04 Ağustos 2010, Çarşamba 10:42:08

VAY HALİMİZE...

Airport TV Haber Müdürü Murat Herdem, Türk Sivil Havacılığı'nda sürekli gündeme gelen büyümeyi köşesine taşıdı. Herdem, büyümeyi farklı bir açıdan ele alarak bazı eleştirilerde bulundu. İşte Herdem'in o yazısı...
  • çok haklı çok doğru söylüyor bölgesel havacılık çok önemli ve en büyükte eksiklik Türkiyeden Avro RJ leri gönderdiler ama bu uçak aslında lufthansa dahil dünyanın önde gelen havayollarında kullanılıyor ve gereken yine borajet gibi diğer firmalarında bölgesel uçaklar almaları lazım,çapraz uçuşlar lazım bir yolcu bir yerden bilet aldığında türkiyede aktarmasız istediği her yere gidebilmeli vealttaki yolcu sayısının az olması bilet fiyatlarının her daim sürekli olarak ucuz bulunmaması konuşulacak çok şey var aslında türkiyede sivil havacılık çok ağır ilerliyor
  • Arkadaşımız çok haklı, bir ülkedeki havacılığın gelişmişlik düzeyi o ülkedeki genel havacılık faliyetlerinin gelişmişliyi ile ölçülür. Bir ülkede Genel Havacılık gelişmemişse o ülkenin havacılığının bir bacağı eksiktir demektir.
  • sayın herdem iyi noktaya değinmiş. haksızlık ettiğini düşünen misafire bir iki rakkam da ben vereyim. genel havacılık ta mevcut ucak sayımız 200 dğil ama nufus olarak ta milli gelir olarak ta"rakibimiz yunanistan" sadece adalarda kayıtlı 3000 pervaneli uçak var. bu ülkede bir pervaneli uçağınız olsun bakın başınıza neler geliyor...konunun ekonomi ile aakası yok, yönetimlerin zihinleri ile alakalı...55-60 milyar dolarlık bi sektörde genel havacılığın olmamasını açıklayabilecek yetkili yokmu memlekette?
  • Murat bey ellerinize sağlık, güzel bir analiz yapmışsınız. Çok haklısınız. Ancak Sefa beyinde içinde bulunduğu Akademinin Raporunu okuyunca sanki dünyadaki son kominist devletin "Polit Bürosu" tarafından hazırlanmış çok devletci bir rapor olduğu anlaşılıyor. Oysaki bu akademinin en azından bir "evlek" önüne veya arkasın, yarım bıyık bükümü sağına veya soluna bakıp dünyada ve ülkemizde olup bitenleri daha iyi görmesi gerekmezmi.
  • Murat bey çok haklı, çokda güzel bir analiz yapmış. Ancak, hala anlamamakda direnenler var. Ülkemizin havacılık potansiyeline baktığınız zaman, çatladı, patladı, çağ atladı, uluslararası standartların çok üzerinde büyüdü gibi abartılı ifadeler çok anlamsız kalmaktadır. Ama unutulmamalıdırki kendisine "Akademi" adı takan bir gurup bu gelişmeden bile rahatsız. Nerdeyse Havacılığımız neden hızlı gelişiyor diye yas tutacaklar
  • sn Herdem büyüme karşılaştırmaları yapılırken geçmiş ile güncel durum karşılaştırılır diye biliyorum. Ayrıca avrupanın en iyilerinden lufthansa'yla da american airlines karşılastırılsa ne olur! Atlanda havalinanı ise havacılık konusunda bizden 20 yıl önde giden bir ülkenin havaalanı, kaldı ki avrupa da bizden 10 yıl önde giden bir havacılığa sahip... 2000 li yıllarda geldi serbestleşme bu ülkeye...ayrıca daha son 2 yıl içerisinde open sky lar ve ikili anlaşmalar imzalanmaya başladı...bunlar yeni yeni oluşmaya başladılar ki yeni hatlar ve yeni talepler doğdukça havayolları kendilerini geliştirmeye başladılar...
  • SN HERDEM ÇITAYI OLMASI GEREKEN YERDE TUTMUŞTUR .DOĞRU BİR GÖZLEM BENCE
  • Sayın Herdem karşılaştırma yaparken biraz daha insaflı davransa daha iyi olurmuş. Öncelikle Atlanta havalimanını kullanan insanların gelir seviyesi ile bizimkini karşılaştırmak lazım. Karşılaştırma yaptığı Atlantanın bulunduğu GEorgia eyaletinin yıllık milli geliride bizim ülkemizin milli gelirinin 2.3 katı kadardır. Lufthansa konusuda bence benzer bir konudur. Kanımca teşbihde hata vardır.

Türk sivil havacılığı büyüyor, Türk sivil havacılığı kanatlandı uçuyor teranelerini bir türlü bırakamadık. Yaa siz, ‘büyüdük patlama yaptık’ diyorsunuz da hiç şöyle bir etrafınıza bakıyor musunuz? O patlama yaptık dediğiniz halimizle uçak sayımız bir Lufthansa’nın yarısı kadar bile değil!

