28 Ağustos 2014, Perşembe 15:35:58

VE BANKALAR BELLİ OLDU!

3. havalimanına hangi bankaların kredi kullandıracağı belli oldu. Yerli ve yabancı çok sayıda bankanın kredi vermek için kapıda beklediği ileri sürülen projeyi 3 Türk bankası fonlayacak.
  • Krediyi banka verdi de sanki hic kimsenin cebinden para cikmayacak gibi laflar dolaniyor bitsin cay 10lira olur artik
  • Arkadaşlar bu proje gereksiz yada pahalı olduğunu ve yanlış olduğunu düşünüyorsanız. kendinize önce şunu sorun neden başlangıç rakkamı 7 milyar Euro olan bir projeye Türkfirmaları en alt 4 milyar en yüksek 12 milyar dolar verdikleri açılış fiyatına neden fraport(Almanlar) 20 milyar Euro gibi yüksek bir fiyatla açılış yapsın. sizce Almanlar bu kadar mantıksız hareket eder mi ? Avrupalılar hiç bir zaman menfaat elde edemeyeceği işe girmez.Sizin yada bizim bilmediğimiz bir şeyler biliyorlar demekki.Bu bir havalimanı değil kompleks olacak sizin yada bizim yakınlarımız çalışacak.çok büyük bir yatırım umarım hakkıyla bitirirler.Bu proje bittiğinde bir çok kişi çalışacak.
  • Devlet bankası hepsi.Gecenay yabanci basinda haber vardı yabanci bankalar bu projeye kredi vermedigi icin baslama tarihi uzadi diye.Adamlar yolsuz usulsuz projeye kredi vermiyorlar normal olarak.Devlet bankası vatandastan alınan paralar yandaslar cukkalar.
  • Denizbank benim 10bin lira kredimi onaylamamıştı..
  • Al gulum ve gulum olmus :-)))
  • Olduda banamı belli oldu. Cocugumu nasil okula gonderecem. Yapilacak pisti 10cm az yapin parasini bana verin oglum okusun.
  • Sunu bir anliyayim. Bu firmalar devlet bankalarindan kredi alip bu parayi devlete verecekler, her yil bir milyar euro. Bunu da eski ulastirma bakaninin deyimi ile, ..." bir delik verdik, yirmi milyar euro alacagiz"... olacak. Yokdan para yaratilmaz, enerji gibi.
  • Butun haberi "Yerli ve yabancı çok sayıda bankanın kredi vermek için kapıda beklediği ileri sürülen projeyi 3 Türk bankası fonlayacak." kısmı açıklıyor. Sıraya girmeyi bırakın, nasıl kaçacaklarını şaşırdı bankalar.
  • yerli banka ne demek, yabanci fonlar yerli bankalara satacak riski yerli banak ustlenecek demek. direk insaat ortakliginda yuksek risk oldugu icin calismiyorlar. rusvet, siyasi risk surekli tartisma olacagi belli olan projede ben araciya satarim parami onlar dusun demektir bu. ziraat bankasi koyluye ciftciye kredi vermek yerine havuzculara para sagliyor. siyasi ruzgar degisir bir gunde gume giderler hic belli olmaz.
  • Kim kimin neresine ne koyacakti?

Borsatek’te yer alan habere göre, yerli ve yabancı çok sayıda bankanın kredi vermek için kapıda beklediği ileri sürülen projeyi 3 Türk bankası fonlayacak.

Habere göre 5’li konsorsiyum ile bankaların görüşmelerinde neredeyse sona yaklaşıldı. Yabancı bankaların çeşitli nedenlerle konsorsiyuma girmediğini söyleyen bir kaynağa göre, 4.5 milyar euroya yakın kredi Ziraat Bankası, Halkbank ve Denizbank’ın oluşturduğu ikisi kamu biri özel üç Türk bankası tarafından kullandırılacak, bazı kaynaklar ise şimdiye kadar Türkiye’deki bir proje için kullandırılacak en büyük kredinın 700 milyon euroya yakın kısmının Eximbank tarafından, yapılacak bazı düzenlemeler ile kullandırılabileceğini, bunun için ekonomi yönetimi ile tarafların ve konsorsiyumu yöneten bankaların görüştüğünü söylüyor.

