahmin ediyorum bir yıl içinde kazmayı vurmayı hedefliyoruz. Kanuni olarak bütün yasal izinleri alarak kazmayı vuracağız. ÇED ve Orman İzni için ne gerekiyorsa onu alacağız. Havalimanı çevreye saygılı en az zarar verecek havalimanı olacaktır' şeklinde konuştu.


©AirportHaber

VE İHALENİN GALİBİ BELLİ OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (89)

HE ~ 11 yıl önce
TAV' a ne oldu? Neden çekildi, çok merak ediyorum. Yardımcı olur musunuz???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beğendim ~ 11 yıl önce
çok iyi bu yorum''tav çalışanlarına,borsada hissesi olanlara geçmiş olsun.ülkemiz türk ülkesi aşık eder herkesi.yıllar önce 3milyar usd için İMF den gebe kalan zihniyet şimdi başarıları kıskançlıkla izliyor.anadolu insanı ve müteşebbisi bütün lobileri kulisleri yıkar birgün unutmayın .bugün ülkemizin kıskandıracak bir yönetimi,CESUR YÜREK MÜTEŞEBBİSLERİ ve istikrarlı çizgisi var.tebrikler ülkemize ve LİMAK OGG ye''

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saw ~ 11 yıl önce
saw dakı en basarılı birim termınal operasyondur kım ne derse desın umarım başındaki mudur A.G nın kıymetını bılırler ve 3. havalimanında kendisinin bilgi ve tecrübelerinden yararlanırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ ~ 11 yıl önce
İhale sonuçlandı, Vatana millete hayırlı olsun . LİMAK OGG firmasına Başarılar; İCF ortağı ic holdinge bağlı 2 yönetici ile ilgili yorumları dikkat çekiciydi .Tav-limak-cengiz-kolin-mng-makyol bu 5 firmayla ilgili dikkat çekici yöneticilerle ilgili hep olumlu yorumlar vardı bir yönetici olarak düşüncem iyi akşamlar herkese

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başka açıdan ~ 11 yıl önce
Dudullu ve Sultanbeyli diye ücra bir yer vardı. Dudullu ismi Çekmeköy oldu, Sultanbeyli ismi Kurtköy oldu. Şu an Arnavutköy ilçesi diye bir ilçe oluştu, boğazdaki Arnavutköy ismi ile benzer, ama orada büyükçe bir anadolu şehri var. Oraya metro v.s. de yapılınca değeri kesin artar. Zamanında zenginler sahil taraflarında çiftlilkler almışlar, güzel çiftlik villa ları var, iç kısımlardan da muhafazakar kesim almış. İstanbul'a yakın olan Kemerburgaz ve Göktürk zaten maslak kadar değerli, havalimanı yolu buradan geçiyor. Devletin planı önce İstanbul dışında şehirler kurup merkezi alanları değersizleştirip çöküntü haline getirmek, sonra da buraları tekrar renove etmek. Avrupa'da da bu böyle olmuş zaten. Şu an kimse kadıköy'de veya beşiktaşta evini ucuza verip dönüştürmek istemiyor. Başbakan yüksekliğe sınır getirdi iş karlı olmaktan çıkıyor gibi. Zaten İstanbul'da belirli semtler hep belli anadolu yerlerinden gelmiş kişilerin oturduğu yerler. Bu bağı iyice koparmak için insanları dağıtıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PİLOT ~ 11 yıl önce
Bence ihalenin asıl galibi DHMİ işletmesi ve ihaleyi büyük bir başarıyla hazırlayan ve yöneten Funda OCAK ve ekibi, ülkemize ve havacılık sektörüne çok büyükbir hizmette bulundular tebrik edilmesi asıl gereken onlar tebrik ederim. FUNDA OCAK VE TÜM DHMİ EKİBİNİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW ~ 11 yıl önce
Sabiha Gökçen de işletmecilik başarısız diyen arkadaşlara bir yolcu olarak samimi dileklerimle soruyorum.nedir başarısızlık?? sizin gördüğünüz ama bizim göremediğimiz başarısızlık nedir anlatır mısınız? anlatın ki bizde yolcu olarak şikayetçi olalım..Atatürk havalimanı kadar bakımsız ve pis olmadığı için mi başarısız,terminal içinde karmaşa yaşanmadığı için mi başarısız,sürekli gecikme yaşanmadığı için mi başarısız,her taraf ticari alan yapılmayıp yolcuya nefes alacak yer bıraktıkları için mi başarısız,aktarma yaparken uçağı kaçırmamak için huseyin bolt olmak zorunda kalınmadığı için mi başarısız..Sabiha Gökçen Havalimanına başarısız diyen arkadaşlar bunların cevaplarını ve neyi başarısız bulduğunu anlatırsa seviniriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 11 yıl önce
Nihat Özdemir'e bakınca Tanju Çolak'ı görüyorum!22.152+4 mil. avro kdv, işletme safhasına geçtikten sonra taksitle ödenenecek olmasına rağmen,inşaat sırasında gerekli 7 mil. avro temininin zahmeti düşünüldüğünde,İST 2'ye yapılması planlanan 3500 m.lik 2. pistin akıbeti ne olacak?Bence uzun bir kış uykusu bekliyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saw ~ 11 yıl önce
tav çalışanlarına,borsada hissesi olanlara geçmiş olsun.ülkemiz türk ülkesi aşık eder herkesi.yıllar önce 3milyar usd için İMF den gebe kalan zihniyet şimdi başarıları kıskançlıkla izliyor.anadolu insanı ve müteşebbisi bütün lobileri kulisleri yıkar birgün unutmayın .bugün ülkemizin kıskandıracak bir yönetimi,CESUR YÜREK MÜTEŞEBBİSLERİ ve istikrarlı çizgisi var.tebrikler ülkemize ve LİMAK OGG ye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAV çalışanı ~ 11 yıl önce
Kimse LİMAK'a 5 ortakla girdi diye çamur atmasın.TAV'da girseydi,tutan mı oldu ?TAV zamanında AHL'yi 3 ortaklı almıştı.(TEPE-AKFEN-VİENA) Umarım yöneticilerini iyi seçerler ! Hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000