Hepi topu üçü faal dört tane bölgesel uçağımız var, eğer bürokratik engelleri aşabilirse yakında bir tane de deniz uçağımız olacak…Eğitim organizasyonları derseniz bir ikisi hariç yerle yeksan!

Türkiye’deki havaalanlarını, hani sürekli rakamlarıyla övündüğümüz İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya havalimanları da dahil hepsini kullanan yolcu sayısının, henüz ABD’deki tek bir Atlanta Havaalanı kadar yolcuyu ağırlamadığını biliyor musunuz?

Airport TV Haber Müdürü Murat Herdem'in kaleme aldığı yazının tamamı için TIKLAYIN

VAY HALİMİZE...

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
çok haklı çok doğru söylüyor bölgesel havacılık çok önemli ve en büyükte eksiklik Türkiyeden Avro RJ leri gönderdiler ama bu uçak aslında lufthansa dahil dünyanın önde gelen havayollarında kullanılıyor ve gereken yine borajet gibi diğer firmalarında bölgesel uçaklar almaları lazım,çapraz uçuşlar lazım bir yolcu bir yerden bilet aldığında türkiyede aktarmasız istediği her yere gidebilmeli vealttaki yolcu sayısının az olması bilet fiyatlarının her daim sürekli olarak ucuz bulunmaması konuşulacak çok şey var aslında türkiyede sivil havacılık çok ağır ilerliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşımız çok haklı, bir ülkedeki havacılığın gelişmişlik düzeyi o ülkedeki genel havacılık faliyetlerinin gelişmişliyi ile ölçülür. Bir ülkede Genel Havacılık gelişmemişse o ülkenin havacılığının bir bacağı eksiktir demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın herdem iyi noktaya değinmiş. haksızlık ettiğini düşünen misafire bir iki rakkam da ben vereyim. genel havacılık ta mevcut ucak sayımız 200 dğil ama nufus olarak ta milli gelir olarak ta"rakibimiz yunanistan" sadece adalarda kayıtlı 3000 pervaneli uçak var. bu ülkede bir pervaneli uçağınız olsun bakın başınıza neler geliyor...konunun ekonomi ile aakası yok, yönetimlerin zihinleri ile alakalı...55-60 milyar dolarlık bi sektörde genel havacılığın olmamasını açıklayabilecek yetkili yokmu memlekette?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Murat bey ellerinize sağlık, güzel bir analiz yapmışsınız. Çok haklısınız. Ancak Sefa beyinde içinde bulunduğu Akademinin Raporunu okuyunca sanki dünyadaki son kominist devletin "Polit Bürosu" tarafından hazırlanmış çok devletci bir rapor olduğu anlaşılıyor. Oysaki bu akademinin en azından bir "evlek" önüne veya arkasın, yarım bıyık bükümü sağına veya soluna bakıp dünyada ve ülkemizde olup bitenleri daha iyi görmesi gerekmezmi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Murat bey çok haklı, çokda güzel bir analiz yapmış. Ancak, hala anlamamakda direnenler var. Ülkemizin havacılık potansiyeline baktığınız zaman, çatladı, patladı, çağ atladı, uluslararası standartların çok üzerinde büyüdü gibi abartılı ifadeler çok anlamsız kalmaktadır. Ama unutulmamalıdırki kendisine "Akademi" adı takan bir gurup bu gelişmeden bile rahatsız. Nerdeyse Havacılığımız neden hızlı gelişiyor diye yas tutacaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sn Herdem büyüme karşılaştırmaları yapılırken geçmiş ile güncel durum karşılaştırılır diye biliyorum. Ayrıca avrupanın en iyilerinden lufthansa'yla da american airlines karşılastırılsa ne olur! Atlanda havalinanı ise havacılık konusunda bizden 20 yıl önde giden bir ülkenin havaalanı, kaldı ki avrupa da bizden 10 yıl önde giden bir havacılığa sahip... 2000 li yıllarda geldi serbestleşme bu ülkeye...ayrıca daha son 2 yıl içerisinde open sky lar ve ikili anlaşmalar imzalanmaya başladı...bunlar yeni yeni oluşmaya başladılar ki yeni hatlar ve yeni talepler doğdukça havayolları kendilerini geliştirmeye başladılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SN HERDEM ÇITAYI OLMASI GEREKEN YERDE TUTMUŞTUR .DOĞRU BİR GÖZLEM BENCE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Herdem karşılaştırma yaparken biraz daha insaflı davransa daha iyi olurmuş. Öncelikle Atlanta havalimanını kullanan insanların gelir seviyesi ile bizimkini karşılaştırmak lazım. Karşılaştırma yaptığı Atlantanın bulunduğu GEorgia eyaletinin yıllık milli geliride bizim ülkemizin milli gelirinin 2.3 katı kadardır. Lufthansa konusuda bence benzer bir konudur. Kanımca teşbihde hata vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000