İstanbul’un kuzeyine yapılacak 3. havalimanının ihalesini 22 milyar 152 milyon euroluk rekor teklifle Limak İnşaat-Kolin İnşaat-Cengiz İnşaat-Mapa İnşaat- Kalyon İnşaat Ortak Girişim Grubu kazanmıştı. KDV’si ile birlikte 36 milyar euroyu bulan ve mayıs ayının başında düzenlenen ihale ile 3. havalimanının 25 yıllık kullanım hakkını alan 5’li konsorsiyum üyeleri o dönem yaptıkları açıklamalarda, finansman sorunun olmadığını, yerli yabancı bir çok bankanın kapılarını çaldığını belirtmişti.

Konsorsiyuma yabancı bankaların katılmaması kredi anlaşmasının yapılması ve duyurulmasını da geciktirdi. Yabancı bankaların artan jeopolitik riskleri ileri sürerek konsorsiyuma katılmadıkları ileri sürülüyor.

VE BANKALAR BELLİ OLDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

kredi ~ 10 yıl önce
Krediyi banka verdi de sanki hic kimsenin cebinden para cikmayacak gibi laflar dolaniyor bitsin cay 10lira olur artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bmx ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar bu proje gereksiz yada pahalı olduğunu ve yanlış olduğunu düşünüyorsanız. kendinize önce şunu sorun neden başlangıç rakkamı 7 milyar Euro olan bir projeye Türkfirmaları en alt 4 milyar en yüksek 12 milyar dolar verdikleri açılış fiyatına neden fraport(Almanlar) 20 milyar Euro gibi yüksek bir fiyatla açılış yapsın. sizce Almanlar bu kadar mantıksız hareket eder mi ? Avrupalılar hiç bir zaman menfaat elde edemeyeceği işe girmez.Sizin yada bizim bilmediğimiz bir şeyler biliyorlar demekki.Bu bir havalimanı değil kompleks olacak sizin yada bizim yakınlarımız çalışacak.çok büyük bir yatırım umarım hakkıyla bitirirler.Bu proje bittiğinde bir çok kişi çalışacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalan dolan ~ 10 yıl önce
Devlet bankası hepsi.Gecenay yabanci basinda haber vardı yabanci bankalar bu projeye kredi vermedigi icin baslama tarihi uzadi diye.Adamlar yolsuz usulsuz projeye kredi vermiyorlar normal olarak.Devlet bankası vatandastan alınan paralar yandaslar cukkalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Denizbank benim 10bin lira kredimi onaylamamıştı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
htt ~ 10 yıl önce
Al gulum ve gulum olmus :-)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Olduda banamı belli oldu. Cocugumu nasil okula gonderecem. Yapilacak pisti 10cm az yapin parasini bana verin oglum okusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dert ~ 10 yıl önce
ayni dert bizdede var, ozel okul kanimi emiyor.. devlete gondersek ayri sorun, onlarin derdi ayri kulvarda.. gucumuzun yettigi yere kadar ozele devam.. birde olmayan parayi odemek icin kdv veriyoruz..gecmis olsun..
delik ~ 10 yıl önce
Sunu bir anliyayim. Bu firmalar devlet bankalarindan kredi alip bu parayi devlete verecekler, her yil bir milyar euro. Bunu da eski ulastirma bakaninin deyimi ile, ..." bir delik verdik, yirmi milyar euro alacagiz"... olacak. Yokdan para yaratilmaz, enerji gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Expat Turk ~ 10 yıl önce
Butun haberi "Yerli ve yabancı çok sayıda bankanın kredi vermek için kapıda beklediği ileri sürülen projeyi 3 Türk bankası fonlayacak." kısmı açıklıyor. Sıraya girmeyi bırakın, nasıl kaçacaklarını şaşırdı bankalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmet ~ 10 yıl önce
yerli banka ne demek, yabanci fonlar yerli bankalara satacak riski yerli banak ustlenecek demek. direk insaat ortakliginda yuksek risk oldugu icin calismiyorlar. rusvet, siyasi risk surekli tartisma olacagi belli olan projede ben araciya satarim parami onlar dusun demektir bu. ziraat bankasi koyluye ciftciye kredi vermek yerine havuzculara para sagliyor. siyasi ruzgar degisir bir gunde gume giderler hic belli olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 10 yıl önce
riski hazine ustlendi..zarar ederse hepimiz cebimizden verecegiz.. adam muhasebe hilesi ile zarar gosterince,gene bizim vergilerden uzerini tamamliyoruz..
:)) ~ 10 yıl önce
Kim kimin neresine ne koyacakti?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 10 yıl önce
kacinilmazsa tadini almaya bak..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000